Jump to content

Godfisken

Members
  • Posts

    41
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Godfisken

  1. Jobbes med å få til et godkjenningskurs i starten på neste år.
  2. Viss du har fulgt med litt har du kanskje fått med deg at det foregår ein kraftig narkokrig i Mexico for tiden? Ein krig som regjeringen faktisk er i ferd med å tape. Årsaken er blandt annet at narkobandene er vanvittig godt bevæpnet med skytevåpen solgt lovlig i USA og så "eksportert". Det er mange analytikere som mener at så lenge USA ikke begrenser salget av håndvåpen så vil ikke Mexico klare å få has på narkobandene. Lovlig solgte våpen er ein veldig viktig kilde til ulovlige, "kriminelle" våpen - både i USA og i resten av verden. En av de største grunnene til at det kommer legale våpen fra USA til Mexico er myndighetene i USA selv. Operation Fast and Furious: http://www.thedailybeast.com/articles/2 ... swers.html http://en.wikipedia.org/wiki/ATF_gunwalking_scandal http://www.latimes.com/news/nationworld ... orygallery http://issues.oversight.house.gov/fastandfurious/
  3. Det er greit nok, men da bør man heller ikke godta premissene som ligger implisitt til grunn her, altså at det var våpenet som muliggjorde denne tragedien. Nei! Du lar igjen våpenet bli en sentral rolle i dette, og det var det ikke. Det virkelige målet hans var ikke å skyte folk men å drepe folk. Han valgte rifle fordi det var egnet og tilgjengelig, ikke fordi den var absolutt nødvendig. Uten denne riflen ville han bare ha gjort det på en annen måte. Kanskje det ville vært færre døde unger på Utøya, men kanskje det ville gått med 10ggr så mange i Oslo siden han da kunne fokusert på en kraftigere bombe® og valgt en dag utenom ferien. Å la debatten dreie seg rundt halvautoer er ikke bare skivebom, det er direkte uansvarlig. For innstramninger vil ikke bare være ineffektive og ramme en uskyldig 3.part, det vil kunne gjøre ting verre ved å gi en falsk følelse av trygghet. Hvis vi ikke setter fokus på sikring og beredskap er vi like rævkjørte neste gang noe slikt skjer. For det VIL skje igjen, før eller siden. Uansett om det er lov til å eie våpen eller bruke gjødsel i landet. Å tro at vi kan regulere bort slike trusler er ikke bare naivt, det er galskap av (nest) verste sort. +1
  4. Lurer litt på hvor du har det fra, restriksjoner på halvauto av militær karakter er nevnt i høringen til ny våpenlov, men halvauto til konkurranseskyting er det ikke. Hva skulle være poenget med hele høringen og utvalget om de jobbet med noe annet på si? Har ikke lyst og si mer om hvem det er jeg fikk denne infoen fra annet at personen er importør av våpen i norge. Hvilke praktiske rifler brukes i Norge som ikke har militær karakter kan du spørre deg selv?
  5. Beklager dersom du har mistet noen i tragedien som skjedde. Innlegget var ikke ment som at denne personen sitter og godter seg over det som har skjedd. Det var kun en opplysning av at det i skrivende stund jobbes med og forby ALLE halvauto rifler innen praktisk skyting isåfall. (Vet ikke om halvauto til jakt var med i denne forskriften som blir utarbeidet) Dette ble jeg klar over for en tid tilbake. Det jeg skulle fram til er at dette har nå gjennomslagskraft ved neste runde rundt bordet når våpen loven skal innstrammes, å det kommer til og være på angendaen.
  6. Beklager, jeg kommer ikke til og senke skuldrene. Jeg vet at "Den vi ikke nevner navnet på" har sittet og jobbet med en lovenring angående halv auto rifler i nærmere 5-6 månder nå. Når så denne saken kommer servert på et sølvfat til ham vil det ikke være et problem for ham og få dette gjennom. Hvor/hvem/når jeg fikk vite dette kommer jeg ikke til og gå mer inn på.
  7. Tror dessverre at dette er starten på slutten for oss alle. Flesteparten av befolkningen er dessverre så lite opplyste å kommer til og stille seg bak etthvert forslag om innstrammninger fra myndighetenes side. De ferreste greier å se flere sider av en sak og reflektere hva et faktisk forbud vil si! I dette landet er narkotika forbudt, likevell syns jeg det florerer bare ved og ta en tur til byen. Dersom det blir et forbud mot våpen i dette landet, vil jo også det illegale markedet stige. Ergo vil kriminelle ha det faktisk lettere og få tak i våpen en dagens situasjon. Se til England etter total forbudet mot håndvåpen og automat rifler. " target="_blank Statestikk viser jo også at kriminalitet steg nærmest over natten når våpen ble "banned". Jaja... Jeg fryktet denne dagen skulle komme her, og for min del ser jeg ikke noe lys i enden av denne tunnelen.
  8. Det er også rapportert om kanondrønn fra området rundt Skansen. Politiet etterforsker saken.
  9. Har selv en Sl-8. Er kjempefornøyd med den. Eneste minuset er at det er vanskelig og skaffe ekstra "stash" til den, og det er som regel ganske dyrt. Riflen i seg selv er ganske presis. Anbefaler at du skaffer deg alternativ optic istedet for H&K sin "standard" optic til sl8 / g36.
  10. Takk for svar Ser ut som den kanskje er det. Har lyst og sjekke det med boksen, men de tar den kun inn på bestilling så for dessverre ikke sjekket det selv, så lurte på om det var noen her som hadde den som kunne sjekket med boksen
  11. Hei Har sett litt rundt på forumet men fant ikke svaret. Lurer på om H&K P30 går i boksen for sivilpistol klasse 2-3. Tenker ikke på P30L da den er større, men p30 er vel noenlunde samme størrelse som g19? Mvh Godfisken
  12. Foreslår du lager en ny jeg Gjerne med litt bilder
  13. Jeg kjøpte spesifikt M3 pga pumpe/halvauto funksjonen. Ingen andre en spas-12 har dette (noe som jeg syns er en overkill halge) Ville ha en halv Auto for jakt, men ville ha muligheten å skyte leirdue med den uten at leirdue skuddene skulle stoppe halvauto funksjonen (Greier ikke lade om lavladde skudd) Hittil har jeg vært kjempefornøyd, men det satt jo plutselig rundskrivet en stopper for nå.
  14. Står under halvauto hagler, så regner med det kun gjelder dem. (Men du burde vel heller aldri "regne med" når det gjelder dette)
  15. Mente selv at jeg aldri hadde sett den forskriften og handlet derfor selv i god tro ifjor, men når jeg nå sjekket hos politiet fant jeg forskriften : https://www.politi.no/vedlegg/lokale_ve ... gg_476.pdf Denne generelle godkjenningen omfatter ikke våpen som fyller ett eller flere av følgende kriterier: Bare pistolgrep uten skulderstøtte Pistolgrep frittstående fra kolben under våpenet Muligheter for magasinkapasitet større enn fem patroner i tillegg til patronen i kammeret Tillater bruk av avtagbare magasiner Komiskt hvor fort du kan gå fra ærlig borger til kriminell i dette landet Jeg søkte på den spesifikke haglen hos politiet. Den ble godkjennt uten problemet og hørte aldrig fra selger at dette var fy fy. Nå nesten 1 år senere er alt fy fy og jeg er skurken. Go Norge. /edit skriveleif
  16. Har du lest forskriften? Det er der utfordringen ligger, og det er myndigheten som tolker. Pokker, da var jeg kriminell
  17. Bare for å ha nevnt det; til jakt skal magasinet være plombert til 1 skudd. Stemmer, bare jeg så rota litt der, mener såklart 1 i magasin.
  18. Dette kan jo tolkes både her og der. Har jo magasinsperre så jeg får kun 1 patron i røret. Er dette ulovlig? Ja jeg har mulighet å fjerne sperren, like mye som en annen halvauto har mulighet å sette på en mag forlenger. Derfor jeg sier at jeg ikke kan se at M3 er ulovlig. Men dette kommer jo helt ann på personen som ser på "problemet"
  19. Så det dere sier nå er at alle magasinforlengere på halvauto hagler over 5 patroner er nå forbudt... Da burde noen si ifra til Midway og alle andre butikker i Norge at de selger ulovligheter Har sett mange personer med patronforlenger på halvauto på leirdue banen.
  20. Benelli m3 selges forsatt lovlig i Norge. Kjøpte en nylig. Den blir levert med magasinplombering for 2 skudd. Du har såklart muligheten for å ta denne ut så du har 7+1 på banen, men på jakt må den være på plass. Kan ikke se at det er noe ulovlig her
  21. Liker å kunne ha en garanti i bakgrunnen hvis noe skulle gå galt
  22. Har selv en H&K USP Combat Competition i .40 Utrolig bra kvalitet over hele våpenet. Kommer heller aldrig til å selge den. Forhøyede sikter, match avtrekk, og 16 stk .40 i hvert magasin Har ikke fått skutt mer en rundt 300 kuler gjennom den da prisen på .40 er så høy Har heller aldrig opplevd feil med den gjennom de 300 skuddene Anbefales på det høyeste.
  23. http://www.huntershouse.dk/kat146-IMI/
  24. Har en Sl-8 selv. De tar ikke orginal g36 magasiner. Du kan stresse veldig med å skifte ut magasin inntak på våpenet, men dette er både tidskrevende og dyrt. Gjør som meg, kjøp orginale g36 magasiner og tilpass dem selv Bare å kutte bort litt plast framme i toppen. Dersom du ønsker bilde av ferdigkuttet magasin kan disse vises.
×
×
  • Create New...