Jump to content

Madsemainnj

Members
  • Posts

    50
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Madsemainnj

  1. "Rekordmange ulver født i Norge i vinter" http://www.vg.no/nyheter/innenriks/dyre ... /23662593/
  2. Har ikke målt hvor lav den er, men i kombinasjon med lave QRW-ringer var den lav nok med min Zeiss Classic 2,5-10x50. Men før du gjør noe så dumt som å kjøpe den må jeg fortelle om min erfaring med den. På fredagskvelden skulle jeg skyte inn rifla før elgjakta på lørdag, med det samme det andre skuddet smalt, kom kikkertsiktet i retur og traff meg i panna og landa ved siden av meg. Begge strammeskruene på montasjen hadde gått rett av, og montasjen hadde løsna fra rifla. Sendte selvfølgelig mail til Winge våpen med en gang, intet svar fått, og med den fantastiske servicen de har der kan jeg sikkert se langt etter å få igjen pengene..
  3. Har kjøpt en slik, merker at det ikke er original Blaser ift finish, men den funker veldig bra!
  4. Nei til buejakt http://www.adressa.no/nyheter/innenriks ... 541311.ece
  5. Madsemainnj

    Hvor gammel

    Lov om skytevåpen og ammunsjon § 7 "Tillatelse kan ikke gis til person under 18 år. Unntak kan i særskilte tilfeller gjøres for person under 18 år men over 16 år, der våpen kan oppbevares av verge eller annen person som fyller de alminnelige krav til tillatelse." http://www.lovdata.no/all/tl-19610609-001-002.html
  6. Det ble Vortex Diamondback, virker god og klar, gleder meg til å få prøvd den skikkelig!
  7. Skal kjøpe meg håndkikkert, og skal ha en i 10x42. Maks pris på 2500. Har sett på Vortex Diamondback og Nikon Monarch, men klarer ikke å bestemme meg for hvilken som er best. Synspunkter og erfaringer? Andre kikkerter som er like gode/bedre i samme prisklasse?
  8. http://www.adressa.no/nyheter/sortronde ... 220505.ece
  9. http://www.nordlys.no/nyheter/article6425276.ece gaupe felt
  10. Det var nok ingen fjorokse nei, den hadde en skade i testiklene, dvs at den ene var ei 15-20 cm lang pølse, vil nok tippe at det er grunnen til det underutviklede geviret.
  11. Noen bilder av min første elg, skutt 25. sept, 251 kg slaktevekt Fikk stilt innpå med bandhund på 20-30m, rå opplevelse! har desverre ikke bilder med hunden.. En svensk hvit elghund ved navn Kodiak
  12. Bumber jeg, er det noen som har denne? eller må man vente 6-12 måneder fortsatt..?
  13. http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/hedm ... /1.8351573 Stor bjørn skutt i Stor-Elvdal
  14. http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nordland/1.8348450 Skyter elg med protese
  15. Nei, du skal ikke måtte det jfr. §7 i Forskrift omutøvelse av jakt, felling og fangst http://www.lovdata.no/cgi-wift/ldles?do ... -0313.html
  16. Så noen få på mære og noen få på trones i dag..
  17. Vel, jeg kan fortsette med et par historier.. 10. September 2011 - Første dagen i hjortejakta Gikk ut grytidlig om morgenen, ca 03.30 på en av de beste postene i terrenget, en åkerlapp mitt inne i skogen, satt der med stjerneklar himmel å så på nordlyset som blinket i blått, grønt og gult over meg, satt der fram til klokka 7-halv 8 før jeg fant ut at det der var det ikke noe vits i. Kjørte hjem og tenkte at å gå en liten tur til ei hogstflate ca 1km fra gården hvor jeg hadde sett noen hjortespor tidligere. Smygde meg frem til flata, brukte sikkert 1 time på turen, krøp nærmest når jeg nærmet meg flata. Gikk litt forsiktig inn over flata og med ett fikk jeg se en brun rygg! Jeg heiv meg ned, hjorten hadde ikke oppdaga meg, det var ei kolle med kalv, og en fjordkolle. La an på en stubbe og skuddet gikk, dyret gikk i bakken som en sekk, og min første hjort var et faktum! 25. September 2012 - Første dagen i Elgjakta To elger på kvota, kalv og okse. Laget møtes der hvor vi alltid starte, i go´delen av terrenget. Jeg måtte drive, litt ufrivillig, siden jeg ikke har skutt elg, og har et så inderlig ønske om å felle en.. Går halve drevet før jeg hører tre skudd, det kommer på radioen at det har blitt felt en kalv. Går ferdig drevet i håp om at det står en okse der, men det var det selvsagt ikke.. Vi kokte kaffe, snakka litt "skjit" og fikk vomma ut elgen før vi diskuterte neste drev. Gamlekara kom fram til at vi skulle ta et drev jeg ikke hadde noe trua på, selvfølgelig, og at jeg, ufrivillig, måtte drive igjen.. Jeg og en til satte oss til å vente på at resten skulle komme på post, før vi satte i gang drevet, vi delte oss og begynte å gå mot postrekka. Jeg hadde gått ferdig nesten hele drevet når jeg så på hunden, Kodiak, en hvithund så og si uten jakttrening, begynte å dra litt ekstra i selene. Jeg fulgte på til hunden plutselig stivna, jeg så meg rundt, og der sto det en elg på 20-30 meter! Elgen visste ikke at jeg var der, så jeg ga Kodiak tegn om at han skulle sette seg, tok børsa fra ryggen, forøvrig en gammel"Svenskmauser" Husqvarna i .30-06 med jernsikter som jeg har arva fra gammelonkeln min og fikk lirka en Nosler inn i kammeret. Elgen hadde litt bar foran hodet, så jeg var ikke sikker på hva det var, men med ett snudde han hodet, OKSE! Jeg løfta rifla og skjøt, elgen ruste ivei og ble borte. Jeg gikk litt etter, men fant han faen ikke.. Jeg kalte opp laget og informerte om hva jeg hadde skutt etter osv. En annen skulle komme å hjelpe meg med å se etter elgen, men på tur opp fikk han se den, nede i en liten skrent hvor den lå rundt et tre. JESS, min første elg var et faktum! En stoor okse med to tjukke stenger som så vidt delte seg i enden som gevir. Det viste seg senere at den hadde en skade i en av testiklene, noe som sikkert var årsaken til det lille geviret. Men fyf.. for en opplevelse!
  18. Madsemainnj

    Stokkemne

    Hvilket tre er det du har brukt?
  19. Et lite spørsmål til dere som driver med bøjakt, hva sitter dere på ? bruker selv å sitte på et par sitteunderlag, men får j**** vondt i ræva når det begynner å ha gått et par timer..
  20. Så vidt jeg vet er det nok med jegeravgiftskort dersom man skal kjøpe hagleskudd, men man må ha våpenkort/blå del av søknad når man skal kjøpe rifleskudd?
  21. Ut i fra egen erfaring vil jeg si Jonsered, uten tvil. Har en Stihl og to Husqvarna sager selv, og brukte Jonsered et helt år på VG2 Skogbruk på Mære Landbruksskole, Jonseredsaga er den jeg helt klart har likt best Men i følge læreren jeg hadde på Mære skal man velge sag etter hvilken forhandler som ligger nærmest.
  22. http://www.abcfritid.no/kategori/ski
  23. Dublé på kje og geit i desember i fjor med hagle, sok kjeet på 5 m hold, og geita på 2! Sendte lillebroren min i et skogholt, svogeren min satte nede på en åker med rifla, og jeg oppe i en sti med hagla, og de kom på meg.. en av de bedre jaktopplevelsene jeg har hatt!
×
×
  • Create New...