Jump to content

Grytskanken

Members
  • Posts

    35
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Grytskanken

  1. Lader dere selv eller snakker vi fabrikklada? Er det fordeler ved å velge 165 grain i forhold til 180 grain?
  2. Så mye blod mellom muskellagene eller ikke, ved gode treff, er mer et spørsmål om tilfeldigheter enn valg av ammo?
  3. Takker for svar. Da er det jo bare å fortsette her Forresten... Går ut fra at flekkene skyldes manglende vedlikehold, men hva er det? Fukt, skitt eller bare gammel moro?
  4. Jeg har bytta til 180 grain Federal Trophy Bonded Tip ammo i min 308win i høst. Trodde dette skulle være gode greier, men jeg synes det er mye kjøttødeleggelse. Har riktignok bare skutt 2 rein og en elg så det er ikke det helt store grunnlaget for vitenskapelig analyse men likevel. Elgen fikk et sideskudd rett bak bogen men mye blodslått på begge sider. På den ene reinen traff jeg bogbeinet på vei ut men der var stort sett hele bogen ferdig malt.... Noen tips? Erfaringer er det vel nok av her når det gjelder dette, ikke helt ukjente kaliberet Jeg lader forøvrig dessverre ikke selv, enda i alle fall.
  5. Tenkte jeg kunne låne dette innlegget litt siden jeg sliter litt med samme type sorte flekker. Kunne ikke finne noe svar fra noen på denne posten fra starten av dette tiåret, så vi prøver igjen....
  6. Det er lov å spare voksen ku til slutt i jakta. Da har man en "å gå på" i forhold til å feilbedømme størrelsen, spesielt på enslige "kviger". Har man bare ungdyr igjen, kan man skyte en pigg, så er det ikke tvil.
  7. Velkommen tilbake, til stor glede for mange
  8. Tenkte her i min frustrasjon å hente opp igjen denne tråden... Godt over ett år har gått og jeg er tilbake til start .Firmaet som monterte herligheten (reimbøylen) vil ikke ta ansvar for skade på våpenet, men ny stokk ble bestilt gjennom dem rundt nyttår. Etter noe masing på tlf fra min side, fikk de tak i stokken i starten av juni, og skulle bare "smekke i no beddemasse". Det viste seg etter hvert at dette kunne de ikke gjøre selv, så børsa ble sendt til ekstern børsis. Ting tar tid, og i følge butikken har børsa vært på vent der siden. I dag fikk jeg vite fra butikk og børsis at stokken ikke passa. Det tok dem altså 5 mnd å gi meg beskjed om at stokken ikke passa . Jeg har forståelse for at ting tar tid, men å ikke kunne løfte røret, ringe og gi beskjed eller sende en mail er sjanseløst. Er det da virkelig for mye for langt å be om en nettopris på ny stokk?? Eller skal butikken tjene fett på å selge en reimbøyle som ikke funker?
  9. Er det ikke svært vanlig at simle- og kalve kort selges samla, nettopp med tanke på at man ikke skal skyte simla først? Evt i alle fall ha muligheten på begge samtidig?
  10. Kan da umulig være "direkte feil" å skyte kalven først, selv om det, som det blir sagt tidligere, kan være uoversiktelig med store flokker. Har ikke hørt at det er gjort noen studie på kalver som mister mora med tanke på overlevelse. Mulig det er mange som tror, og dermed "fakta" at disse kalvene lett blir tatt opp av en eller annen flokk...
  11. Fritt dyr i Nordfjella e god knall
  12. Kjøp den som kjennes best ut i skuldra. Ferdig med det.
  13. Enig med hjortefort i at det er ei nydelig børse. Det viktigste er vel imidlertid at børsa passer DEG. Ta en nærmere titt på den, prøv den om mulig. Da merker du fort om den passer. Gjør den det er det bare å gi gass Lykke til.
  14. Mulig du er inne på noe Raudnakke Det som er bra med dette er at når solstormene tar knekken på internett og strømforsyninger rundt om i verden om et par år, stopper vel det moderne viltet også.... Da er det bare å finne fram kart og kompass og gå ut å plukke...
  15. Som "Bly" skriver, tror jeg nok utstyret for mange (meg selv inkludert) er en hobby i seg selv, ved siden av jakta. Samtidig er det en del av den totale opplevelsen. Det å sitte hjemme og lese om nyheter på utstyrsfronten er for meg med på å bygge opp forventninger til selve jakta. Det er noe av det samme med å lese gode jaktskildringer, for ikke å snakke om å lese kart og planlegge nye turer... Så får det være opp til hver enkelt om man velger å bruke haugevis med penger på utstyr. Hvis det gir en bedre opplevelse for den enkelte må det vel være positivt?
  16. Ringte inn en bestilling på en radiopakke midt i reinsjakta i fjor. Alt var i posten dagen etterpå Jeg hadde bestilt en ekstra langantenne, denne hadde de plukket feil Den jeg fikk passet overhode ikke. Alt ble retta i løpet av tre dager, retur av feil antenne og sending av riktig Kunne ikke akkurat klage på den servicen....
  17. Jeger'n: Det var det første som slo meg når det skjedde også. Jeg er imidlertid litt usikker på om de gidder å spandere ny stokk på meg, selv om jeg synes de burde det.
  18. Mener vi har en familie-reiseforsikring. Eiesaren: Spurte du bare om en av forsikringene kunne dekke kikkerten? Det var en som nevnte at muligens det kunne dekkes av innbo...
  19. Er litt medium minus fornøyd om dagen. Kjøpte ny reim med feste til .308en i fjor etter jakta. Har selvsagt brukt den litt på bane i sommer, men ikke veldig mye. Første dagen børsa er med på reinsjakt løsner fremre reimfeste. Siden jegeren gikk med sekk uten meis (for å henge børsa på), var reima på børsa festa i sekken med en norgesreim, for ikke å gli av skuldra når man går. Når festet løsner, går pipa rundt i en bue og treffer en stein med så stor kraft at kolben knekker Dette er sånn passe frustrerende men jakta er slutt (for den børsa). Spørsmålet er om jeg kan gjøre noe med det. Forsikring? Klage til butikken som monterte festet? Et reimfeste skal vel helst ikke løsne første jaktturen, selv om det har vært noen ganger på banen?
  20. Spretteren er helt klart super, men du må "drasse" på to kniver da...
  21. Litt OT kanskje, men tør jeg spørre hvilke lapper det er snakk om her? Klistrelapper?
  22. Er dette et generelt problem eller spesifikt for S&B. Som nevnt tidligere heller jeg litt mot Swaro...
  23. Takk for mye god info Tror muligens fortsatt jeg holder en liten knapp på Swaro... Har en håndkikkert derfra som jeg er veldig fornøyd med. Noen som har erfaringer med Nikon Monarch 2-7x32?
  24. Kahles CT 2-7x36 ser unektelig fin ut , men kan ikke se at Schou tar den inn til Norge...
×
×
  • Create New...