Jump to content

Andrei

Members
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Andrei's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Da er enda en bjørn skutt. Denne gang i Østerdalen. "Bjørn skutt i Østerdalen En gammel hannbjørn på 218 kilo ble torsdag kveld skutt i Engerdal i Hedmark.Bjørnen ble skutt i Lekjengskøra i Engerdal kommune i Østerdalen klokken 22.15, melder NRK" Er det noen som vet hvor mange fellingstillatelser på bjørn som er gitt i denne omgang? Eller blir det gitt fortløpende etterhvert som bjørnen gjør skade på sau o.l?
  2. Hei, her er link til bukkejakta 2010. Tenkte det var greit og stille samme spørsmålet der angående tips om lokkejakt etc. slik at det ikke blir så mange tråder om samme tema. http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=21&t=34888&start=20
  3. Ville ikke ødelegge Predatortråden med dette innlegget og evt. svar så jeg poster det i denne tråden. Synes NJFF avd Nord-Trøndelag viser vei for hvordan det kan gjøres for å øke jakttrykket på predatorer. De har arrangert konkurranse hvor de kårer 1-3 plass med fine premier alt etter hvem som får flest poeng. De bruker noe samme poengscore som på predatortråden. Jeg anbefaler alle nordtrøndere og melde seg på dette kjempeflotte tiltaket. Spread the word. Har ikke sjekket om flere lokallag har tilsvarende. Vet heller ikke om dette er postet tidligere. Utdrag fra NJFF "For hvert fanget eller skutt vilt vil du få disse poengene: Mårhund: 20 poeng. (Merket mårhund 0 p.) Rødrev: 10 poeng. Mår og grevling: 8 poeng. Villmink og røyskatt: 6 poeng. Ravn og nøtteskrike: 4 poeng. Kråke: 2 poeng. Skjære og måke: 1 poeng. (Gråmåke, fiskemåke, helst skutt i fjellet) Premiering: Ved slutten av jaktåret vil vi kåre en 1. 2. og 3. premie til de som har mest poeng gjennom året. I tillegg til disse premiene vil vi trekke ut fine premier blant de påmeldte deltagerne som har fått skutt eller fanget et eller flere av våre prioriterte arter. Flotte premier venter på dere. 1. Premie (mest poeng): Rifle eller hagle. ( Verdi ca 10 000 kr.) 2. Premie: Ferdig montert a-tec lyddemper. ( Verdi ca 4200kr.) 3. Premie: Hercules jakttårn 4,5 m. ( Verdi ca 3290kr.) Ekstrapremier som trekkes ut bland alle deltager som har klart å fanget eller skutt noe fra vår liste. Garmin astro dc 30. Hundepeiler. ( Verdi ca 4700kr.) ”Lokkjakt på rev" DVD med lokkefløyte.(nordic predator) ( Verdi ca 550kr.) Viltstelltiltaket er foreløpig et prøveprosjekt i jaktsesongen 2010/2011. Innmelding senest 1. April 2011." Les hele saken på denne siden: Predatorjakt Nord-Trøndelag
  4. Hei, det eksisterer en tråd om dette fra før av på storviltforumet. Der står det vel en del om dette temaet og du kan stille spørsmålet der.
  5. Flott, jeg fant en annen side med vindsokk, men der var det mye dyrere. Gikk det greit å betale på denne siden? Ser man må sende mail for å bestille. Oppgitt visanummer etc . da eller?
  6. Hei, siluetter kan godt kombineres med lokkegåsskall ja. Ser på Kristoffer Clausen sine gåsejaktklipp der hvor de har gjort det. Mye enklere å ha med seg og tar liten plass i forhold til skallene. Når det gjelder antall er et par dusin nok. Trenger ikke å være partall. "Når det gjelder plassering av lokkegåsene så bør lokkefuglene i all hovedsak plasseres med nebbene mot vinden, fordi villgjess vanligvis organiserer seg slik. Likevel må man ikke overdrive dette, da en gås som beiter også vil vende på hode og kropp. Hvor mange lokkegjess en bør benytte er det ikke noe fasit på, men flere gjess lokker bedre enn få. Husk at skutte gjess er lokkefugler bedre enn noen. Sett en pinne i bakken, og før nebbet på gåsa inn på den andre enden. Bruk bare noen få gjess med strak oppreist hals, desto flere med krum, «beitende» hals. Når gjessene plasseres ut, bør lokkefuglene i front danne den retteste linjen, de bakerste kan stå noe mer ustrukturert. For innflyvende gjess vil det være lite aktuelt å lande foran de fremste gjessene. Dette bør du ta hensyn til ved utplassering av bulvanene. I tillegg lander nesten alltid fuglene mot vinden. Plasser fronten av lokkefuglene mot vindretningen et stykke forbi kamuflasjen, ca. 10 meter ute og vel 10 meter til siden. Foran kamuflasjen kan du la det være en åpning, mens på motsatt side plasserer du en ny gruppe lokkefugl på samme måte. Du får dermed en flokk med åpning rett foran kamuflasjen. Denne åpningen vil virke som en attraktiv landingsplass for innflyvende gjess, og gjøre at gjessene kan komme skikkelig på skuddhold. Om du bruker kun en gruppe med lokkegjess, må du huske å lage en liten åpning i bakkant mellom bulvanene." Har lett etter siluetter, har du funnet noen som selger eller lager du selv?
  7. Aldersgrense for småviltjakt og fangst er 16 år, og for jakt på eller felling av storvilt må jegeren være fylt 18 år. Den som har fylt 16 år, og har avlagt jegerprøve og skyteprøve for storviltjegere, kan fram til fylte 18 år delta i storviltjakt med våpen. Forutsetningen ved opplæringsjakt er samtykke fra foresatte og tilsyn av person som har fylt 20 år. Tilsynspersonen må ha utøvd jakt og betalt jegeravgiften i minst tre år, ha tillatelse fra rettighetshaver og mulighet til å kontrollere og instruere vedkommende. De som er under opplæring trenger ikke å betale jegeravgift.
  8. Høres fornuftig ut det ja. Er vel på det samme om du tar 2 bukker eller 2 kje.
  9. Fant denne Høyttenkning om rådyrforvaltning: "En god regel er aldri å skyte en voksen førende geit uten også å felle kjeet. Ut over det er det ingen nødvendighet å legge noen beskatning på kjeene, men det vil ofte være ”lønnsomt” hvis man gjennom jakt vil ha størst mulig avkastning av en rådyrbestand. Har den foregående vinteren vært ekstra hard, eller rødreven har stukket av med en stor del av årets kje, er ethvert dyr som er uskutt lille julaften av verdi for den fremtidige bestandsutvikling. Over en lengre tidsperiode kan man velge en avskytningsprofil innenfor 30 – 50% bukker, 20% hunndyr, ett år og eldre og 30 – 50% kje. På bukkenes alder, de sette og skutte, får man en indikasjon på hvor hardt jakttrykket er i kulturlandskapet. På antall kje per geit får man en indikasjon på overlevelsen og dermed nettotilveksten som det kan høstes av."
  10. Høres bra ut dette. Greit å få litt mer info da det ikke står så mye på hjemmesiden til de som selger dette produktet. Men er borrelåsen en nødvendighet? Er det for å få igjen toppen? Er det mye jobb å sette den i stand før jakta kan begynne? Tenker da på å gjøre den om fra ryggsekk til telt og ha på halm, feste barduener etc. Høres veldig behagelig ut den stolen, greit med mye plass slik at utstyret ikke blir liggende utenfor
  11. Et par spørsmål: Hvordan fester dere halmen til gåseteltet? Er det strikk som man dytter det under eller må det ligge løst? I så fall, må man legge på ny halm etter hver gang en spretter opp og skal skyte? Ser den er veldig gunstig i pris i forhold til layout blinds fra USA. Men de kommer vel med strikk slik at en fester halmen i det. Virker det som fuglen lar seg lure av gåseteltet? Ble mye spørsmål Håper å få noen oppklarende svar.
  12. Hei Bård 308, denne layout blinden ser bra ut. Billigere enn de fra USA. Har selv tenk på å kjøpe en slik. Men jeg lurer på maks lengde på personen som skal ligge i den kan være? Jeg er selv 200cm så da kan den fort bli for liten.
  13. Disse ser fornuftige ut. Setter skallet på de så beveger de seg i vinden.
  14. Denne hadde vært enkelt bytte. Her er det en tiur som sparker fotball Tiur sparker ball
×
×
  • Create New...