Jump to content

cyclone

Members
  • Posts

    54
  • Joined

  • Last visited

cyclone's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. http://www.instructables.com/id/how-to- ... ex-or-oth/ litt matmatikk å du har regnet hvor fort kulen går. har teste dette for noen år side å det funker meget bra
  2. § 23. Erverv av luft- og fjærvåpen Våpenloven § 29 første og annet ledd om 18-års aldersgrense gjelder tilsvarende ved overlatelse av luft- og fjærvåpen, herunder luftvåpen drevet med gass, paintballvåpen og air soft gun. Politimesteren kan gi dispensasjon fra 18-årskravet på de vilkår som fremgår av § 10 annet og tredje ledd. Det er forbudt uten politimesterens tillatelse å erverve, eie eller inneha luft- og fjærvåpen, herunder luftvåpen drevet med gass, som har grovere kaliber enn 4,5 mm. Kravet om ervervstillatelse gjelder ikke for paintballvåpen og air soft gun. Denne bestemmelsen får ikke anvendelse på luft- og fjærvåpen som er ervervet før ikrafttredelse av denne forskrift. Tillatelse som nevnt i annet ledd kan bare gis til den som tilfredsstiller de krav som er nevnt i § 10 første til tredje ledd. Det er likevel ikke nødvendig å godtgjøre behov eller annen rimelig grunn for å ha luft- eller fjærvåpenet. så er den kjøpt får lisenpliket er iverksatt er det rett fram viss den er handlelt etter lisenspliketn må kjøper ha lisens. sånn tolker i allefall jeg loven.
  3. Me LEP/brocock http://www.me-sportwaffen.de/dispitemgroup_092.php?g_no=103 Brocock http://brocockltd.vpweb.co.uk/default.html
  4. da tror jeg han blir glad det gjorde i allefall en skytte glad selvstøper som fikk nesten 15kg fra meg. han sa at det han fikk var meget bra å støpe kuler fra, den hadde nesten rett blanding for at den skal bli hard nok.
  5. når jeg fikk mitt våpen kort til mitt luftvåpen betalte jeg 215 kr vett ikke om det gjelder hele landet , da jeg kjøpte våpnet rett etter at loven trede i kraft.
  6. bilde sier mer en tusen ord. det omerådet som ikke skal smøres varierer fra luftvåpen til luftvåpen da det blir bestemt av hvor lang stempelet går tilbake i sylinderen når du ladder våpenet.
  7. posten Norge går rett vei. Det er du så må sjekke hvor Toolfarm ligger. Lødingen er kommune i Fylk Nordland. vis du hadde sjekket det først, så ser du at ruta blir rett. det er forskjell på Lødingen og Loddefjord som jeg tror du har forvekslet med.
  8. bedre kvalitet men litt dyrere. http://landro.no/produkter/v_pen/weirauch/weihrauch_hw_50m_ii_50s/ du blir ikke skuffet viss du kjøper WEIHRAUCH, men husk å kjøpe med rekord avtrekk(det er juster bart) diana og bsa er også gode valg.
  9. cyclone

    Lyddemper

    mange luftgevær som selges nå er co2 eller pcp bilde over er et et pcp våpen. den har har en utganghastihet 280m/ i cal 22 0g 300m/s i cal177 den fx cyclonen som er avbildet her er heller ikke noe av de kraftigste i pcp våpen. å stå å skydde med dette våpnet uten demper er et mareritt. smellere mere en naboens CZ Varmint salong. så demper på luft våpen er ikke bare pynt. når det gjelder fjærvåpen er det vell nesten bare bruk for den på kraftige våpen over 300m/s selv om at luftvåpen over 300m/s nesten er bare tull.
  10. Siden det ikke står eksplisitt at våpen med kaliber >4,5mm skal registreres ved videresalg, betyr det at de som allerede er ute kan omsettes fritt, men kjøper man nytt så må det søkes? Noe ala gamle regler for hagle? Det er forbudt uten politimesterens tillatelse å erverve, eie eller inneha luft- og fjærvåpen, herunder luftvåpen drevet med gass, som har grovere kaliber enn 4,5 mm det vil si at det er fritt fram for cal 177 (4,5mm) men med en gang du skal ha cal 22(5,5mm)eller cal 25 (6.35mm) eller større cal trer våpenloven inn.
  11. det trenger ikke å bli mye lesing her er svaret etter norsk jaktlov/våpenlov § 20. (bruk av våpen under jakt) Til felling av vilt under jakt kan bare brukes skytevåpen med ladning av krutt. Til jakt er bruk av hagle for mer enn to skudd og helautomatisk rifle forbudt. Bruk av selvskudd til felling av vilt er forbudt. Det samme gjelder bruk av kunstig lys i jaktøyemed, bortsett fra åtejakt på rev, når lyskilden er fast anbragt på husvegg. Departementet gir nærmere forskrifter om de skytevåpen og den ammunisjon som det skal være tillatt å bruke under jakt, og om hvordan våpen og ammunisjon skal oppbevares og medbringes under jakt. her er utdrag fra våpenloven § 23. Erverv av luft- og fjærvåpen Våpenloven § 29 første og annet ledd om 18-års aldersgrense gjelder tilsvarende ved overlatelse av luft- og fjærvåpen, herunder luftvåpen drevet med gass, paintballvåpen og air soft gun. Politimesteren kan gi dispensasjon fra 18-årskravet på de vilkår som fremgår av § 10 annet og tredje ledd. Det er forbudt uten politimesterens tillatelse å erverve, eie eller inneha luft- og fjærvåpen, herunder luftvåpen drevet med gass, som har grovere kaliber enn 4,5 mm. Kravet om ervervstillatelse gjelder ikke for paintballvåpen og air soft gun. Denne bestemmelsen får ikke anvendelse på luft- og fjærvåpen som er ervervet før ikrafttredelse av denne forskrift. Tillatelse som nevnt i annet ledd kan bare gis til den som tilfredsstiller de krav som er nevnt i § 10 første til tredje ledd. Det er likevel ikke nødvendig å godtgjøre behov eller annen rimelig grunn for å ha luft- eller fjærvåpenet. og her er spikkeren i kista da det du ikke kan bruke det skadedyr. § 18. Erverv av skytevåpen til utryddelse av skadedyr og jakt på sel Tillatelse til erverv av ett skytevåpen til utryddelse av skadedyr og til jakt på sel kan bare gis til personer som kan dokumentere en våpenopplæring som politiet finner tilfredsstillende. Det bør vanligvis ikke gis tillatelse til erverv av skytevåpen til utrydding av skadedyr i strøk hvor faren for skyteulykker er stor. Ervervstillatelse gis i slike tilfelle bare hvor søkeren kan godtgjøre et klart behov. Det gis kun ervervstillatelse for våpen som etter viltlovgivningen lovlig kan brukes på den type dyr som ønskes avlivet. selv syns jeg loven er litt gammeldags da jeg selv vet hvor kraftig et luftvåpen kan være min egen fx har en utgangsfart på 307m/s i cal 22 det vil si 71J med 23 grain kule å min fx er ikke det kraftigste jeg vet om.selv om at min er modifisert.
  12. dessverre det har jeg ikke.så der kan jeg ikke hjelpe.
  13. har selv en fx men den er ikke halvauto. å det vil jeg si med hånden på hjerte at det ville jeg ikke ha kjøpt selv da fx våpnene har litt dårlig mekanikk. viss du ikke kan skru noe selv er ikke halvautomatikk fx våpen noe for deg. har selv fikset noen cutlas og Gladiatorer å jeg er ikke imponerte av den tekniske løsingen får ladding av fx våpen. men det er 2009/2010 modeler jeg har skrudd på å jeg er ikke sikker på om fx har forbedret ladde mekanismen på nyer mod min egen har jeg modifisert at jeg slipper det problemet mere. mye av slitrasen på ladde mekanismen slipper du om du ikke kjøper halvauto, men heller går for manuell ladding.
  14. hei til deg som har et knall våpen legg ut en salgs annonse på AirgunWorld sine hjemmesider.tror jeg nok den blir solg her finner du de mest aktive Luftskyttere i norge.
  15. jeg selv ville heller ha kjøpt en som som passer luftvåpen her legger jeg til en link til en som er billig å grei å bruke http://www.airgunbuyer.com/Showproducts.asp?cat=Accessories&SubCat=Chronographs#Combro%20CB625%20Mk4%20Chronograph har ikke funnet noen som selger denne i norge, selv har jeg en stor en men den blir fort mye dyrere. har lest noe om den på vårt airgunworld forumet å det ser ut til at den er grei å bruke. innlegget finner du herhttp://www.airgunworld.org/forum/viewtopic.php?f=7&t=2105 men slik LongRange skriver så trenger du ikke Chronograph får å måle farten sånn ca. Du kan greie deg uten kronograf, men slikt utstyr er alltid kjekt å ha for en skytter, ikke avskrekkende dyrt er det heller. Om du skyter inn på nøyaktig 10 meter, så setter du blinken på 30 meter for å måle nøyaktig kulefall - da kan du bruke disse dataene for å gjennom ChairGun Pro finne ca hastighet til ditt gevær. last ned ChairGun Pro å begynn å lek med programet du finnes mye fin og nyttig info der. ta deg en tur inniom AirgunWorld forum sider. mye bra stoff om luftvåpen ligger der.
×
×
  • Create New...