Jump to content

kjuliussen

Members
  • Posts

    24
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by kjuliussen

  1. Ble 24 stk. i Fredrikstad i går søndag.
  2. Det stemmer nok dette. For det er ene og alene de europeiske importørene, med sikkert den Norske i spissen, som har klart å grine til seg en geofencing på alle US enheter. Det handler bare om tap av penger for disse importørene. Men hadde de ikke vært så sinnsykt GRISKE, så kanskje problemet hadde vært unngått.. Dette klarte også imoprtørene av Lowrance bla å få til. Få normalisert prisene til ned mot US nivå, så gidder ikke folk å handle i utlandet. Men neida, de skal tyne mest mulig penger ut av hver enhet de selger. Møkkafolk...
  3. Ja. og det er helt på trynet spør du meg.
  4. Ikke reis langt ut med den kanoen. Kanoer brukes kun på grunt vann, som inne i sivvaser ol. Med mye klær, patronbelte osv. gjør en dukkert lite trivelig. Har mistet en kamerat på akkurat det der. Men i Torsnes finnes det mange plasser som egner seg med bruk av kano.
  5. Har funnet flere eldre modeller på ebay, men ser at den nyeste modellen er en såkalt Mark V. Hva er forskjellen? Bør jeg kjøpe siste modell eller fungerer det med de eldre?
  6. Jeg var ganske raskt inne å sjekket jeg også. Ingenting om blyhagl forbudet. Håper det skjer noe raskt.
  7. Blir en tur på sjøen på ande jakt imorra tidlig.. Har blitt observert en mengde stokkender der vi skal prøve..
  8. Han mente sikkert mye av de andre tinga arbeiderpartiet står for..
  9. Poenget er stort sett å lage høl i dyret. Og med ei kule blir det ikke det uten en helvetes anslagsenergi (de som ikke vet forskjell på kraft og energi har heller ikke stemmerett i en diskusjon om disse...) , det blir også bare et lite høl.. Om ikke kula har så mye anslagsenergi at kula deformeres og antar en form som lager en digert høl igjennom dyret. DVS. mye... Ei skarp pil (piler må være skarpe, du bør minst være redd dem) lager høl i et dyr uten å bruke noe særlig energi. Ei jaktpil ala den jeg viser over kan utvilsomt stikkes til fjørene i en elg uten å ta i for fem øre, og jeg er sikker på mine piler er livsfarlige om jeg kaster dem, men prøv å trykk en Norma Oryx inn i en elg for håndmakt. Den kraften som kreves for å trykke pilen inn, multiplisert med lengden den stikkes inn er (W=F x s) er energien som ble brukt/trengs. Det er da ikke så vanskelig å se at det kreves ufattelig mye mere energi for å lage høl gjennom en elg med en Norma Oryx enn med en German Kinetics Silverflame. K Skal mye til å ikke skjønne den forklaringa der.. Meget godt forklart..
  10. På tide å stemme Arbeider partiet kanskje? http://www.f-b.no/nyheter/skyt-ulven-om ... -1.5891400
  11. Nå har jeg rådyret ferdig flådd på kjølerommet. par dager til så er det ferdig mørnet. Men skulle jeg ha saltet ribbesidene rett etter flåing eller går det fint å gjøre det når det er ferdig mørnet. Kan jeg bruke havsalt til tørr salting og hvor mye salt? Skal jeg bare gni inn saltet på utsiden og innsiden? har 6 grader på kjølerommet. hvor lenge bør jeg henge det (med salt) eller børster jeg av saltet og lar det henge etter det? Mange spørmsmål her....
  12. Jeg har testet å skyte (compound bue) med en sånn stav som man bruker til rifle. bare tilpasset den sånn at jeg lot nedre del av armen hvile. så da hadde jeg håndleddet fritt. funker bra så lenge man står på flat mark. Men er overrasket over hvor stor uvitenheten er ang bue og dens treffsikkerhet og effektivitet ved bruk på jakt. ja. til og med afrikansk bøffel. Jeg for min del har ingenting imot håndvåpen jakt, men tror personelig at å få det tillat er enda vanskeligere enn å få buejakt legalisert..
  13. Fungerer dette bare fra eu land eller vil det fungere fra usa også?
  14. Hvordan henger det til tørking?. tenker på temperatur. Har tilgang til et kjølerom. Er det egnet? Tenkte å prøve meg på rådyr.
  15. Nå spiser jo ikke ærfugl fisk. Spiser blåskjell og hummer yngel (ifølge en hummerfisker jeg snakket med). Så jeg trur ikke overfiske har noen innvirkning på ærfugl bestanden. Men minken derimot er helt ramm på både fugl og egg. Her i østfold er det mer ærfugl enn noen gang.
  16. har hørt at man skal bruke åpne choker på black cloud. Cylinder eller tilsvarende. Er det noen her som har noen erfaringer rundt dette? Event. Om det finnes egne choker beregnet for black cloud. Jeg har ei beretta 682.
  17. Hvis den haddde den hvite "spotter" under øye så er det helt klart sjøorre ..
  18. Ganske stor størrelse forskjell på sjøorre og en svartand. sjøorren er vel omtrent like stor som en ærfugl mens svartanda er betydelig mindre.. så da ville jeg tippe sjøorre, men siden nebbet var rødt så er jeg ikke så sikker. Kansje denne. http://www.fugleognatur.dk/artsbeskrive ... ArtsID=157 eller http://www.biolib.cz/en/image/id32886/ en amerikansk variant av sjøorre Du har ikke bilde av den da?
  19. kjuliussen

    Tom butikk..

    Problemet med høye priser ligger hos importørene. De har en grådighetskultur ut av en annen verden. De har en utdatert måte å gjøre butikk på. Før når ikke internet eksisterte så kunne de ta nesten hva de ville av priser, men nå ser vi jo hva prisene er andre steder. de må slutte å prøve å tjene for mye pr vare. bedre å selge 3 stk med normale priser istedet for 1 med kunstig høy pris. da vil de tjene litt mer enn ved salg av 1 stk. det vil også resultere i flere fornøyde kunder som handler mer og kommer tilbake ikke minst.. Et eksempel er på kartplotter/ekkolodd. der har den norske importøren klaget til produsenten at folk handler i utlandet (USA). De har klart å få igjennom at det skal legges inn geografiske sperrer på kartplotterne så de ikke vil virke har til lands. Prisen her i norge ligger på mellom 2-3 ganger prisen i usa. Nå kjenner jeg ikke til hvordan det er på våpen, men ammunisjons prisene er jo helt bak mål. Nei selg heller 2-3 varer istedet for 1 og tjen det samme....
  20. Noen som vet om det er noen skuddpremier i østfold?
  21. Hei. Vurderer å kjøpe meg ei ny hagle. Vil da kjøpe en skikkelig hagle. Har tittet endel på Browning Cynergy. Både i synth stokk og tre. Synes trestokken var overlegen med tanke på hvordan hagla lå etter jeg heiv den opp til kinnet. Så der faller nok valget på tre. Men hva er forskjellen på Cynergy og 525/625? Når det kommer til Beretta har jeg ingen formeninger. Jakta jeg driver med er sjøfugl, gås/ender. Noe skogsfugl/rype og rådyr Grunnen til at jeg vil ha ei dyrere hagle er at jeg tror man skyter bedre hvis hagla føles veldig komfortabel. Har en Lincoln premier idag som er tillpasset meg. skyter greit. Men når man tar tak i ei browing cynergy og den føles mer komfortabel enn lincoln min og den er ikke tilpasset meg engang. Det finnes sikkert mange alternativer, men nå føler jeg mest for Browning.
  22. kjuliussen

    Lokke fugler

    Jeg vurderer å starte import av lokke fugler. dvs stokk ender, svart ender, canada gjess og grågjess i forskjellige varianter. både flytende og for plassering på åker (gjelder også ender) også varianter som kommer inn for landing med bevegelige vinger. Hvordan er interessen for noe sånt? Jeg har sett meg lei på de overprisa lokkefuglene som er å få kjøpt i norge idag. så prisene vil bli en god del billigere vil jeg tru.
×
×
  • Create New...