Jump to content

Tyrihjelm

Members
  • Posts

    227
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

794 profile views

Tyrihjelm's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

21

Reputation

  1. Har skutt rådyr med Barnes 120 g og NPB 120 g + hjort med NPB. Ca 860 ms. Fint slakt. Skaffet lengre 6,5 løp, 65cm), og farten er nå 925 ms. Ikke skutt noe med dette løpet enda. Fortsetter å lade NPB.
  2. Jeg har selv ladet dette i 6,5x 55 etter at endringen i kravet kom og skutt hjort og rådyr, men ikke elg enda. Hvordan fungerer disse kulene ? Hva er egnet fart osv? Er det noen som har erfaring med det?
  3. Ser at Norma 204 er rett under 900 ms med ecostrike 150 grain. Norma 203b hakk i hæl. Jeg bruker 204 selv, men med Barnes 150 grains i 300 win mag. Får god fart!
  4. Jeg ville tilberedt rypebrysta sous vide med passende krydder. Da beholder kjøttet all aromaen og saftigheten. Men dette blir vel den motsatte effekten av hva trådstarter ønsker seg. Har hørt historier om å legge viltkjøttet i melk for å mildne viltsmaken. Det høres lite fristende ut for meg....
  5. Jeg har samme børse som deg med 6,5 løp blant annet og har ladet barnes 120 grains med N160 46 grains. Samme resultat som deg. Karte ikke å samle. Gikk over til Norma URP 46,3 grains som hjalp en del. Har nå bestemt meg for å gå over til NPB 120 grains, (NB! viktig å ikke bruke NPB 121 grains i samme kaliber). Den kula er ikke stabil i Sauer og Blaser. Det er etter å ha prøvd denne kula på hjortejakt med godt resultat. Fint slakt etterpå. Bedre samling får jeg også med den kula.
  6. Jeg brukte N160 på samme kule i min 6,5x55 Sauer 202. Fikk samme resultat som deg trådstarter. Når jeg byttet til URP 45 grain ble samlinga betraktelig bedre.
  7. Mulig at disse skytebanene bør kostes?
  8. Får jo litt bakoversveis av en del skråsikre eksperter som finnes her på forumet. En litt mer undrende tilnærming i steden for bastante "sannheter" til forskjellige emner kunne kanskje vært mer realistisk i noen tilfeller?
  9. Så går det jo an å tenke seg at man beskytter seg med tilstrekkelig hørselsvern når man drar på skytebanen? Da blir vi ikke avhengig av at andre tilpasser seg oss, men gjør det selv
  10. Jeg bruker brems på min 300 win mag. Reduksjonen i rekyl er formidabel. Mer enn med lyddemper. Jeg bruker hovedsakelig å være alene på skytebanen når jeg bruker den Med lyddemper blir den børsa lang og tung og uhåndterlig på jakt. Ellers så brukes vel brems stadig mer? Det må vi litt tilårskomne kara bare finne oss i selv om det går an å ta hensyn på skytebanen. Jeg spør alltid sidemannen, eller gjør han oppmerksom på faren når jeg bruker brems. På vår skytebane er brems IKKE forbudt.
  11. Vet ikke om det er relevant, men skjøt en rådyrbukk på 115 m i fjor med Barnes TTSX 120 grains 6,5x55 i bogen. Litt blodslått på innskuddsida, men greit slakt. Bukken gikk ca 50m før den la seg. Ladedata: 45 grains URP. Hastighet +- 865 ms.
  12. Synes prosessen går raskere og unngår kritiske kommentarer fra kona
×
×
  • Create New...