Jump to content

helhog

Members
  • Posts

    28
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by helhog

  1. Glimrende, takk for svar! Da var det slik som jeg trodde, men alltid greit å sjekke fakta før man blir alt for påståelig!
  2. Hei. Vi satt på en holme i skjærgården i går mens vi ventet på skarven og diskuterte litt rundt dette med kjøp eller bestillig av hjemmeldet ammunisjon Jeg syns å huske at det i utgangspunktet ikke er lov å kjøpe hjemmerullet ammo fra privatpersoner, men jeg kan ikke huske hvor jeg har det fra (kan godt hende at jeg tar feil). En av de andre på holmen mente hardnakket at det var fritt frem for å gjøre det slik, men jeg er ikke helt enig. Noen her inne som kjenner til reglene rundt dette? På Kammeret har vi jo registrert at folk har funnet ut av noen ganske så hissige ladninger med stål, med god fart, og det er noe som hadde vært moro å hatt med seg på sjøfuglen. Har hagler som spiser alt av kaliber 12, og har testet ende remington hypersonic i både 12/76 og 12/89. At det er fart nok i disse patronene er det lite tvil om, men syns ikke skuddbildet er like bra til tider. Vi skyter i hovedsak med #2 og #3. Så hvis noen kan hjelpe oss litt med reglene rundt kjøp av hjemmeladet amunisjon så hadde det vært supert. Og hvis det er mulig å få til, og noen har lyst til å lade noen skudd for oss, så tar jeg veldig gjerne imot en PM med litt info.
  3. Hei alle sammen. Jeg kjøpte i sommer en demobrukt Remington Versa Max fra Jakt & Friluft i Arendal. Foreløpig har jeg kun testet den litt på banen, og frem til nå har det ikke vært noe tull. Vekslet litt dårlig med Eley leirduepatroner, men alt annet har gått strålende. Men på banen i dag dukket det opp et problem. første serie gikk uten noen feil, og de første 18 skudda av serie nr 2 gikk også slik. Men etter skudd nr 17 eller 18 i runde 2 nektet sluttstykke å låse i bakre stilling, og gikk automatisk frem igjen som om den skulle ladet en ny patron. Hadde selvsagt kun 1 skudd i kammeret, og ingen i magasinet, men jeg får den ikke til å låse i bakre/åpen stilling lengre. Selv ikke den manuelle "låseknappen" funker, sluttstykket går automatisk tilbake til lukket/skyteklar stilling. Jeg har hatt ut sluttstykke og avtreksmekanisme og renset unna litt skit, men det var igrunn ikke så mye der, uten at det har hjulpet noe som helst. Noen som har vært borti noe slik før? Er dette eventuelt en reklamasjonssak jeg kan ta med Jakt og Friluft? Kjøpte som sagt børsa som en demobørse, så jeg vet ikke hvilke rettigheter jeg har her. Håper noen kan hjelpe meg med denne..
  4. Heisann. Jeg har en ting jeg funderer litt på. Jeg har en SKB 505 sporting, som opprinnelig var kal 12/76. jeg kjøpte hagla brukt, og forrige eier hadde klart å ødelegge det orginale løpssettet, så han hadde skaffet et nytt i kal 12/70. Vil det da være forsvarlig av meg å bruke stålskudd (f.eks blackcloud eller remington hyper sonic steel) i kal 12/76 i denne, eller er man begrenset til å "kun" bruke 12/70? Kan man eventuelt få gjort om (med hjelp av en børsemaker) slik at man kan benytte seg av 12/76? Funderer litt på dette i og med at den orginalt var til 12/76.
  5. Heisann folkens. Jeg har en Mauser M98 i cal 308 win, som er mitt arbeidsjern til de oppgavene hvor utstyret får endel juling, og da spesielt til jakt på sjøfugl. Pr i dag, så har rifla et tykt og godt løp i god lengde, og en tung og solig stokk fra bredvold, noe som resulterer i at rifla veier rett rundt 5kg, altså ingen lettvekter. Jeg har planer om å redusere noe vekt, men det er ikke det som er hovedmålet her, i og med at jeg har en annen, lettere rifle til jaktformer hvor lengre gåturer er mer aktuelt. Det jeg tenker å gjøre med rifla er å få kappet løpet ende, gjenget og kronet det, og muligens handle inn en demper til den, og det har jeg allerede en plan på. det jeg trenger litt hjelp til fra de kloke hodene her på kammeret, er hvilken stokk jeg skal gå for? Kravet er at det skal være en synt stokk som tåler juling, og helt hvordan den ser ut spiller ingen stor rolle. I og med at den primært skal brukes til sjøfugl, så blir det "små" mål, så stokken må være stabil og god å skyte med. Den har pr dags dato et justerbart trykkpunktavtrekk fra kongsberg montert, og det tar litt mer plass en orginalen, så det må være nok gods til at jeg kan få på plass denne. i tillegg tenker jeg å sette på en tofot, så noe gode tips til dette, setter jeg også pris på. håper noe der ute har noen gode tips til meg.
  6. helhog

    Ammobox

    Heisann. Skal satse litt mer på rifleskytingen i år, og har handlet inn ca 500 skudd til mauseren min. Problemet da er at jeg gjerne vil samle ammoen litt mer en hvordan den er i dag (ca 25 pakker), og jeg tenkte da å kjøpe meg en ammobox eller 2 på 50 skudd. Noen som har forslag til hvilken type jeg burde skaffe meg, som gjerne tåler litt? Hadde et par tidligere som ikke likte kulde, med det resultatet at henglsene knakk, og disse fant rask vegen i søpla. så hvis noen har tips til hva jeg burde gå for, eventuelt har noen de vil kvitte seg med, så er det bare å si ifra.
  7. helhog

    Norrøna Dri3

    Jeg testet Norrøna Trollveggen med både dri3 og Goretex, og jeg endte opp med goretex varianten. Er en knallgod jakke uansett hvem av typene man velger, men jeg syns dri3 var noe stivere, og jeg syns kvaliteten på goretex virka litt bedre. Fikk rett og slett en litt bedre følelse av goretex`en, og gikk da for den. Fikk den i tillegg til en grei pris (ca 4.200) så forskjellen mellom de to var ikke så avskrekkende..
  8. Da fikk jeg en meget hyggelig PM fra en kar her på forumet som hadde et danskeavtrekk liggende, og han ville sende meg det gratis mot at jeg betalte portoen, og bedre enn det blir det jo ikke! Så kammerånden lever videre!
  9. Heisann folkens. Jeg skal bytte ut avtrekket på min mauser m98 og har fått to tilbud inn på PM her påp forumet.. Det ene er et såkalt danskeavtrekk og det andre er da et KV avtrekk. Begge er trykkpunkt, og prisen er forholdsvis lik mellom begge disse. Jeg har ingen erfaring med disse avtrekkene, så jeg vil gjerne ha deres mening på hva dere ville ha valgt, og hvorfor? Krever det ene avtrekket mer arbeid enn det andre i forbindelse med installasjonen? Noe annet jeg burde være klar over? Setter pris på all info jeg kan få!
  10. Utrolig sterkt bilde, ingen av de andre bildene er i nærheten engang.
  11. Er det ingen her som har noe erfaring med tilpasning av skyvesikringen til Timney? Denne rifla er planlagt litt som en reservebørse for meg, men mest som en utlånsrifle for min samboers fetter som blir 16 i år, og som fikk jegerprøvekurs av oss i fjor til konfirmasjon. Han har ikke tilgang til noen andre våpen, så han må belage seg på å låne, og da vil jeg prøve å tilrettelegge dette slik at han får til mange treningsskudd på bane, samt ar han kan være med oss mest mulig på jakt fra høsten av. I denne forbindelse trenger jeg en ny kikkert til rifla, og montasjer. Har dere noen anbefalinger på hva jeg kan gå for der? Har sett litt på en leupold euro 3-9x40 som er på tilbud til kr 3000,- på jakt og friluft. Dette syns jeg i utgangspunktet virker som en grei kikkert, og bruksområdet blir i hovedsak rådyr, og muligens elg og noe småvilt.. Det sitter en leupold standard skinnemontasje på rifla i dag, så hvilken type ringer burde jeg gå for med en 3-9x40 kikkert? Håper noen har noen tips å komme med her..
  12. Hei hei. I høst kjøpte jeg meg en mauser m98 med en bredvold stokk, og orginalt avtrekk. Dette avtrekket har jeg ikke helt sansen for, pga forholdsvis mye kryp, og tungt avtrekk. I tillegg er sikringen byttet til en PH sikring, men denne sitter "på feil side" og dette syns jeg er veldig tungvindt. Jeg har da fundert på å skaffe meg et timney featherweight deluxe med skyvesikring, for å få byttet både sikring og avtrekk. Er det noen som har erfaring med å installere denne løsningen i en bredvold stokk? Syns nesten det virker som om det er litt lite treverk der hvor sporet til sikringen må freses ut, men jeg har aldri gjort dette før, så jeg er langt ifra sikker.. Så hvis noen av kammerets kloke hoder har noen tanker om dette, så setter jeg stor pris på litt info rundt dette..
  13. Har fundert på det også, men syns det virker litt spennende å sette sammen rifla også, hehe.. Er vel litt som kan læres der, og mer kunnskap er jo alltid greit. I forhold til regnestykket, så er det vel mulig å skaffe en stokk fra f.eks Boyds, og de kommer vel på ca 1200 inkl frakt og mva? Og dette avtrekket fra Timney inneholder vel også ny sikring? http://timneytriggers.com/sunshop/index.php?l=product_detail&p=33 Dette kommer vel sikkert på en ca 1.000kr inkl frakt og mva? I tillegg kommer da det som trengs for å få montert kikkerten, og dette har jeg liten peiling på hva kommer til å koste! Ellers er vel hevearmen på en m96 lagd slik at man slipper å smi den om for at den skal passe med kikkertsikte?!
  14. Hei alle sammen. Mens jeg sitter her og venter på våpensøknaden min i retur, så har det dukket opp en "svenskemauser" carl gustav i cal 6,5x55 som jeg funderer litt på å kjøpe. Denne er helt orginal slik den står i dag, men jeg ser for meg at hvis jeg kjøper denne, så skal stokken byttes, avtrekket byttes, og jeg vil ha kikkertsikte på den. For å få montert kikkertsikte på denne må det vel borres og gjenges hull slik at det blir mulig med kikkertmontasjer?! Er det noen her inne som har gjort dette tidligere, eventuelt som vet hva som må gjøres for å få dette på plass? Er dette noe den må inn til børsemaker for å få til, eller er det noe jeg kan klare selv? Skal nevnes at jeg ikke er spesielt kyndig når det kommer til våpen og arbeid med metall, så hvis noen kan komme med tips, så setter jeg stor pris på det!
  15. Det blir såpass for å få gjennomført endringene ja.. Da blir det vel som dere sier at jeg enten burde se etter en som allerede er ombygd i riktig kaliber, eller kjøpe en ny rifle i det kaliberet jeg vil ha.. Var vel i utgangspunktet ca 2.500 for rifla som var ombygd med ny avtrekker og sikring, jaktstokk, samt et løp som ikke hadde gått mange skuddene. Jeg tror jeg får se om jeg finner noe jeg liker, eventuelt gå for denne i 3006, og heller kjøpe meg ny rifle etterhvert som oppussing av leilighet og alt det andre faller på plass.. Men uanset, takk for gode, og ikke minst raske svar, så får jeg bare se hva jeg finner ut av til slutt..
  16. Hei. Jeg holder på å skaffe meg en rimelig jaktrifle, og har vært i kontakte med en på kammeret her angående en ombygd mauser i kal 3006. Jeg er i utgangspunktet ute etter en rifle i 6,5x55 og mitt spørsmål er da, hvor mye arbeid/kostnader må jeg beregne for å bytte løp/kaliber på denne rifla? I tillegg til løpet, må sluttstykke og alt slik byttes også? Har i utgangspunktet lite greie på dette, så hvis noen av dere har noen tips til meg, så setter jeg stor pris på dette.. Det er forresten en av de vanlige mauserene som er bygd om til jaktrifle.
  17. helhog

    Winchester M77

    Heisann Jeg har kjøpt meg en winchester M77 semiauto salongrifle med rørmagasin. Mens jeg venter på å få våpensøknaden i retur fra onkel politi, så tenkte jeg skulle høre om noen her har noen erfaring med denne rifla? Har hørt at vedlikehold kan være litt knotete de første gangene, men at dette kommer seg etter at man har gjort det noen ganger?! Han også hørt at presisjonen skal være helt ok for en semiautomat, og holder i massevis til mitt bruk. Blir vel stort sett til at den blir brukt for moroskyld på hytta, samt trene avtrekk, noe som jeg er for dårlig på, hehe. Er det noen som har anbefalinger til ammo til denne luringen? Tror ikke det er så alt for mange av denne her på berget, og det er jo alltid moro med noe ulikt fra hva alle andre har!
  18. Hei. Jeg leker litt med tanken om å kjøpe meg en hagle, og har sett litt på denne Zoli hagla. Ser at Landrø skal selge de ut, og har en meget bra pris på de. Er det noen som har noe erfaring med denne hagla? Syns den ser bra ut, og minner meg litt om Rizzinien til en kamerat av meg, og den syns jeg er meget god å skyte med. Så hvis dere har noe info om denne, så setter jeg stor pris på det!!
  19. Takker for mange gode svar. Siden jeg har dårlige ankler som tråkkes over bare man ser stygt på de, gikk jeg like greit for pro utgaven.. Dette siden skoene satt som et skudd på føttene mine, og litt stivere rundt anklene. Hadde meg en rask 3 timers skogtur på søndag, og funket bra da, og blir vel enda bedre når de er litt inngått?! Men uansett, takk for masse gode tips! Det var helt supert!
  20. Jeg har prøvd pro utgaven, og jeg syns den satt godt på foten, og såvidt jeg vet så har de ganske lik passform. Men det er forskjelle mellom disse jeg lurer litt på, og om det er verdt prisforskjellen..
  21. Hei. Jeg trenger nye jaktstøvler, og har da sett på skoene til Alfa. Har en kammerat som bruker bever Pro, og som er meget fornøyd med disse. Jeg har sett at xxl her i kristiansand har bever på tilbud til ca 1300kr, mens jeg har fått tilbud om bever Pro til ca 2000kr. Begge er selvfølgelig helt nye fra butikken. Er Pro utgaven verdt de 700kr ekstra, og hva er egentlig foskjellen mellom disse to skoene? Har litt trøblete ankler, så er avhengig av en sko som gir god støtte til anklene mine! Så hvis dere har noen andre anbefalinger, så kom gjerne med de, men er først og fremt interessert i disse alfa skoene. På forhånd takk for hjelpen!
×
×
  • Create New...