Jump to content

Duckshot

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Duckshot's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Kom over noe som kanskje er et revehi i dag. Fant tre innganger som er gravd inn like nedenfor en stor ur, den ene var klart størst med en diameter på ca 50cm. Hovedinngangen ser ut som den er holdt ved like og arbeidet med relativt nylig. Relativt moldtrødd sti inn mot hovedinngangen, men jeg kunne ikke se spor pga et pågående snøfall. Regner med det kan gå et stort gangsystem inni ura, med muligheter for utallige inn- og utganger. Det er selvfølgelig også en mulighet for at dette er et grevlinghi, men jeg synes kanskje det er litt for langt inni heia til det. I tillegg observerte jeg meget stor aktivitet av rev ved et selvdødt hjortedyr ikke langt herfra i fjor vinter. Tror jeg setter opp viltkameraet for å sjekke hvem som bor her. Hvis det er rev kan det bli en spennende vinter Er det noen som har en formening om hva dette kan være ut fra bildene?
  2. mår er der alltid, men om det er større mengder i disse strøka vet jeg ikke så mye om - det kan jo være like greit for småviltet om det ikke er det.. tok en mår i fjor på samme fella, så også noen spor - men mange var det ikke. brukte rypeskrott til åte, det holder ganske bra uten å bli surt selv i mye mildvær. ellers tror jeg honning bør funke. luktestoff er også med på å øke aksjonsradiusen til fella. utnytt sporsnøen når den kommer. finner du spor et sted kommer den nok tilbake i løpet av noen uker.
  3. Duckshot

    Viltkamera

    Dagbildene blir klare og fine ja, nattbildene med IR i svart/hvitt blir noe mer kornete. Det ligger noen andre bilder fra meg et par sider tidligere i tråden, fra August tror jeg. Hønsehauken på det ene bildet er også veldig bra. Når det gjelder videofunksjonen er den av betydelig dårligere oppløsning, men er alikevel grei å ha for å finnet ut hva som har trigget tilsynelatende tomme bilder. Har f.eks. sett kjøttmeiser e.l. flakse foran kamera på videoen selv om bildet er tomt, eller hele rådyrfamilien på filmen når bildet bare viser et enkelt dyr. Kameraet er et Cuddeback No Flash IR - fine fargebilder på dagen og noe mer kornete svart/hvitt bilder nattestid, samt filmefunksjon og mange programmeringsmuligheter. Noe jeg er meget godt fornøyd med er batterikapasiteten - på hele Oktober måned i skogen er det kun brukt 25% av batteriene, da ble det tatt ca 20 bilder pluss tilsvarende mengde 20-sekunders filmsnutter. En ting å være oppmerksom på er at dyrene blir oppmerksom på IR "blitsen" nattestid, har sett på filmene at reven ser rett i kamera når den blir filmet og stikker som ei kule ganske kjapt (kameraet er helt lydløst for mine ører). Tror det finnes dyrere kamera av andre merker der IR "blitsen" blir filtrert på en slik måte at den røde gløden jeg ser fra mitt kamera forsvinner fullstendig.
  4. Duckshot

    Viltkamera

    Ser ut som denne reven driter fullstendig i hele åtet mitt..
  5. Duckshot

    Viltkamera

    Her er noen bilder tatt den siste måneden med et Cuddeback NoFlash på åte. Dyrt kamera, men synes bildene blir bra - noe mer rufsete kvalitet på filmene. Er imponert over batterilevetiden i dette kameraet - er nå på 25% etter mer enn 3mnd i skogen. En av filmene viser ei rådyrgeit som gir seg til å die tvillingkjeene sine rett bak åtet
×
×
  • Create New...