Jump to content

Highwayman

Members
 • Content Count

  94
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Highwayman

 1. Hvordan gikk det med denne saken ?
 2. Hvilket fremre reimfeste vil være korrekt for en M/1894/43 krag og hva slags reim ? Hvilken overflate behandling var det av stålet på disse opprinnelig. Den det er snakk om er produsert i 1944 og har Nb merking.
 3. Er jo et alternativ ser jeg men ikke det jeg har mest lyst til å gjøre. Hva med Schultz & Larsen dempere, bygger de mindre bakover slik at de "passer" bedre ?
 4. Noen som har prøvd Sonic 35 demperen på Troy Par 300 AAC ? Ser at den i følge tabellen til produsenten er for liten til å være optimal for demping av dette kalibret, men likevel så lurer jeg på hvordan det er i praksis akkurat på denne rifla. Sonic 45 regner jeg med at passer dårlig så den er vel ikke noe alternativ.
 5. Får vel svare meg selv, i tilfelle noen andre også lurte på dette, skal være 5x13x4.
 6. Ser at en del bytter ut nylon foringen på pumpa med Kjeramiske ? Kulelager. Hvilken dimensjon er det på disse ?
 7. Så lenge nye våpenlov med forskrifter som sier noe annet, ikke er trådd i kraft ennå, så skulle det ikke være noe problem å få denne godkjent så fremt Våpenkontoret kan og gjør jobben sin når de behandler søknad.
 8. Noen som sjekket dette, med tanke på utkasteråpningen ?
 9. Litt gammel tråd dette, så er vel kanskje ikke aktuelt lenger, men gikk uansett helt greit for min del, ved Kjøp av en HK SL7 tidligere i år. Skrev det ikke i søknaden, men når våpen kontoret ringte for å spørre hva slags våpen dette var i og med at det ikke sto på lista, så var det greit, når det var registrert på jakt før 6/5 2004
 10. Har en Valmet Petra som jeg vil sette en ny kolbe på. For å få til dette må jeg få laget en adapter. Er det noen her som kan være behjelpelig med det eller har tips om noen som kan få til sånt, ta gjerne kontakt. Vedlagt bilder viser hvordan feste for stokken ser ut på rifla, og hvordan feste for ny stokk på adapter må se ut. Ser for meg at dette enten må freses i stål eller aluminium, eventuelt at det kan printes med 3D printer.
 11. Vil det ha noen praktisk betydning i negativ retning at Formann i komiteen nå sier ifra seg alle tillits verv ?
 12. Finnes det å få kjøpt SSG 3000 Patrol stokk løst ? Tenker da ikke på McMillan stokken
 13. Hva med SSG 3000 Patrol stokken, er den å få kjøpt noe sted ?
 14. Har tenkt litt på å bytte Kaliber på en Valmet Petra fra 30-06 til 6.5 Noen som har noen formening om det er en grei konverterings jobb, eller om det ikke/vanskelig lar seg gjøre ? Trenger ikke kommentarer som går på at våpenet ikke er bra noe/verdt det osv.
 15. Skulle hatt meg noen flere magasiner til en Valmet Petra, og i og med at de originale koster en formue når de en sjelden gang dukker opp for salg, tenkte jeg at jeg skulle konvertert noen AG3 magasiner. Har et konvertert fra før av som fulgte med når jeg kjøpte rifla, det er i aluminium med på limte låseknaster. Er vel best å bruke stål magasiner og sveise på låseknaster etter at man har tatt av det som må av. Har ikke så mye erfaring med sveising for å si de sånn. Hvilken type er best å bruke ? Tenkte jeg kunne slakte noen AK47 magasiner for å få tak i låseknaster som passer. Noen som har gjort noe lignende som har tips å komme med ?
 16. Finnes det en lett leselig og uttømmende liste over hva som ikke er ok, selv om det er under 100$ i verdi ?
 17. Er det fremdeles slik at grensen i forhold til ITAR er 100$ Gjelder denne grensen alt, eller vil for eksempel magasiner (10 skudds) være No Go uansett pris ?
 18. Ser ikke ut til at de har John Masen magasiner der da, vet at Brownells i andre land selger dem men det hjelper vel lite.
 19. Er det noen her til lands som selger John Masen 10 skudd magasiner til Mini 14 ? Er jo blitt tilnærmet umulig å kjøpe noe som helst fra USA nå virker det som.
 20. Noen godt tips til hvordan man skal gå fram og hva man bør bruke for å få et resultat som ligner på dette ?
 21. Skal sette kikkert på en mini 14 og har lyst på en med BDC, tenkte på en med 3-9x40 forstørrelse. Har sett litt på Nikon P233 og Bushnell AR Optics Drop Zone Disse ligger vel rundt 1000 lappen, er det noen andre i den prisklassen jeg bør vurdere ?
 22. Da har jeg kommet over et firma i USA som tilbyr å eloksere redfield kikkerter i både grønn og mat sort etter hva man ønsker. Som det meste koster dette selvsagt en del, ca 300 $. De kunne forøvrig opplyse om at USMC kjøpte inn kikkerter i 3 forskjellige "batcher" og den siste 74-83 var lik den kommersielle versjonen dvs. svart blank. Det betyr jo at den kikkerten jeg allerede har kan brukes Eller den blir likevel ikke helt korrekt da den er en Generasjon 1, og de som ble brukt av USMC av den blanke utgaven var Generasjon 2, hovedforskjellen på Gen 1 og Gen 2 er utvendig merking på kikkerten og størrelse/høyde på kappene over still skruene. Tror jeg fint kan leve med dette foreløpig, så tar jeg heller og sender den over for grønn eloksering når jeg har fått ferdigstilt alt annet. De merker da kikkerten med firma initialene sine på undersiden av kikkerten der en av ringen skal være, dette for å unngå at min 250 $ kikkert plutselig havner på ebay til 5000 $, forståelig nok, da det nok er mange kreative sjeler som hadde latt seg friste av en slik mulighet
 23. Har sett litt forskjellig info på nettet som går i begge retninger når det gjelder hvorvidt Unertl USMC merkede kikkerter er mulig å få kjøpt via "legitime" kanaler eller ikke. Ser ut til at USO produserer en "siste" serie med disse kikkertene en gang innimellom, når behovet og prisen er høy nok.... Uansett er det jo en ganske avsindig pris på disse, med tanke på at de ikke direkte kan sies å være det siste og beste innen kikkert teknologi, det samme gjelder jo for Redfielden også.
×
×
 • Create New...