Jump to content

lama78

Members
 • Posts

  32
 • Joined

 • Last visited

About lama78

 • Birthday 01/22/1978

lama78's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

 1. Joa Det er fullt mulig å prøve det. Virker jo ikke så veldig dum den ladningen heller, men tenkte mer utfyllende data enn som så. Eksempel-hastigheter, settedybde, max - min ladningen osv Men tror jeg er inne på noe her. Etter å ha sett på mål til Lyman's 170 gr LSWC kan jeg nok bruke en litt modifisert utgave av de dataene. 12,3gr - 13,7gr N110
 2. 1. Jeg fikker ikke ladeboken min. 2. Har googlet litt og ikke funnet noe som kan passe. 3. Derfor spør jeg her: Er det noen som har ladedata for de 170grs LRN kulene jeg fant liggende da jeg ryddet.
 3. lama78

  hunter m 140

  Den er sikkert programmerbar til andre frekvenser også siden den har 99 kanaler. :EDIT: På NORMA sine sider står dette: "Dekker hele frekvensbandet fra 136-174 MHz, og har plass til 99 kanaler." så ja den kan brukes til andre frekvenser
 4. 1 grain = 0.06479891 gram 1 gram = 15.4323584 grain Kan jo regne deg ut fra det.
 5. Viktig å få mye trening, slik at man er fortrolig med hva man driver med. Det å skyte måker og annet "søppelvilt" er jo i og forseg en jaktform det også. Men det å kalle det for trening er kanskje å dra den for langt. Men igjen, det skader ikke å prøve å få lov til å jakte på søppelfyllinger. Er jo nok måker der. Lykke til med jakten!
 6. Sitering fjernet jmonsen Nå skal det vel legges til at påstanden til cdabel stiller det samme spørsmålet som deg, på en litt mere sarkastisk måte. Men on topic igjen. Kommunale etater pleier å være litt kilene når det kommer til denne typen jakt ville jeg tro. Men det skader jo ikke å spørre. Det værste som skjer er at du får et nei.
 7. Enig med deg der FN G1 Mye arbeid, planlegging, tid og materiell innkjøp, til relativt liten nytte. Stagene var gjevnt over bra og de fleste som var der tror jeg storkosa seg. Oppslutningsmessig tror jeg vi må finne på noe. En årsak til dårlig oppslutning kan være at det var for tett oppunder Red Apple. En ide for senere stevner kan være å kjøre hard mailpropaganda mot klubbene rundt om, eller begynne å ha bindende forhåndspåmelding. Da får man et grunnlag for hvorvidt man bør kjøre stevnet eller ikke. Men en ting er sikkert vi har hatt det gøy både under planlegging og utførelse av stevnet.
 8. Stagene ble kjempebra de altså. Er kjempefornøyd med alle de finnurlige tingene vi har fått til. Ser frem til en deilig dag på banen med solbrendthet, dehydrering og anafylaktiske sjokk grunnet mygge stikk. Håper mange kommer og skyter dette konge stevnet. Vi sees på stage 5
 9. Dette er definert av våpenforskriftens §15 http://www.lovdata.no/cgi-wift/ldles?do ... 04.html#15 Det skal være full anledning til å eie to stk .22LR pistoler så lenge formålet er beskrevet som her.
 10. Javel... Om du mener det så... jeg sitter med faktiske data som beviser det at et filter kan være så skarpt i enkelte radioer. Men jeg ser her at dere sier at Puxing 777 er CE-merket. Det må være noe nytt som har skjedd de siste 6mnd. for min puxing som ble kjøpt rundt jule/nyttårs tider er ikke ce-merket i det heletatt. Den er kjøpt fra 409shop. Så om radioen nå er merket med CE1313 (!) så skal den faktisk være innenfor regelverket, såfremt det står 136-174MHz på CE-sertifikatet og at radioen ikke er modifisert hverken ved hjelp av software eller fysiske modifikasjoner. Jeg skal for moroskyld koble puxingen min til effektmeteret og en dummyload iløpet av helgen. Så skal jeg se om filteret fucker sendeeffekten på jaktfrekvensene. Jeg veit hvertfall at Icom E-90 er ikke noe glad i det.... Heller ikke IC-706 (som forøvrig er en multibander)
 11. Det må sees på CE-sertifikatet.
 12. Det er helt korrekt. Det er bare en 0 Ω motstand (eller jumper om du vil) som er forskjellen på en europeisk og amerikansk versjon. Likevel blir ce-merkingen opphevet dersom denne endringen gjøres privat. Mulig dere velger å kalle meg flisespikker nå, men ce-merkingen er ikke en godkjenning. Snarere en informasjon om at produsenten går god for at radioen oppfyller kravene for CE-merking. Om man da hjemme gjør denne endringen som er foreslått, kan ikke produsenten gå god for at enheten lenger tilfredstiller kravene for CE-merking. FCC-godkjenning derimot er noe helt annet. Men desverre ikke gjeldende i europa. :EDIT: Må også legge til noe annet her, nemlig filterne i radioen er mye mere smalbåndet enn hva mottageren og senderen er. DVS at selv om radioen klarer å sende på andre frekvenser enn de er beregnet for, så ville jeg vært yderst forsiktig med å bruke radioen på andre frekvenser. Spesiellt hvis ikke jeg hadde en antenne som var 100% avstemt for frekvensen. Det store OBS't her er blir radioen varm/lunka når du sender, er dette et tegn på at mye av effekten blir reflektert tilbake i senderen. Enten at filteret ikke er avstemt eller at antennen ikke er avstemt for frekvensen. Det har blitt gjort målinger på dette med en Icom radio en gang i tiden. (husker ikke modell) og det som viste seg var: Etter at modifikasjon av radioen var foretatt (fjerning av en 0 Ω motstand) og radioen kunne sende langt utenfor frekvensområdet oppgitt av produsent. Var det bare ca 10% av effekten som gikk ut av antenna når frekvensavviket bare var 10 MHz. Resten av effekten ble reflektert i filteret. Dersom man hadde gitt full blås med sendetrinnet på denne radioen ut, hadde sansynligvis filteret på senderen brennt opp bare etter noen få sekunder sending.
 13. Det du uttaler her om CE-merkingen, er en sannhet med modifikasjoner. For man må se hva produsenten hevder at CE-merkingen gjelder for. På radioer som feks Yaesu VX7 og lignende, så står det at frekvensområdet på TX er 144-146MHz. Selv om radioen er åpen for et større frekvensspekter, vil ikke det automatisk si at radioen er godkjent om du sender på jakradio frekvensene. Det er ganske greit definert i lovverket at dersom du ved hjelp av software eller fysiske inngrep i radioen gjør endringer som får radioen til å sende over et større frekvensspekter, gjør at CE-merkingen oppheves. Det å legge inn de private frekvensene kan la seg gjøre å få gjort på de fleste jaktradioer. Den trenger bare en tur til en godkjent radioforhandler for omprogrammering. Det samme gjelder svenske jaktradio frekvenser.
 14. Grinebitersk er det ikke, det er ganske enkelt en informasjon om at radioen er en amatørradio. Ikke en jaktradio. Myndighetene er ganske strenge på bruken av radioer som ikke er beregnet for formålet. Hva du velger å bruke dine penger på og hvilke lover du ønsker å bryte. Er for meg revnende likegyldig. Men jeg vil ikke med vitende vilje sitte her å oppfordre noen til å bryte loven. Jeg informerer om de reglene som faktisk gjelder for bruk av radioamatørutstyr til andre formål. Og samtidig annbefale folk å skaffe seg lovlig utstyr isteden. Har hørt noen rykter om at frekvenskontrollen kommer til å være mere aktive denne høsten, nettop pga ulovlige radioer i besittelse av jegere og andre.
 15. Så derfor burde de som har kjøpt disse radioene, kvitte seg med de fort som rå er. Og så gå å skaffe seg en jaktradio som er beregnet for formålet. Dette beviser bare bedre og bedre at mange som sitter med ulovlige raioer rundt om, aldri burde hatt dem. Om man ikke veit åssen man skal programmere en duplex kanal, så syns jeg at de skal lavære å rote med det. 73 GL DX
×
×
 • Create New...