Jump to content

Generalen

Members
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Generalen

  1. Generalen

    SAKO AII

    Har en Sako AII kal .308 Win. som har en sprekk i pistolskjefte, så jeg er på jakt etter en ny stokk. Er dette en spesiell låskasse eller kan en stokk til en annen SAKO passe. Er det noen som kan svare meg på det????
  2. Takker så mye, hva er verdien på våpenet i dag med kasse og alt komplett????
  3. Hei, jeg har et harpungevær som ble brukt i begynnelsen av 50 tallet. Det er et STEYR 1901 med nummer 25220. Det siste tallet er litt større en de fire første. Våpenet er 10,15 glattborret og hylsen er 10,15x61 mm Jarmann. Spøsmålet mitt er følgende, Er det Kongsberg som har bygget dette?? eller er det andre?? og når ble det produsert?? Verdi, komplett med harpuner og mange drivladninger???
  4. Ta kontakt med Helge Hoflandsdal, Åsane JFF, mob 90162470 Han har fått trykt opp reduserte Reinsdyrskiver som er tilpasset 50 m.
  5. Jeg vet ikke hvor vanlig hønsetenner er hos deg, men her er det nok av høns med tenner. Har flere firekantete sinkesker som er loddet sammen med 5? drivpatroner for Kongsberg harpungevær. Har ikke åpnet de men jeg mener det er 10,15 Jarman. Har ikke så lyst å sende de som postpakke , men du kan jo kontakte meg hvis du skulle være intresert.
  6. Takker så mye, sender forslaget videre.
  7. Hei... Er litt usikker på om dette er rette forumet men prøver: En kompiss av meg er med i et Buekorps i Bergen. De er på jakt etter en produsent av kolber som kan lage ca 80-100 kolber av det veldig enkle typen, og med løpsutfresing for ca 15 mm rør uten utfresing for avtrekker. Er det noen som vet om noen som kan gjøre dette????
  8. Du bør ta det opp med jaktleder og foreslå at: Fra neste år blir alle sjekket for at skyteprøven, våpen, ammo osv. blir kontrollert før jakten. De som ikke kan dokumentere at alt er i orden vil ikke få jakte i dette laget. Å gå til anmeldelse vil kanskje fra ditt ståsted være en varsler, fra de andre i jaktlaget vil du muligens ansees som en tyster, eller angiver, og ingen vil jakte med deg for de ikke vet hva du vil finne på med andre.... så det beste for ditt vedkommende er at dere ordner opp intern.
  9. Har QuickLoad 3.8 på maskin med Win8.1 alt fungerte helt OK. Oppgraderte til Win10 for 3 uker siden og kan kjøre QuickLoda 3.8 uten noen problemer.
  10. Hei... Er på jakt etter et snellertavtrekk for Tikka T3. Har forsøkt flere plasser men de fleste har bare lettere avtrekk, uten snellert. Spørsmålet er derfor: er det noen som har et snellertavtrekk som passer, eller vet hvor jeg kan få kjøpe et????
  11. Kan forresten også nevne at denne kulen brukte jeg i en Remington 700 i kal .264 Magnum, bak kulen hadde jeg 77 grains med Norma MRP. Med en Ohler 33 Chronograph ble hastigheten målt til ca 1200 m/sek. Mange ganger kom ikke kulen frem til målet og hastigheten ble redusert til ca.900 m/sek. Etter avfyring om kvelden gikk det lang tid før synet kom tilbake. Burde brukt raskere krutt. Men i disse dager selges riflen etter 50 års bruk. Fred være med dens minne....
  12. Hei... Kulene du har er Norma 6,5 mm-.264" diam. 77 grains - 5,0 grams Soft Point Semi Pointed Index No. 510 Disse var produsert i begynnelsen av 1960, da jeg kjøpte mine.
  13. Hei... Skruene er 1/4"x28 UNF, den fremste er 1 1/4" lang (32mm) og den bakre er 1 1/2" (38 mm) Ring til Jakt og Fritid og spør etter børsemakeren, han hadde skruer for 2 uker siden. tlf 37 06 07 00
  14. Hvis man nå har tilgang til den nye miljøammoen NM 255, der er kulene ca 25 mm lange, og er på 62 grains, er det da tilrådelig med 1:12 stigning??
  15. Er det noen her på forumet som med sikkerhet vet riflestigningen på Sauer 202 i kaliber .223 Rem.
  16. Dette er pappskiver som legges oppå kruttet i hylsen, oppå denne platen settes filtforladningen, og en ny pappskive. Haglene fylles i, og en ny tynnere (ca. 1,5 mm) pappskive legges over hagelladningen. Patronen settes i rullemaskinen og sveives en 10-25 ganger til rullekrympen ser fin ut. På den fremste pappskiven skrev vi vanligvis hagelstørelsen så vi hadde noe å gå ut ifra. Generalen
  17. "Er jegeren påtruffet sovende i bilen, med ladd våpen på fanget? Eller har han valgt å sove i bilen, med våpen og ammunisjon samme sted?" "Under transport av våpen i bil, skal våpen være nedpakket og plassert på en slik måte at det ikke er lett tilgjengelig." Jeg tror at det er noe slikt som står i våpenloven. Er det rett som det står i avisen, tror jeg den jegeren som treffes sovende med våpen på fanget, enten det er ladd eller ikke, vil få et problen med å forklare hvorfor han ikke pakket ned våpenet, hvis han skulle sove litt. Det er ikke den beste stillingen å sove i, med våpenet på fanget. Generalen
×
×
  • Create New...