Jump to content

Bie90

Members
  • Posts

    24
  • Joined

  • Last visited

About Bie90

  • Birthday 09/04/1990

Bie90's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Driver med støkkjakt, går i de samme områdene hvert år. Har en god forståelse for hvor fugl sitter i terrengene jeg går i, ser som oftest mer fugl enn det andre jegere med fuglebikkjer gjør... Syntes det blir feil å legge skylda på jegere som bruker hund. Støkkjakt for min del er like effektivt som jakt med hund. Folk får bare begrense seg selv når det kommer til uttak av matvilt og heller rette fokuset mot jakt på rev, kråke, ravn osv. Synd at dette er et tema som er oppe hvert år.
  2. Ser det er en del folk som nevner at man kan legge til flere fugl om en hadde hatt med seg hund, og det syntes jeg bare er tull å si. Har hatt to turer nå med støkkjakt og sett 20 fugl den første dagen og 29 fugl den andre. Hadde med bikkja på fredag og da kom vi over 4 storfugl og noen blindstander. Ser ikke noen grunn til at folk skal hinte til at bikkjer støvsuger områder hele tiden, kan love dere at en effektiv støkkjeger gjør akkurat det samme. Og gratulerer til de som har fått skutt seg en fugl eller to, har enda ikke gjort det selv men skal til Trysil om ikke så lenge og prøve meg der litt. Spennende å se hvordan bestanden er der. Legg gjerne ut bilder og.
  3. Ja, det kan være veldig lokalt innenfor jakt områdene. Men vi merker at det er mindre fugl i området, for 2 år siden kunne vi gå på fugl hvor som helst i terrenget. Nå finner vi dem kun på god plassene. Men det ser ut til at orrfugl bestanden der er på vei opp i hvertfall, har gått på noen kull, blant annet i dag så vi et på rundt 10 fugl. De har fredet brunfuglen der også, i alle fall i første halvdel av årets jakt sesong. Jeg vil nok prøve å unngå å skyte brunfuglen der videre ut året også.
  4. Var ute igjen i dag sammen med bror og far. Far gikk med bikkja lavere i terrenget og så null fugl, mens jeg og bror gikk gikk på støkk litt høyere opp, vi så 23 orrfugl, 1 jerpe og 6 storfugl. Bror fikk skutt sin første orrhane, ellers ble det ikke løsnet noen skudd. Jeg hadde en fin mulighet på slutten av dagen, på en orrhane, men var rett og slett for ukonsentrert til at jeg gadd å klemme på avtrekkeren, alt i alt en fin dag i skogen.
  5. Fredning av rypa vil vel også føre til større jaktpress på skogsfugl. Tviler sterkt på at det å faktisk frede rypa vil ha så mye å si, er vel heller jegerne rundt omkring som blir nødt til å åpne øynene litt å innse at det finnes mange andre fine jaktformer også, som til og med kan hjelpe på å få fuglebestanden opp. Selv går jeg aldri ut på jakt lenger uten kråkelokken liggende i lomma, markerer også evt. reve/mår hi jeg kommer over, på gps/kart så jeg får litt oversikt til predatorjakta fremover.
  6. Av mine erfaringer så sitter gjerne storfuglen i skjørtegrana eller i trærne. Orrfuglene har ikke like mye imot regnet virker det som, pleier ofte å finne dem på vanlige beiteplasser. Er bare å kle på seg og gå ut å prøve tenker jeg, oppsøk skjørtegraner og plantefelt så får du sikkert fugl på vingene.
  7. Var ute i går, så til sammen 15 orr og 5 storfugl. Bomma på en fin hane, og det ble med det. Tar en tur ut igjen på lørdag tenker jeg.
  8. Det er godt å høre. Forhåpentligvis så er det, det. Er det tilfelle så har vel noen driti i båndtvangen, fant ingen fotavtrykk ved sporene.
  9. Hei, dette er andre gang jeg kommer over de samme avtrykkene i skogene i kongsberg. Kan det være gaupe? Kan vel nevnes at det ene settet jeg kom over, fotfulgte et rådyr spor.
  10. Bie90

    BUKKEJAKTA 2012

    Grattis til alle som har fått skutt seg en bukk eller tre! Jeg dro selv ut på torsdag og gjorde meg klar for 5 dager på post(Første gang på bukkejakt). Fant meg en fin plass med mye skrapinger/feiinger ved enden av et hogstfelt i sommer. Til tross for den fine plassen så har jeg ikke observert et eneste dyr på 5 dager, heller ikke hørt no. Brukte mye av tiden midt på dagen til å bli enda bedre kjent med terrenget, fant et trangt pass som blir brukt av dyra når de skal ned fra fjellet og inn i skogen. Fant ferske spor etter bukken der i går, så skal prøve meg der fremover. Skal nok klare å lure den til slutt
  11. Må vel nesten takke deg ! Visste ikke at det var åpnet for salg idag. Fikk kjøpt mitt aller første bukkekort, porstjern/viermyr område. Blir spennende å endelig få prøve seg på rådyr!
  12. Var rett gange, målte ikke men slik jeg husker det så vil jeg si at det var noe rundt der ja.
  13. Hei, kom over noen spor sist helg i Trysil på snaufjellet, ulv?: Veit at det har vært ulv i de områdene i høst, kunne fått noen bedre bilder av spora ved en senere annledning men droppa det. Var jo tross alt siste rypejakta for sesongen.
  14. Jeg selv liker å holde høyt tempo på støkkjakt. Det kommer litt ann på hvor i terrenget jeg befinner meg. Er det relativt flatt/åpne områder, så har jeg et høyt tempo. Føler i allefall at jeg får fuglen til å trykke litt lengre på de åpne flatene da. Kommer jeg inn i et litt mer kuppert område, så holder jeg ganske høyt tempo da også, med unntak av når jeg nærmer meg en topp eller et søkk. Da roer jeg ned tempo, går ganske sakte og prøver å få mest mulig oversikt før jeg eksponerer meg for mye og eventuelt støkker en fugl. Mange andre går jo også støkkjakt ved å gå rolig, stopper gjerne opp i ny og ned, for så å gå igjen. Får fuglen til å føle seg utrygg og vil som oftest ta til vingene. Jeg selv ble fortalt dette da jeg startet i allefall. Men jeg fant min egen måte, som passet meg bedre. Etterhvert som du blir kjent i terrenget , så vil du sikkert ha noen par faste ruter du følger. Nå skal det også nevnes at på denne årstiden så er fuglen mer forsiktig, og letter gjerne langt uttafor skuddhold. Man kan jo gå på en og en annen som sitter i dokk. Kan også hende at noen par fugl trykker lenge nok, men det er en svært vanskelig periode å komme på skuddhold med hagla nå. Orr og Tiur flyr gjerne en 200-500 meter før de setter seg igjen etter å ha blitt støkka. Så hvis det var orr, så har du nok hørt/sett 3 forskjellige. Jerpa derimot, klarer ikke å fly så langt om gangen, vet ikke hvor langt de kan fly, men etter hva jeg har opplevd, er det ikke mer enn en 50-60 meter om gangen. Det beste tipset jeg kan gi som støkkjeger, er å gå mye i skogen og bli kjent med område, finne ut hvor fuglen sitter og hvor "go" plassene er. Om du liker å ta det rolig eller ha et litt høyere tempo, er opp til deg selv. Men ta det alltid litt roligere når kommer til områder hvor du vet at du vil overraske fuglen, og ikke motsatt. Håper dette hjalp litt i allefall
  15. Bie90

    Toppjakta 11/12

    Da har jeg fått ordna med hytte i Trysil, denne gangen skal hagla med. Får håpe det er bedre forhold for toppjakt i morgen, enn det, det var forrige helg.
×
×
  • Create New...