Jump to content

ultralight12/70

Members
  • Posts

    40
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ultralight12/70

  1. Flott, mange svar og tanker her. Har nok bestemt meg for 6,5x55 da det nok blir aktuelt med Hjort/Elg en gang i tiden. Ellers ser jeg den med retikkel hvor en rev vil bli borte i korset, for ikke å snakke om Tiuren. Skal ta meg en kikk på Sakoen og T3, eneste er at om jeg vil ha en grei kikkert og lyddemper der er vi fort oppi 20000,- hvis ikke jeg finner noe brukt. Så hvis noen har en grei 6,5x55 liggende å støve så send meg gjerne en PM
  2. Takk for den, var jo litt uvanelig den nr1, er det noen fordeler/ulemper å tenke på? Er helt ny på rifle så er ikke vant til verken det ene eller andre.
  3. Takk for alle svar. Blir mest posting med denne så tror vekten går greit. Men retikkel 1 ja, hva vil det si?
  4. Alltid gøy å prute litt. Tung ja, men føler jeg vil ha demper uansett, og da er det vel nesten hipp som happ åssen rifle/demper/kikkert en velger, tror du denne er tyngre en andre? Ang, kikkerten, ser litt på nettet at den koster nesten like mye som han skal ha for alt tilsammen, når det er 2 år gammelt virket det så veldig billig?
  5. ultralight12/70

    Ny rifle

    Skal nå kjøpe meg min første rifle, brukes primært til rådyr og sannsynligvis toppjakt etterhvert. Snublet over denne på Finn.no, det er litt langt unna så jeg tenker å bare slå til uten å se den først. Håper noen der ute kan si meg om dette er et bra kjøp, ser perfekt ut for meg men har ikke så god peil http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs ... e=26560629 På forhånd takk for alle tilbakemeldinger.
  6. Hei! Bor i Kristiansand og jakter normalt på Østlandet (Skogsfugl) Men hadde vært gunstigere med et nærmere terreng. Ble det noen turer i Gjerstad for deg? Isåfall var det noe fugl å se?
  7. Skjefte er dårlig! Min gamle knakk desverre. Kjøpte dermed en ny på Finn.no og den gamle eieren hadde sagt en nagle gjennom pistolgrepet for å forhindre at den knakk så det må være et kjent problem. Men god hagle uten tvil
  8. Hei! Noen der ute som har greie på fiske i Numedalslågen? Hva som finnes av fisk der. Tenker da spesielt på den delen som renner gjennom Rollag/Veggli området. Er det noe særlig gjedde der? Taes det stor Ørret? Hvilke redskaper bør brukes? Denne delen er bred og "rolig" så ser ikke så mange plasser som kan være spesielt gode. Masse siv langs bredden, kanskje det står Gjedde å lurer inni der? Alle svar taes imot med takk!
  9. Da fikk jeg kjøpt meg ei ny, og flere PMèr er ikke nødvendig.
  10. ultralight12/70

    Ny Rifle

    Hei. Tenker å kjøpe meg ny rifle nå før høsten. Har så langt bare gått med hagle, men ønsker meg ei rifle for toppjakt. Må også kunne brukes til bukkejakta. Noen som har noen tips til hva jeg bør velge? Rifle og kikkert. Kommer til å bli lite brukt så trenger ikke det dyreste, men presisjon blir selvsagt viktig. Hvis noen der ute har noe greit brukt, vil jeg gjerne høre fra dere. på forhånd takk
  11. Helt sant, det er en flott hagle. Jeg ødela den gammle som jeg skrev, den var stygg/slitt og uregistrert, men det var noe med den som gjorde at jeg måtte erstatte den, og det angrer jeg ikke på!
  12. Har fått kjøpt meg ei "ny" ei nå, og ja, tror dette er et kjent problem med disse haglene, for han som solgt den har kjørt en bolt gjennom for å forhindre at den skal sprekke. Så det er jo et tegn på at det er noe som har skjedd mange, men jeg er godt fornøyd da haglen var i ellers veldig god stand!
  13. Ikke lett dette, men hvis ingen har et KJEMPE argument til en hobbyfisker for å styre unna går jeg for teleskopstangen på 8`og den 1000 snella fra Shimano, får sikkert ikke fisk uansett Ser bare så deilig ut å ha den stanga med futterale som har plass til snella og, så har jeg full kontroll på sakene. Hehe, der var nok en arbeidsdag slått ihjel, takker for alle svar!
  14. Har fått tips om den Beasmaster også, kanskje jeg skulle godt for det. Men hvordan er det med etui og sånt til den? Det som nesten er viktigst for meg er at den er enkel å pakke, gjerne med snella påmontert. Skal være med på ukesturer på fjellet feks.
  15. Oi, her var det mange med god peiling, blir nesten litt forvirret. Men for å si det enkelt: Kan denne stanga:http://www.sportsdeal.no/index.php?main_page=product_info&cPath=10464_10499&products_id=7032 Og denne snella:http://www.sportsdeal.no/index.php?main_page=product_info&cPath=10464_10466_10467&products_id=6821 Være noe for en "nybegynner" når det gjelder fjellørret, i 8`stang som er vant til å fiske med fiskesett kjøpt på Spar for 299,-
  16. Var visst noen fiskeintresserte her og, godt å se Har fått anbefalt 6`men som dere skriver 8-9`føler jeg og er mer riktig, så tenker jeg går for 8`da så har vi et slags kompromiss! Men den snella, 1000 er såvidt jeg skjønner et størrelsesbegrep fra Shimano, har noe peiling på om den kan være fin til mitt fiske? (Står at det anbefales en liten 500 med den stanga jeg tenkte på, men da er det mulig at de tenker på 6`stanga!?)
  17. Hei. Litt feil å ta opp fiske her på et jaktforum, men regner med det er noen ivrige karer på det og her så jeg prøver meg. Skal gå til innkjøp av ny fiskestang til å ha med på sommerens fjellturer. Vil ha en liten praktisk stang og snelle. Har sett på denne sammensettningen: Shimano Exage 1000 FB snelle og en stang som heter Shimano Exage AX stc Mini Tele 6` Ser ut som en snerten liten sak. Men lurer på om 6`blir for lite, at en får dårlig "snert" på stanga. Også er jeg i tvil på om Shimano 1000 blir en for stor snelle. Kommer til å fiske ørret i fjellvann primært. Fireline? Hvilken tykkelse tenker folket, og om det kanskje går på farge,så hva? (Ganske fersk på fjellfiske så alt av tips taes imot med stor takk!)
  18. Hei og takk for svar. Møtte på en kar her inne som gjerne ville ha de i samlingen sin, så det endte med en byttehandel, så da kan jeg jakte i vei!
  19. Hei! Har kjøpt meg en fin gammel 16/70 Sideligger. Med på kjøpet fulgte det med endel patroner: Røkfri Nitedal Gul 3 hagl Rustfri 16/70 Røkfri Nitedal Blå 4 hagl Rustfri 16/70 Vet det er bly og ulovelig, men er litt gøy å ha sånne fine gamle patroner. Kanskje noen her som vet om det er forsvarlig å bruke de til feks. Storfugl? Og om noen kanskje kan si hva forskjellen på gul og blå er?
  20. Hei! Noen som har noen greie oppskrifter på hare? Er det lårene som er mest hensiktsmessige å bruke, eller sadelen? Hvordan steke denne best? Vil helst få til noe bruning i panna for så å steke godt i ovnen i aluminiumsfolie el. Planlegger en skikkelig kosekveld
  21. Takk for svar, har og fått svar av en børsemaker på mail, han ba meg sende den så skulle han se om han ikke hadde noe brukt liggende! Hvor mye føler du jeg burde gi for noe sånn? Selve haglen er ikke særlig god stand generelt og regner med den er verdt en 500 lapp, men det var den affeksjonsverdien!
  22. Hei! Har kommet i skade for å ødelegge kolben på glatte isen forrige helg, sprakk i 100 biter. Haglen er en gammel J.P. Sauer & Suhl 16/70 Sideligger, tror den heter modell 8!? Haglen er nok ikke verdt stort, men den har en viss affeksjonsverdi og skulle gjerne fikset denne. Noen som har et tips for hvordan jeg bør gå frem? Regner med en børsemaker kan fikse dette men ser for meg det blir dyrt, (Noen som vet om en børsemaker krever våpenkort ved en sånn reprasjon? )kan man evt. kjøpe kolbe via feks. Ebay og fikse det selv på en grei måte? Noen som vet hva en sånn kolbe heter isåfall? Har prøvd å surfe nettet litt men finner ikke Sauer & Suhl, kan det hende jeg kan gå gjennom Merkel? Tror de har tatt over fabrikken? På forhånd takk!
  23. Det kunne nok vært en tanke, men sliter med å finne info på nettet, har sett litt på Kolahalvøya feks. hadde jo vært spenstig!
×
×
  • Create New...