Jump to content

Silke

Members
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Silke

  1. Selv har jeg en 9mm med .22 vekselsett og en .22 utenom. Vekselsettet søkte jeg som våpendel. Kjenner flere andre som har gjort det samme. Men ser den siste tiden at enkelte våpenkontor har gitt avslag pga søker har våpen i samme kaliber fra før og mener vekselsettet må behovsprøves, men da er det bare å klage. Det blir som med en systemrifle, du kan ha så mange løp som du måtte ha plass til uten at det går ut over jaktgarderoben, da løpet bare er en våpendel.
  2. Vekselsett går som en våpendel og teller derfor ikke som et komplett våpen.
  3. Radioene dere kjøper på ebay osv er forøvrig 2meter/70cm radioer dvs amatørradioer og er derfor ikke godkjent som jaktradio og ulovlig å bruke for dere som ikke er radioamatører. Godkjente jaktradioer bør kjøpes ferdig progammert med jaktkanaler uten mulighet for å programmere selv. Har ved flere anledninger hørt jegere åpne repeatere her i området og bruker radioamatørene sine frekvenser til jakt. Til og med på maritime frekvenser og frekvenser som ble brukt av blålysetater før det nye nødnettet kom har jeg hørt jegere på.
  4. Gå til en lokal låsesmed eller sikkerhetssenter. Tror jeg betalte en 150-lapp pr nøkkel hos min lokale nøkkeldealer. (Marvik Service i Stavanger)
  5. Numrich gunparts sender til Norge ved å sende kopi av våpenkort på mail. https://www.gunpartscorp.com/Products/1215230.htm Eller send en forespørsel til Hounters House. De har mye rart på lager. Jeg holdt på i flere måneder for å få tak i tennstempel til en eldre Browning Buckmark, men umulig å få tak i her til lands virker det som. Fant to firma i USA som hadde, men de sendte selvfølgelig ikke til Norge.. Én mail til HH og tennstempelet lå i postkassen en uke senere.
  6. Hos oss i pistolklubben betaler politiet vanlig medlemskontigent. Hvilken avtale de har med skytterlager er uvist..
  7. Min er borra og gjenga uten å borre hull i avtrekksbøylen. Arbeidet ble gjort hos Pedersen Vaabenlager.
  8. Ikke nettbutikk, men gmax tar 0.50 kr ved kjøp av 5000.
  9. Hei. Jeg har en Browning A-Bolt Stainless Stalker i 308 som jeg har litt problemer med sikringen på. Når sikringen står helt i fremre posisjon, kan jeg trekke den ca 10mm bakover for å sikre våpenet. Men skyver jeg sikringen 1mm frem fra bakerste posisjon, så kan jeg ta avtrekk. Føler meg derfor ikke trygg å gå med skudd i kammeret på jakt. Er det noen som har en formening om hva som er galt og hva jeg kan gjøre for å fikse problemet?
  10. Lurer på om det er skytebaner i nærheten av Kristiansund eller Frei som kan brukes fritt? Hovedsaklig håndvåpen da det er det vi skyter mest med, men også gjerne rifle/hagle. Bakgrunnen for at jeg lurer på dette er at jeg har har samboer fra Frei. Vi bor utenfor Stavanger og er begge aktive skyttere i den lokale pistolklubben og jeg er i tillegg jeger. Her vi bor har vi fri tilgang på pistol og riflebane året rundt unntatt tirsdager, torsdager og enkelte helligdager, og er derfor kanskje blitt litt noe bortskjemt... Hun er utdannet lektor og jobber som lærer på en ungdomsskole og det blir derfor stort sett i skoleferier vi er på besøk på Frei. Vi vil gjerne ha mulighet for å skyte mens vi er der på ferie, men etter hva jeg har forstått, så følger Kristiansund pistolklubb skoleåret, dvs at de har stengt i skoleferier. Hadde derfor vært greit om det er en skytebane i noenlunde nærhet som kan bruke fritt eller kanskje mulighet for å leie bane for en symbolsk sum. Til nød, får vi kanskje lov å bruke marka hos svigers, som selvsagt har massevis av sikker bakgrunn. Men ettersom marka ligger i nærhet av naboer, blir det litt upraktisk å skyte med noe grovere enn 22.
  11. Det finnes forhandlere som tilbyr å sende deg våpensøknad gratis med deres stempel og påstår at når de har stemplet søknaden, er den kun gyldig hos dem. Noe som er feil, søknaden kan fortsatt brukes hos hvilken som helst annen forhandler eller privatperson.
  12. Når det er sagt, vil jeg bare presisere at en kan ha mye moro med pistol selv om man må følge lover og regler, så lenge man har sikkerheten i hovedfokus. Angrer ikke et sekund på at jeg meldte meg inn i den lokale pistolklubben for rett over 6 månder siden. På den korte tiden har jeg fått mange nye venner og allerede deltatt på 6 stevner, der to av stevnene er finpistol(.22LR), to stevner i grovpistol(9mm), 1 stevne i magnum 1(.357 Magnum) og et i magnum 2(.44 Magnum) Er du våpeninteressert og vil skyte med pistol, meld deg inn i din lokale pistolklubb, du vil garantert ikke angre.
  13. Hmm, kan du utdype det eller vise til en plass dette står..? Høres rart ut at det ikke skal være lov å borre et par ekstra hull sånn at skapet kan festes skikkelig. Hadde forstått det om det fra produsenten var sveiset inn ekstra forsterking der di orginale hullene er, men når stålet er like tjukt over alt, ser jeg ikke problemet..
  14. Har standard urx selv og kan ikke annet enn å anbefale den på det sterkeste. Syns det er en god pistol å skyte med, ligger godt i hånden min og jeg treffer godt med den. Bestilte for noen dager siden et nytt magasin på http://www.brownells.com/ og med frakt kom det på 298 kr.
  15. Det er ingenting nytt at både Dyrevernalliansen og NOAH klipper ut av sammenheng for å fronte sine saker på best mulig måte, og det kan jeg skrive under på! Men selv om denne filmen er klippet, regner jeg med at når anmeldelsen ble levert, ble nok den uklippede versjonen også levert til politiet som bevismateriale. Så får det bli opp til politiet om det har skjedd noe ulovelig.
  16. Hør med Marvik Service i Stavanger. http://www.marvik.no/
  17. Hmm, kan da ikke skade å slenge inn noen ord.. Jeg er altså en mann på 32 år. Tok jegerprøven for 16 år siden og har vært jakt, fiske og våpeninteressert siden jeg var liten gutt da jeg lære av søskenbarnet mitt å skyte med salongrifle. Helt siden jeg tok jegerprøven har det vært meningen jeg skulle begynne å jakte. Men på grunn av en kraftig trafikkulykke i februar 2003 der jeg på grunn av et stygt brudd i ryggen og en ryggmargskade ble lam fra livet og ned. Legen som oppererte meg sa at han tvilte på at jeg kom til å kunne gå igjen. Etter 1 år med intens trening, kunne jeg parkere rullestolen, men var fortsatt avhengig av krykker. Etter ytterligere 1 år med trening, kastet jeg også krykkene. Men jeg har fortsatt daglig store smerter og en nedsatt førlighet og balanse. I 2006 ble jeg igjen innlagt på sykehus med diabetes type 1, der det også samtidig ble oppdaget en ulyd på hjertet. Det ble da oppdaget at jeg har marfans syndrom som er en sjelden bindevevsykdom Hadde da fått en utposning på hovedpulsåren og det var en lekkasje i hjerteklaffen. Ble hasteopperert og fikk satt inn mekanisk hjerteklaff. Så i tillegg til skader, trening og sykdom, har jeg nå kjempet med blod, svette og tårer (bokstavlig talt) i over 11 år mot nav for å få innvilget ufør, noe jeg endelig fikk i juni i år og som virkelig føles som noen løftet flere tonn fra skuldrene mine. Men over 11 år med dårlig økonomi og sykdom har virkelig slitt på nervene, man stenger seg inne da man ikke har rå til å bli med på noe og man ender opp med sosial angst. Begynner smått å få opp livskvaliteten igjen og trosset min sosiale angst i april i år og meldte meg inn i den lokale pistolklubben. Vil etterhvert begynne å jakte, og trenger derfor et våpen å drive mengdetrening med da jeg ikke har skutt med rifle siden jeg var i millitæret i 2000. Beklager at dette ble en del lenger enn jeg hadde tenkt, men sånn blir det når en på 32 har vært mer på sykehus enn en 80 åring.. Blir veldig takknemlig om denne tilfaller meg, ikke bare fordi det er gøy med skyting og jakt, men også fordi det kan hjelpe meg opp og ut sånn at jeg kan fortsette å trosse den sosiale angsten og heve min livskvalitet.
  18. Har aldri sendt eller fått våpen tilsendt i posten selv, men ville absolutt valgt rekomandert sending. Fordelene med rekomandert er at man har bevis på at pakken er innlevert, man får pakkesporing og ikke minst at mottakeren MÅ vise legitimasjon og dermed sikrer man seg at ingen andre enn den rette mottakeren får tak i pakken. At pakker forsvinner i posten er vel så og si et null-problem i dag. Spessielt ved rekomandret da disse går i forseglede sekker sammen med x-antall andre pakker.
×
×
  • Create New...