Jump to content

Rokkdalen

Members
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Rokkdalen

  1. Kun felt en elgkalv med den, så nesten stygt å dømme den på det grunnlaget. Syns alikevel det ble veldig blodslått, til og med på inngangssiden. Traff mellom 2 sidebein, men alikevel var det MYE blod, nesten utover hele inngangssiden. Kalven gikk 2 skritt før den falt. Har en mistanke om at ttsx åpner alt for fort. Kan evt lade den litt svakere, men da blir min tanke med så lett kule borte. Bikker såvidt 800 m/s.
  2. Første elgen jeg skjøt med gamlesakoen din var med 250 gr Woodleigh RN. Fant aldri igjen noe kule, men elgen gikk i bakken. Ladd til 680 m/s. Forøvrig en veldig presis ladning. Er han som holder børsa som er begrensningen fra å skyte hull i hull. Har også lada 225 RN til 740 m/s, men ikke erfaring fra villt med denne. Kommer til å gå tilbake til en av disse til høsten, fra ttsx.
  3. Fått skutt en kalv i los i høst. Har ladet med 180 ttsx i år. Reagerte litt på blodslått, til og med på inngangssiden ved treff mellom to sidebein. Utgangen kan jeg skjønne da det så vidt var innom bogbladet. Har en mistanke om at denne kula åpner veldig raskt. Noen enig i den tanken?
  4. Endelig første elgen med ny kaliber. 3,5 t los og 3 støkkinger på vanskelig føre resulterte i kalv til slutt. Utrolig spennende og moro! Rifla er Håkon sin gamle.
  5. Det der var heeelt grei samling Hans Kristian! Ellers takk for svar ang. N530. Har lada 225 woodleigh og gameking med kruttet og er fornøyd. Ikke prøvd uten demper, men har tenkt demperen har blitt voldsomt varm, så det med munningssmell kan jeg se for meg. Venter fortsatt på første elgen med ny kaliber.
  6. Har kommet fram til noen ladninger med tidligere nevnt krutt nå. Tar ikke ansvar for samme ladning i andre våpen enn mitt eget. 225gr Sierra GK 45gr n530 Oal 71mm 760 m/s Prøvde også 44 og 46 gr krutt og fikk 740 og 780 m/s uten trykktegn, men muligens litt dårligere samling med 46ladningen (lite grunnlag med tre skudd) 225gr Woodleigh RN 46gr n530 Oal 69mm (passer med krymperilla) 740 m/s Skal teste litt mer krutt med denne kula da den tar mindre plass i hylsa enn sierra. Skal også prøve dette kruttet på 250gr kuler etterhvert, da sammenligninger viser at det fungerer rimelig likt som n135 som er mye brukt.
  7. Får rette forrige post til 180 til 225 grn kuler, da jeg har brukt n-140 til 250 grn woodleigh. Er ute etter en trygg startladning med n-530 for de lettere kulene. Også til revolverkuler.
  8. Hei Noen som har prøvd å lade med Vv n-530? Tenker da først og fremst på 225-250 grn kuler.
  9. Ok, takk! Ser bare at det ofte benevnes som det samme.
  10. Rokkdalen

    Montasje sako

    Trenger litt hjelp ang. montasjer til min sako. Frem til nå har jeg trodd at Optilock har gått overens på sako og tikka. Men da jeg tok montasjen av min Tikka M55 for å sette over på Sako AV så passet det ikke. Virker som det trengs en smalere montasje på sakoen. Har dette å gjøre med alderen på sakoen å gjøre eller er det sånn med alle sakoer? Hvilke baser passer på min? Tar gjerne imot forslag om andre baser/montasjer, så sant de passer Sako AV. På forhånd takk.
  11. Sett litt på Vorn, men redd den blir veldig bråkete. Skal ha sekk som skal sitte på ryggen når jeg stiller inn på los etc. Har annen sekk til postering
  12. Hei! Er det noen her som har prøvd siste modell av Fauna Räven med lyddemper? Vet det kunne være litt trangt å få rifla ut av koggeret på forrige modell. Tar også imot andre forslag til lydløse små sekker for hundefører på elgjakt. Morten H.B.
  13. G-sport på Tynset har hvertfall tidligere hatt en del våpen og ammo. Lenge siden jeg har vært innom nå, så vet ikke 100% hvordan ståa er nå
  14. Har litt samme problemet sjøl. Ikke noe problem egentlig, det er bare å dra sluttstykket ganske bestemt til bakre stilling. Trenger ikke være hardhendt, men det går hvertfall ikke ann å være forsiktig.
  15. Holder på å skal bestille meg noen Pachmayr kolbekapper fra USA og lurer veldig på hvilken størrelse jeg må ha. Ser på str.tabeller på hjemmesidene til Pachmayr og blir ikke veldig mye klokere av det. Dette er kolbekapper som slipes ned for å passe, men det er bare oppgitt ETT mål. Er dette målene i utgangspunktet eller det den minimum kan bli?? Håper noen som har erfaring med Pachmayr kan hjelpe meg med dette!
  16. Ja, ser Limbsaver er flinkere til å opplyse om dette. Men har lest en del negativt om holdbarheten på Limbsaver, så ønsker å gå for Pachmayrkappe. Spørs om løsningen blir en mail over dammen, hvis ingen kammerater skulle komme med et godt råd.
  17. Holder på å skal bestille meg noen pachmayr kolbekapper fra USA og lurer veldig på hvilken størrelse jeg må ha. Ser på str.tabeller på hjemmesidene til pachmayr og blir ikke veldig mye klokere av det. Dette er kolbekapper som slipes ned for å passe, men det er bare oppgitt ETT mål. Er dette målene i utgangspunktet eller det den minimum kan bli?? Håper noen som har bestilt pachmayr kan hjelpe meg med dette!
  18. Etter litt om og men ble det sakoen. Lakelanderen ble rett og slett i dyreste laget denne gangen, da det anbefales søylebedding osv baller det på seg. Men jeg skal garantert ha en senere! Det lille jeg har prøvd Lakelander har gitt mersmak, men altså ikke nok til å betale hva som helst. Litt vemodig var det jo å gi slipp på den. Sakoen skal (etterhvert) få seg et nytt løp, og har tenkt på .35 Whelen evt. 338-06. Tror jeg blir fornøyd med sakoen etter en runde med fint papir og stokkolje. Takk for hjelp alle sammen!
  19. Det er den jeg kan få for 8 uten optikk. (lommeboka takler ikke hele pakka desverre) Sakoen er en eldre modell. L61R kanskje den blir omtalt som. Står bare AV på låskassa. Optikk på sako er av, for meg ukjent merke. Med Lakelanderen følger det med koffert, ekstra avtrekkerbøyle og original kongsberg montasje
  20. Hei Har to rifler for hånden nå og lurer veldig på hvilken jeg skal velge. Det står mellom en Sako AV for 6000,- og en Kongsberg 393 for 8000,-. Begge i kaliber 30-06. Har i mange år hatt lyst på Kongsberg, men er også noe som tiltaler meg ved Sako. Trenger litt hjelp til å argumentere for og i mot her. På forhånd takk
  21. Fikk montert min S & L p?08 win for en uke siden. Den er ogs?r?p?22. Ikke noe problem p?oen av b?ne og demper minst like bra som min fars a-tec. Meget forn?
×
×
  • Create New...