Jump to content

Tetanus

Members
  • Posts

    447
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Tetanus

  1. @Andreasv

    Takk for tilbakemeldingen!

     

    Jeg er ute etter en rimelig kikkert til bruk på dagtid, og fokuserer på pris/nytte. Skal stå på kontoret, trenger ikke all verdens kvalitet. 

     

    Har bestilt en, kan skrive en kort kommentar når jeg får testet. 

     

    t

  2. @Joggen Takk for hjelpen! Batteriene jeg har er merket med Olight, men kan ikke tenke meg at de har produsert egne batterier.

     

    Bruker dere batterier med eller uten beskyttelse? Alle mine batterier har beskyttelse fra før. Ser de jeg har er 2500 mAh, men regner med at det er like greit å gå for 3400 mAh?

     

    -T

  3. Fikk en Astrolux S41s med 18650 rør i posten nå i julen. Blir ikke helt klok på den. 
    Lykten virker på alle lavmodus, men strobe og high/turbo virker bare et kort øyeblikk. 
     

    Gjorde litt undersøkelser på nettet og det ser ut som om det er batteriene mine som skaper problemer. 

     

    Dere som har samme lykt; hadde satt stor pris på en link til det batteriet du bruker i din. Jeg har null peiling på batterier og mengden modeller gjør at jeg helt mister oversikten. 

     

    Takker for hjelpen!

     

    - T

  4. Hei!

     

    Noen som kan tipse om en børsemaker som tar service på Anscütz? Har en heldempet Model 54 fra Alm som bolten sitter fast i. Den trenger sårt et besøk hos børsedoktor.

     

    -T

  5. Noen som kan anbefale en komplett lykt, altså med batterier og lader, i omtrent samme område som Olight SR95? Tenker å bruke ca 2000 på dette.

    Mente XXL hadde denne modellen før, men jeg fant den ikke på nettsidene lengre.

     

    Konemor er mørkeredd og hun må ha noe som lyser opp nabolaget når hun lufter hunden på baksiden av huset. :)

     

    Takk for innspill!

  6. Faren for hjerneskade er etter hva jeg kan forstå på veterinær absolutt tilstede. Spesielt ved lange anfall er det litt skummelt, noe som har vært utfordringen med Chico. Anfall er selvfølgelig en belastning for hunden, men korte anfall med lang tid imellom anses som lite risikoutsatt.

     

    Hunden er helt borte under anfallet, og ligger helt utslitt en tid i etterkant. Etter noen minutter er han oppe og går rundt, gjerne litt forvirret, og søker mot mat og vann. Dette fjerner vi nå da han kan konsumere enorme mengder med vann etter anfall. Etter 10 minutter er han helt normal, akkurat som om ingenting har hendt. Veterinæren mener at så lenge hunden er medisinert og vi får kontroll på lengden og hyppigheten på anfallene, er det sannsynlig at påkjenningen er større for eiere en hunden. Han husker det ikke alikevel, men blir stresset av at vi stresser.

     

    Avlivning er ikke aktuelt på nåværende tidspunkt, han kan fint leve med epilepsi. Han må imidlertid belage seg på å gå på medisiner for resten av livet. Han fungerer helt normalt ellers, han var med på hjortejakt sist helg og han er full av energi.

     

    -T

  7. Han har det mye bedre nå, det er nå ca en mnd siden sist anfall. Det tar tid å finne frem til riktig medisin og dosering, noe som selfølgelig har vært frustrerende.

     

    Anfallene han har hatt etter at vi begynte med medisiner har vært mye kortere, dog av samme type som i filmen. Målet er selvfølgelig å få en helt anfallsfri hund, men det er betydelige bivirkninger av medisinen som gjør at en ønsker en så lav dosering som mulig.

     

    -T

  8. Ser det er en stund siden siste oppdatering, så tenkte jeg skulle skrive noen ord.

     

    Chico blir 3 år nå i desember, skal si tiden går. Han er en glad og aktiv springer, elsker å stå i døråpninger eller andre trange steder å se dumt tilbake når du uttrykker misnøye med at han er i veien.

    Jeg har vel knapt nok vært alene på toalettet en eneste gang siden han kom i hus, der jeg går der dilter han etter. Hvis det er noen som vurderer springer og ikke liker en dilter som henger på hele tiden så bør en kanskje vurdere en annen rase. :lol:

     

    Vi var jo til å begynne med litt spent med dette med pelsstell, klipping osv. Vi klipper/barberer ca hver 14. dag hals, ører og baken. Vi klipper klør en gang i uken så parketten ikke ser helt rasert ut. Ørene må vi børste relativt ofte, er utrolig som henger i dem etter noen dager. Mat og kvister er det vanligste, men vi finner det meste i dem. I tillegg så har vi en børste som ligger klar i nærheten av sofaen, (ja han får nå lov å være i sofaen, men bare på teppet sitt) så vi børster han litt av og til når vi koser oss. Alt i alt er stellet på en springer mer en overkommelig. Vi stiller han ikke ut, så vi er ikke så nøye med klippingen bare så det er sagt.

     

    Vi anbefalt forsikring, det er jeg glad for. Chico har hatt/har noen helseplager så det har gått noen tusenlapper. Ørebetennelse har han hatt noen av, og så har han fått fjernet analkjertlene etter en kronisk betennelse. Plutselig her en natt i mai våkner vi av at hunden har et anfall. Det er midt på natten og det kom ingen forvarsel, hunden hadde heller ikke vist noen sykdomstegn. Hunden "smattet" kraftig, frådet om munnen og var svært desorientert. Hunden urinerte på seg selv noe som tilsynelatende gjorde at han "skvatt" slik at han ramlet om i et forferdelig intenst anfall med kraftige rykninger, låsninger og kramper. Anfallet varte i overkant av 5 minutter og siden hverken jeg eller min samboer noensinne hadde sett noe slik før var vi selvfølgelig helt sikre på at hunden kom til å dø. Det var en forferdelig natt. Neste dag kom vi oss til veterinær og diagnosen var epilepsi. Vi begynner nå å finne en medisin og en dose som ser ut for å virke, men hunden får fortsatt anfall. Han ser ikke ut for å lide noe etter at anfallet er over, dvs han er litt forvirret et par minutter deretter er han seg selv.

     

    Han går nå på Epinat og Kaliumbromid noe som ser ut for å virke bra. Vi hadde tidligere Fenemal, men denne hadde dårlig effekt noe som gjorde doseringen høy. Bieffektene av denne medisinen var såpass kraftige at vi måtte gå noen runder med oss selv for å vurdere om vi skulle avlive han. Hunden ble på fenemal sykelig opptatt av mat og var tidvis apatisk, spesielt etter kveldsdoseringen. Nå som han på Epinat har vi fått hunden vår tilbake og vi er veldig glad for at han også ser ut for å ha det bedre. Han har vært på MR og de finner ikke noe galt med hunden.

     

    Vi fikk beskjed av veterinæren å filme han under anfall noe vi også gjorde. Jeg skal se om jeg klarer å få lagt ut klippet slik at dere kan få en litt bedre forståelse av sykdommen.

     

    Er det flere av dere som har hunder med epilepsi som kan dele sine erfaringer?

     

     

    - T

  9. SD Agenturer har jeg svært dårlig erfaring med.... Han lover mye som han ikke holder. Mange som har mye positivt å si om han, men jeg hadde holdt meg unna. Jeg var forresten også under den oppfatning at den butikken ikke eksisterte mer.

     

    Våpenutvalget i Ålesund og omegn er skrale greier, men Gmax har noe. Skal du ha noe litt mer spesielt er det like greit å ta det over nettet.

     

    -T

  10. Jeg er ihvertfall interessert!

     

    Bor på Sula, så det er jo i og for seg i passende avstand. Det er jo skyting i Molde/Aureosen, men det blir litt i lengste laget hvis en skal dra ofte. 1300 meters bane høres jo unektelig svært gøy ut!

     

    Hva trenger du av folk og utstyr? Hva vil du at fremtidige medlemmer skal bidra med?

     

    -T

  11. Joda, det var slettes ikke noe å si på velkomstkomiteen. Folkene på Aureosen hadde virkelig slått på stortromma i så henseende.

     

    Ikke nok med at vi fikk kost oss på 500 metern, vi fikk sett både MG og MØR i aksjon. Etter hva jeg forsto så ble vi videre nesten lovet at vi ville få anledning til å prøvekjøre 12,7 ved en senere anledning. Det vil jo i praksis si at jeg kommer til å ha pliktig oppmøte på Aureosen i tiden fremover. Fikk tatt noen bilder, men teknikken svikter meg litt her jeg sitter så det må vente litt til.

     

    Takk for en flott dag, storkoste meg på tross av at sikten ble svært redusert mot slutten. Neste gang må 600 metern til pers. :P

     

    -T

×
×
  • Create New...