Jump to content

Rokkdalen

Members
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Fått skutt en kalv i los i høst. Har ladet med 180 ttsx i år. Reagerte litt på blodslått, til og med på inngangssiden ved treff mellom to sidebein. Utgangen kan jeg skjønne da det så vidt var innom bogbladet. Har en mistanke om at denne kula åpner veldig raskt. Noen enig i den tanken?
 2. Endelig første elgen med ny kaliber. 3,5 t los og 3 støkkinger på vanskelig føre resulterte i kalv til slutt. Utrolig spennende og moro! Rifla er Håkon sin gamle.
 3. Det der var heeelt grei samling Hans Kristian! 😊 Ellers takk for svar ang. N530. Har lada 225 woodleigh og gameking med kruttet og er fornøyd. Ikke prøvd uten demper, men har tenkt demperen har blitt voldsomt varm, så det med munningssmell kan jeg se for meg. Venter fortsatt på første elgen med ny kaliber.
 4. Har kommet fram til noen ladninger med tidligere nevnt krutt nå. Tar ikke ansvar for samme ladning i andre våpen enn mitt eget. 225gr Sierra GK 45gr n530 Oal 71mm 760 m/s Prøvde også 44 og 46 gr krutt og fikk 740 og 780 m/s uten trykktegn, men muligens litt dårligere samling med 46ladningen (lite grunnlag med tre skudd) 225gr Woodleigh RN 46gr n530 Oal 69mm (passer med krymperilla) 740 m/s Skal teste litt mer krutt med denne kula da den tar mindre plass i hylsa enn sierra. Skal også prøve dette kruttet på 250gr kuler etterhvert, da sammenligninger viser at det fungerer rimelig likt som n135 som er mye brukt.
 5. Får rette forrige post til 180 til 225 grn kuler, da jeg har brukt n-140 til 250 grn woodleigh. Er ute etter en trygg startladning med n-530 for de lettere kulene. Også til revolverkuler.
 6. Hei Noen som har prøvd å lade med Vv n-530? Tenker da først og fremst på 225-250 grn kuler.
 7. Rokkdalen

  Montasje sako

  Ok, takk! Ser bare at det ofte benevnes som det samme.
 8. Rokkdalen

  Montasje sako

  Trenger litt hjelp ang. montasjer til min sako. Frem til nå har jeg trodd at Optilock har gått overens på sako og tikka. Men da jeg tok montasjen av min Tikka M55 for å sette over på Sako AV så passet det ikke. Virker som det trengs en smalere montasje på sakoen. Har dette å gjøre med alderen på sakoen å gjøre eller er det sånn med alle sakoer? Hvilke baser passer på min? Tar gjerne imot forslag om andre baser/montasjer, så sant de passer Sako AV. På forhånd takk.
 9. Sett litt på Vorn, men redd den blir veldig bråkete. Skal ha sekk som skal sitte på ryggen når jeg stiller inn på los etc. Har annen sekk til postering
 10. Hei! Er det noen her som har prøvd siste modell av Fauna Räven med lyddemper? Vet det kunne være litt trangt å få rifla ut av koggeret på forrige modell. Tar også imot andre forslag til lydløse små sekker for hundefører på elgjakt. Morten H.B.
 11. G-sport på Tynset har hvertfall tidligere hatt en del våpen og ammo. Lenge siden jeg har vært innom nå, så vet ikke 100% hvordan ståa er nå
 12. Rokkdalen

  Tikka m55 308w

  Har litt samme problemet sjøl. Ikke noe problem egentlig, det er bare å dra sluttstykket ganske bestemt til bakre stilling. Trenger ikke være hardhendt, men det går hvertfall ikke ann å være forsiktig.
 13. Holder på å skal bestille meg noen Pachmayr kolbekapper fra USA og lurer veldig på hvilken størrelse jeg må ha. Ser på str.tabeller på hjemmesidene til Pachmayr og blir ikke veldig mye klokere av det. Dette er kolbekapper som slipes ned for å passe, men det er bare oppgitt ETT mål. Er dette målene i utgangspunktet eller det den minimum kan bli?? Håper noen som har erfaring med Pachmayr kan hjelpe meg med dette!
 14. Ja, ser Limbsaver er flinkere til å opplyse om dette. Men har lest en del negativt om holdbarheten på Limbsaver, så ønsker å gå for Pachmayrkappe. Spørs om løsningen blir en mail over dammen, hvis ingen kammerater skulle komme med et godt råd.
 15. Holder på å skal bestille meg noen pachmayr kolbekapper fra USA og lurer veldig på hvilken størrelse jeg må ha. Ser på str.tabeller på hjemmesidene til pachmayr og blir ikke veldig mye klokere av det. Dette er kolbekapper som slipes ned for å passe, men det er bare oppgitt ETT mål. Er dette målene i utgangspunktet eller det den minimum kan bli?? Håper noen som har bestilt pachmayr kan hjelpe meg med dette!
×
×
 • Create New...