Jump to content

hundeberget

Members
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

hundeberget's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Ønsker kontakt med ettersøksjeger med praktisk erfaring med Bayersk Viltsporhund på Østlandet. Har erfaring med bla Drever,div terrier raser,jaktlabradorer og elghund raser under jakt og trafikk ettersøk ,men ønsker å se Bayer under praktisk ettersøk. Send PM Eksempel fra denne uka: Påkjørt rådyr,4-5 dyr i følge,noen blod dråper ved påkjørsels stedet,sporer alene med den yngste labben i lang line og gamle mor i kort bånd. Rådyret går opp fra sårleie etter 200 M ute på et stort jorde ,sporer til skog kant og slipper begge hundene og det blir stopp etter kort strekke og dyret kan avlives. Skadene var knekt bakbein og skade i bog. Ønsker ingen diskusjon ang. "rett og feil" ettersøk i denne tråden.
  2. Det er vel ikke noe tema lenger om valpen skal chippes. De må være chippet for å kunne registreres i NKK,og skal de registreres så må vel dette være gjort føre de er 3 måneder. Hele kullet registreres på oppdretter,og med et gratis eierskifte frem til 6 måneder. Står ikke eiers navn på stamtavlene lenger,får et separat eier bevis,nytt fra i år.
  3. Ja det er helt klart grunndresur og andre aktiviteter som er løsningen for din TJT,ikke å prøve å slite den ut fysisk for at den skal være rolig. Det er meget viktig å vise en slik hund at det er du som bestemmer når det skal være akivitet og når den skal være rolig. Du må feks. ikke la den herje fritt med din andre hund,jeg har selvfølgelig latt mine terriere valper leke med de andre hundene men har nulltoleranse når det går over til å feks henge i strupen på de voksne hundene. For dette resulterer enten i at valpen til slutt går på en riktig smell,eller den tror at det er slik den kan herje med alt og alle. Losing i bånd uten at det er på helt ferske spor er bare en dressur sak. Lykke til videre med TJT din.
  4. Jakt på åteplasser er som regel effektivt det,men det forusetter jo at det er gris som frekventerer de aktuelle plassen den tide som du skal jakte. Problemet med denne jaktformen som med mange andre er at den er populært og mange useriøse aktører ser sitt snitt til å prøve tjene noen kroner. Hos seriøse utleiere kan du være ganske så sikker på å få se/skyte gris,da de har god kontroll på hvor grisene går på åteplassene i den aktuelle tiden og de holder et lavt jakttrykk på de forskjellige plassene,feks jakt 1 helg pr. måned pr. område/åteplass. Som ved all type jaktleie prøv å sjekk referanser før du leier.
  5. Hei. Hvilke positive ting jeg nevnte var det du tenkte på? Ja jeg tenkte på samme definisjon som deg når jeg snakker om søk. Her tenker jeg på at når jeg kommer til steder jeg mener det kan ligge dyr, og jeg plasserer meg på en god plass for skudd, så skulle jeg ønske han gjorde videre/bredere søk i terrenget. Følger vi litt eldre spor er han veldig flink med å holde kontakt. Han kommer da tilbake til han ser meg og at jeg kommer etter han, før han snur og følger sportet videre. Som sagt skulle jeg også ønske han hadde litt lenger los, men noen ganger når vi har gått alene og dyret ikke har kommet tilbake til uttaket så er det jo greit at han ikke følger dyret fryktelig langt. Hei ArrowColt Mulig jeg misforstod deg,men jeg oppfattet det som du syntes det var bra at han hadde veldig god kontakt,ikke tok eldre spor og hadde korte drevtider. Men jeg vet jo ikke hva du legger i god kontakt og korte drevtider,så det var derfor jeg skrev at det ikke gjalt din hund. spes,men en generell betraktning av en del tyskere jeg har sett i skogen. Jeg ønsker å få til hunder med bra søk,200-400M og litt lengre drevtider enn en "Skåne" hund,heller 30-40 min. en 5-10 min. til mitt bruk,men den skal jo ikke jage for lenge heller,er jo en kortdriver og ikke en Drever Så det var absolutt ingen kritikk,morro å høra om alle som jakter et eller annet med tyskeren sin
  6. De aller fleste tyskere blir bra familiehunder med litt fornuftig oppdragelse, så det bør ikke være noe problem. Våre har vært/er sosiale,snille og rolige familie hunder. Det har også de aller fleste av de valpene vi har solgt også blitt,men det er selvfølgelig ikke den aller enkleste rasen å dressere og kommer man litt feil ut i starten så kan det være en tung jobb å få de på rett spor igjen
  7. Til denne kombinasjone av vilt bør du kunne bli fornøyd med en Tyskers egenskaper. Et tips er hvis du skal bruke den til hijakt på rev også, er å få på plass drevdelen på kløvvilt først. Dette for å få på plass et bra søk,målbruk på drevløpen og drevtider. Min erfaring er at man bruker de til hi jakt før dette er på plass er det ofte vanskligere å få til en bra drevhund. Dette pga. en hi hund jobber nære fører og i direkte kontakt med viltet. Lykke til med evt. tyskervalp.
  8. Hei kimjorgen Ja en Tysker kan være en utmerket og meget effektiv rådyrhund ,spes. hvis man jakter i mindre områder med en brukbar rådyrstamme. Men jeg har noen kommentarer til innlegget over,ikke for å komentere denne hunden spes,men noe av det som blir nevnt som posetivt i det innlegget er etter min erfaring nettopp svakhetene til en del tyskere som drivende hund til bla. rådyr. Dårlig søk og korte drevtider,etter min oppfatning trengs det et bra søk og litt lengde på losen for å kunne jakte noe særlig effektivt i et normalt norskt rådyrområde og spes. hvis man skal jakte alene. Og selvfølgelig skal hunden følge beitespor som er en del timer gammle og ta ut rådyrene. Når man snakker om søk så er det mange som blander sammen søk og det å følge et eldre spor et stykke for så å returnere eller ta ut dyrene. Med søk menes det arbeidet hunden gjør før den kommer i kontakt med spor/vitring av dyret,og det er her alt for mange jakthunder uansett rase er for dårlige,de arbeider for tett på fører som ofte fører til at dyrene er mer eller mindre obs på fører og gir fører mye mindre sjanse til å felle dyret selv.
  9. Til dere som har litt meir peiling på støver å revejakt, er d bare å ut så mye som mulig eller kan hun bli litt lei om hun blir brukt mye før hun jager skikkelig? Det er bare en fordel å være mye ute med henne,men pass på å ikke kjør for lange økter så hun blir veldig sliten,da detter ofte motivasjonen deres til å jobbe med noe fornuftig. Har litt for ofte selv bla. sporet med unghunder på for gammle spor på tungt/vaskelig føre slik at de har gått lei før vi har tatt ut reven. Vi jaktet oppe på "storskogen" i dag da vi hadde skareføre nede i jordbrukslandskapet,det er lengre mellom revesporene der men vi fant et fra i natt,med detsverre lå reven oppå ei lita steinur og gikk ned når støveren kom. Så igjen ble det terrierjobb i stede for los,gammel tispe på 7.45 kg.
  10. Dette er tispa mi Maja,ble ingen los,hadde ligget oppå hiet en stund på morgenen før den hadde gått inn. Skaut en forige helg som Mathis hadde jaga inn i et stein hi,der lå det to grevlinger også så da ble det seint på kveld før tyskern var ferdig med det hiet.
  11. Vi hadde første dagen med snø i dag,og som så ofte på de første dagene med snø endte sporet ved et hi. Så da var det bare å la en av terrierene ta over jobben.
  12. Gratulerer med ny valp Revejunkie! Har den like mye jaktlyst som "oppdretteren" så bør det bli en bra revesprenger dette
  13. Hei NEG eiere,godt å se at det begyner å bli litt aktivitet i skogen og på tråden. Lykke til med trening,jakt og prøver utover høsten.
  14. Vår erfaring med tyskere er at de kan bli en like velfungerende familiehunder som vilken som helst annen jakthundrase. Men det er en hund som krever mye aktivisering og en fast oppdragelse,evt feil og eller mangel på dresur i valp/unghund stadie vil på slike raser ofte gi større problemer en det evt. ville gjort med mange andre. Man bør også vurdere om man virkelig "trenger" en tysker til sin jakt,dvs. har du behov for kombinasjonen hi hund og kortdriver, hvor mye kommer hunden til å bli brukt i løpet av året osv. Send PM hvis du ønsker mere info. ang. rasen og jakt med den.
×
×
  • Create New...