Jump to content

Duck Hunt

Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Duck Hunt

  1. Ok, så hvis jeg selger en min kaliber 12/76 hagle og kjøper en ny av samme kaliber, må jeg betale 430kr. Kjedelig.
  2. Hvordan er det når du har fått innvilget søknaden for et våpen, og du tenker å bytte det ut med et nytt av samme kaliber? Kan du selge det gamle å kjøpe nytt på samme våpensøknad? Eller må du søke på nytt?
  3. Den enorme sprekken som i tillegg har jobbet seg fram mellom skjeftet og låsekassa kan dessverre ikke fikses like lett.
  4. For over to uker siden leverte jeg inn min Start Baikal som hadde fått vann mellom treverket og låsekassa. Dette hadde resultert i at treverket ekspanderte og hagla ble helt umulig å knekke. Jeg fikk rett og slett ikke den bøyla over treverket slik at hagla kan knekkes. En klar reklamasjon sa XXL og et nytt skjefte skulle bestilles og monteres. Videre fikk jeg beskjed om at ville ta 10-12 dager. Når jeg ringte tidligere denne uka hadde kunne de fortelle at skjeftet ikke var i hus og de ante heller ikke hvor det befant seg. De hadde nemlig ikke klart å oppnå kontakt med leverandøren i det siste! Dette er svært uheldig midt i jaktsesongen. Hvor lang tid kan en reparasjon ta? Og har jeg noen rettigheter i denne sammenhengen?
  5. Genialt. Det kan vel ikke være annet en lov!?
  6. https://www.politi.no/vedlegg/lokale_vedlegg/politidirektoratet/Vedlegg_368.pdf Se midt på side 45.
  7. Ja, da burde ikke vekta være et problem i alle fall. Men hvor i all verden skal man få tak i en slik rot? Kermitt: Det tynne vegger i denne leiligheten. Er det ikke påkrevd at boltene skal settes i bærende konstruksjoner for best mulig feste? Eller er det så latterlig at det bare er boltenes størrelse som teller? fleskogbacon: Det har du helt rett i. Dessuten er det det å miste retten til å eie våpen leit.
  8. Synes 300kg hørtes mye ut for parketten. For ikke å tenke på bæring opp mange etasjer. Er det i så fall noe jeg skrur fast ved plassering? Og hvor får jeg tak i en slik fot? Jeg har ikke funnet det på nettet. Ang. bolting i veggen krever vel FG-godkjenningen at jeg bruker alle boltene. Og da skal vel noen i gulvet? Forresten: Er mitt postalternativ innenfor lovens rammer?
  9. Hei Har sendt inn våpensøknaden og venter spent på å kjøpe min første jakthagle. Men det er ikke akkurat lett å holde seg på lovens rette side i dette landet: De nye forskriftene stikker blant annet kjepper i hjulene for oss som leier. Her jeg bor er det i alle fall neppe særlig populært å bolte et våpenskap i parketten. Mitt eneste tilgjengelige oppbevaringssted er i vår privat bod. Men det er jo tydeligvis heller ikke lov da den ligger tilknyttet fellesareal: Det er garantert flere som er i samme situasjon som meg, så jeg lurer på hvordan dere forholder dere til dette? Hagleskjefte (vital del) i et våpenskap i boden er vel bedre enn intet våpenskap? Men akkurat hva jeg mener og tror hjelper kanskje ikke? Min lokale jegerklubb tilbyr ikke oppbevaring av våpen for medlemmer, og jeg finner heller ingen i Bergen by som tilbyr en "våpengarasje" – ny forretningside? Så mitt eneste lovlige alternativ er å ha en vital del i et våpenskap hos mine foreldre på Østlandet, og så får de sende over skjeftet per post når jeg planlegger jakthelg. – Tungvint? Hva er alternativet? Til slutt: Hva er normal straff for å bli frastjålet et våpen som ikke er oppbevart forsvarlig? – Kun nysgjerrighet!
  10. Hørte med politiet. Kunne skrive Hagle kaliber 12-20. Resten kunne stå blankt.
  11. Tror han kanskje har blingset selv. Det var en relativt populær Yildiz 12/70 vi så på
  12. Hei Jeg er ny jeger og gleder meg til å begynne å jakte. Men jeg har et par spørsmål om våpensøknaden jeg tenkte å sende inn i morgen. Henta en skjema for våpensøknad nede i hos min lokale våpenforhandler i Bergen i forrige uke. Forhandleren fylte ut flere felter for meg, og jeg lurer på om han kanskje har lagt litt for mange føringer: Kaliber: 12/76 Pipelengde: 66cm Jeg så i utgangspunktet på en 12/70, ikke en 12/76. Vi snakket heller ikke om pipelengde, men da jeg kom hjem leste jeg at høye mennesker – 195cm i mitt tilfelle - i de fleste tilfeller bør velge en 71cm lang pipe. I følge XXL og Wingevåpen sin bruksanvisning for søknaden, trenger jeg kun presisere våpentype og kaliber. Er jeg derfor nødt til å hente en ny våpensøknad i morgen da dette ER presisert på denne søknaden? Og må jeg egentlig bestemme meg for pipe- og hylselengde før jeg får godkjent søknaden? Takker for svar. DH
×
×
  • Create New...