Jump to content

oldmann

Members
  • Posts

    43
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by oldmann

  1. Det største problemet med 6,5x55 på langt og kort hold er for slakk rate of twist. Mindre enn 1:7 twist er ikke brukende til storviltjakt. Kuler stabbiliset for papir og kuler stabbilisert for jakt er ikke det samme.
  2. Problemet med mykt bly, tunge for kaliberet ladninger og for trange choker er at halvparten av haglene blir deformert og forsvinner fra hovedsvermen. Har bodd 3 år i USA (flyttet tilbake til Europa i vinter) Hadde ikke mye tro på disse super loads og monster chokene de brukte på kalkun, da eg flyttet bort der. Etter litt testing av div i en 20 kal benelli fikk eg troen. Patronene var noe fra Federal 10 USD per patron egenvekt på 18,noe sg, nr 9 hagl. Blåste ett 15 cm diameter hull i papiret på "the paterning board" på 40 yards. Ut på vårjakt på kalkun. Satt med ryggen mot et svært tre, brukte avstandsmåler for å sjekke i alle rettninger for å ha litt ide om hvor eg kunne skyte. Plutselig så eg knotten på en i knehøyt gress, trodde det var ca 48 yards. Fyrte på, den ble borte i gresset og 5-6 fløy bort. Da eg kom bort lå det 2 stk døde 21 lbs kalkuner der. Sjekket avstand tilbake til treet eg satt ved, 63 og 69 yards. I fjor skjøt eg en svær faen på 50 yards med samme skudd og 20 kal beretta o/u med vanlig full choke. Har kjøpt ny beretta her en 693 kal 20 med korte løp, de nye løpene og optima hp chokene er bedre på lerduer. Skyter en del på Dornsberg Schutzen i Tyskland.
  3. Det som tar lengst tid å lære en jeger er att vi har god tid. Blir det for lite tid bør en vurdere andre jaktmetoder. Det går ann å skyte hele elgkoten uten drevjakt. Jo lengre tid fra dyret blir observert til skuddet går, jo mer info får mann. Nå dyr ikke er skremt har de også god tid.
  4. Har sluttet å bruke suddsikker vest og oransje tøy. Mitt alternativ ble mer i balanse med skogens harmoni. Grønne klær og valium.
  5. Bruk nok rifle, ligg unna 6,5x55. Ha en plan før elgen kommer, hvor kommer den, er det komfortabelt å skyte slik og slik. Når dette er på plass er det bare å vente uten å pille nese.
  6. Bruk de tyngste kulene til elgen, den blir litt tregere en 3006 med 180grs. Men det er det beste du får ut av en 7mm RM på elgjakt.
  7. Må passe fingrene. http://www.youtube.com/watch?v=HEOEu6k6sFE&NR=1
  8. Norge ut av Gulfstrømmen? For noen år tilbake fikk man 5 elgløyver for 20000kr, da kunne man også kjøpe et hus for 400000kr. Det hele handler om tilbud og etterspørsel.
  9. Det billigste blir å kjøpe pølser i butikken. De priser du betaler er helt OK.
  10. Lette plast rifler er for eldre folk. Ungdommer skal slite litt. 6,5x55 er fin til kråkejakt, mangen hevder den sopper der. Kjøp en 3006 av god kvalitet, den har du glede av i mangen år.
  11. "Practical hunting shooting is very popular in Sweden. There are a lot of good marksmen, but the maximum number of points had never before been reached. I achieved this with my R 93: I shot 400 out of a possible 400 points and set a world record at the national championships, qualifying for the European Championship 2006!" Jocke Smålänning Å fornekte sannheten blir vi ikke smart av.
  12. så hadde vi fått mer storbukk i terrengene. Storbukk i terrengene er ikke noe man får tildelt etter en sosialistisk rettferdighets formel. Mengden storbukk i terrengene har mest av alt å gjøre med hvordan vi jakter. Blir de skremt stikker de av. Kan man jakte uten å skremme dyr og lar det vere noen hundyr igjen, kommer bukkene.
  13. Det er rart å lese att noen mener denne episoden ikke kunne vert ungått med en annen type sikring.
  14. Ofte blir det best presisjon med de laveste utgangshastigheter. Sluttstykket på en .22 er spinkle saker, så American high-power greier funker bedre i tabeller en i børser.
  15. Det er mye farlig sopp, prisen en betaler for å spise giftig sopp er total nyresvikt. Dialyse resten av livet.
  16. I mangen år var jeg den raskeste gutten i skogen, det meste gikk i bakken til slutt. I dag liker jeg å ha kontroll over jakten. En god kikkert, ikke vase rundt i krattet.
  17. Noen sier att definisjonen på intelegens er å ha evnen til å lære av andres feil. Her ble det skutt fra sværet kort avstand, da skjer ting gjerne litt raskt. Kan man skyte fra lengre avstand har man ofte bedre tid og oversikt. Tiden man observerer dyr før man skyter kan gi nyttig info. Å planlegge skudd fra 10-20m er ikke lurt.
  18. Afrika er mangfoldig, har reist siden 1993.
  19. Afrika er ikke en landsby, det er et kjempe kontinent. Man kan oppleve mye rart når det handler om våpen. Rifler uten sikring, aldri pust, tvilsome hjemmeladninger osv. Det det beste er å bruke sin egen rifle og ammo. Har brukt 6,5x55 på antiloper, det eneste problemet var att de lokale ikke hadde tro på "that tiny litle shit" før de fikk se att den virket.
  20. Skal .375 H&H brukes i Afrika bør en ha åpne sikter. Afrika klassiker, er et lite kjent begrep i Afrika. Det blir nok mer brukt her hjemme. Slik man jakter de store i dagens Afrika er 375 H&H et perfekt valg, att det er en Blaser gjør valget enda bedre. Jeg ville ikke ha demper med utenlands, det er mye rare regler ute i Verden.
  21. Det sitter to veterinær kvinner på topp i Deriktoratet for naturforvaltning, de har ingen ambisjoner om noe buejakt i Norge. Demokrati?
  22. Hvor finner de mest primitive mennesker i Verden : http://www.youtube.com/results?search_q ... type=&aq=f
  23. Kragen også var veldig god, man klarte nesten å utrydde isbjørnen med krag. Ingen forteller hvor mange pakker med patroner man brukte på en isbjørn, eller hvor vanskelig det var å følge blodsporet på hvit snø. Verden går videre, de gammle faller bort. Mauseren er gammel og mett av dager, la den dø med det som er igjenn av verdighet.
  24. Det er ulovlig å skyte fra motorisert båt, men det er lovlig å være på båttur. Fugler har frihet til å fly der de ønsker.
×
×
  • Create New...