Jump to content

wunderbaum

Members
  • Posts

    59
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by wunderbaum

  1. Vi går veien om politimesteren og ber om tillatelse om å oppbevare den hos meg. Utlånserklæring blir missvisende da jeg pga jobb og hovedprosjekt knapt har hatt tid til å bruke mine egne våpen de siste åra. Forespørselen kom brått på og jeg ble usikker på reglene da jeg tidligere mente å ha lest at det er forskjeller på håndvåpen/halvautomatiske våpen og utlån og oppbevaring hos andre.
  2. Nevermind, jeg fant ut av det. § 81 Midlertidig oppbevaring av skytevåpen, våpendeler og ammunisjon Den som innehar skytevåpen, våpendeler eller ammunisjon, kan midlertidig overlate sine skytevåpen, våpendeler eller ammunisjon til andre for midlertidig oppbevaring dersom særlig grunner foreligger. Hvis våpenet ikke kan overlates til andre etter reglene i kapittel 18, kan oppbevaring hos andre kun skje etter innhentet tillatelse fra politimesteren i det distrikt vedkommende har registrert sine våpen. Tillatelse til midlertidig oppbevaring skal tidsbegrenses, og tillatelsen skal ikke gis varighet utover ett år av gangen. Den som skal oppbevare skytevåpen, våpendeler eller ammunisjon for andre skal selv ha våpenkort for samme type våpen. Våpen som er overlatt til oppbevaring kan bare benyttes av den som har fått våpenet overlatt, dersom utlån av våpenet er tillatt etter reglene i våpenloven § 11 med tilhørende bestemmelser. De våpen og den ammunisjon som blir oppbevart for andre, inngår i antall registreringspliktige våpen, skytevåpen og patroner i kapittelet her for den husstand som foretar den midlertidige oppbevaringen. Moderator kan fjerne tråden
  3. Fikk en forespørsel av en kammerat som for tiden er midt i et samlivsbrudd. Det vil ta et par måneder for han og få etablert seg i nytt hus/leilighet og han ønsket at jeg skulle oppbevare hans Howa boltrifle. Jeg har plass i skapet så for meg er det greit. Siden jeg ikke har lånt eller gjort noe slikt før lurer jeg på lovligheten av dette. Må vi skrive noe papir på dette ? Bør vi kontakte onkel for å klarere det?
  4. Jupp, spesielt etter karantene tiden NFPS har innført. Men det er en diskusjon som passer bedre på praktisk forumet.
  5. Hvorfor så bastant før man har prøvd. Mitt ønske er M1A godkjent for jakt og NFPS. Mest for villsvin og annet vilt. Supert om den får flere bruksområder, men hvis den kun blir godkjent til NFPS blir bruksområde jævelig snevert. M1A er en sivil jakt variant av M14. Ruger Mini 14 er en krympa kopi av dette våpnet som finnes på listene så det finnes ingen grunn til at denne ikke skulle fått godkjenning av DN. Mini 14, Mini 30 og M1A, gjett hvem? Ovenfor er 3 våpen. Entusiastene vil kunne se forskjell på en Mini og en M1A, men jeg tviler på at noen i DN vil ha innvendinger mot M1A med tanke på kopiene de allerede har godkjent. Og ikke minst at DN faktisk har blitt såpass liberale at de godkjente Izhmasch Tigr 03 til jakt.
  6. Hei Lenge hatt lyst på M1A/M14 og har vært på nippet til å kjøpe Mini14. Det som holdt meg fra å gjøre det var kaliberet, ryktene om dårlig presisjon og at det er storebror jeg egentlig vil ha. Jeg har lest endel om emnet her og M14 var vistnok i fritt salg i "gamle dager" på Aaserud i Drammen. Nå er vi jo alle kjent med listene for godkjente halvauto rifler. M1A er ikke på denne listen fordi ingen har levert et våpen til godkjenning av denne typen. Ifølge forskrift er dette noe en privat person kan søke om, og ryktene sier det koster 5-8k. Så en tidligere diskusjon om M1A som bunnet ut i noe jeg tror Hassel skrev, om at hovedproblemet er å få våpenet ut av USA. Siden tilgangen ikke er der er det heller ikke noe vits i å grine over at den ikke er på lista. Siste settningen er mine ord Vel, jeg er jo hobbydektektiv så jeg undersøkte litt rundt dette. Springfield Armoury produserer disse våpnene og jeg begynte der. Jeg fikk beskjed om å kontakte Helmuthofmann i tyskland katalog: http://www.helmuthofmann.de/pdf/katalog ... npmneu.pdf" target="_blank Videre var veien kort til å lære seg tysk for så å forespøre eksport av disse våpnene. Svaret jeg fikk tilbake var kontakt Winge Våpen. Vel så der har vi det. Det er mulig å få importert M1A. Prisen for et standard eksemplar i tyskland er 18k. Det slår meg da som litt snodig at ikke norske importører og forhandler tar seg bryet med å prøve å få igjennom et eksemplar. Salgspotensialet må jo være stort med tanke på at de alle som har gått til innkjøp av Mini14 ville være potensielle kjøpere. Hadde jeg hatt penger(fattig ingeniør student) ville jeg tatt saken i egne hender, og forsøkt å få den godkjent. Hva sier kammerfolket om dette? Hvor mange ville handlet M1A hvis den var på lista? Er vi mange nok vil kanskje Winge gjøre et forsøk, eller vi kan ta et lite spleiselag? MVH wunderbaum
  7. Et siste spørsmål: Hvilke konkurranser er en Izhmash Tiger akseptert i? Jeg vet den kan gå i praktisk men er det noen av de andre konkurranse formene den er tillatt. Kunne tenke meg å begynne med langholdsskyting, siden jeg allerede har ladepresse og synes det er artig med utfordrende avstander. Men jeg vet fint lite om de forskjellige forbunds regler og hva som ville passe iforhold til hva jeg vil drive med. Noen tips iforhold til dette hadde jeg vært takknemlig for
  8. Det er mye mulig, men min søknad gikk ihvertfall igjennom for min første pistol CZ 75 TS med bruksområde øvning lenge etter dette. Siden jeg alltid har hatt trua på kardemomme loven og jeg som student ikke har råd til 4 fulle våpenskap har jeg da benyttet dette våpenet i et par feltstevner og 6-7 praktiske stevner. Da får jeg legge praktisk beltet på hylla inntil jeg får midler nok til å erverve våpen til alle de tenkelige bruksområdene jeg kan finne på å bruke mine nåværende våpen i. Her legges det da opp til at man blir kriminell for å bruke det utstyret man allerede har. Dette strider jo endel med agendaen til myndighetene da de jobber med å begrense antall våpen i landet. Ref. våpen amnesti, jaktgarderoben, forbud mot .50 osv. Vel, da har jeg parkert lysten til å delta på praktisk pistol stevner i år. Juss i våpen saker har en egen evne til å fremkalle sur mage.
  9. Fant det du skrev på våpensøknaden. Ser ut til at jeg har tatt feil Jaja en gang må være den første. Når det gjelder dette behovet så var det vel slik før jaktgarderoben at de kunne nekte deg nye liggnende våpen hvis de mente du hadde dekt behovet fra før med et annet våpen. Derfor ble det vel skrevet inn grunnen til innkjøpet av våpenet slik det så ut da. Og kanskje fordi jeg er litt teit. Hva det gjelder denne teksten: "Jeg erklærer at våpnene/våpendelene ikke skal brukes til annet enn det som er oppgitt i søknaden, og at de vil bli oppbevart i samsvar med gjeldene regler og ikke overlatt til andre uten på de vilkår som er fastsatt i våpenloven av 9. juni 1961, med senere endringer" Skal det da være hold i dette så vil det si at jeg på grunnlag av dette har et behov for en ny CZ 75 TS. Denne skal da søkes brukt i praktisk der min nåværende 75 TS brukes. Grunnlaget for at jeg må eie to prikk like våpen er da at jeg kan bli straffeforfulgt for benytte våpenet til annet enn hva det er ervervet for. Og hvis det ikke er grunnlag godt nok så vet jeg ikke hva er Men jeg er rimelig sikker på at svaret fra mannen i skranken ville da vært at du har allerede har et våpen som kan brukes til dette formålet og det ikke er behov for flere like våpen.
  10. 1. DN har gitt tillatelse til å benytte Tigr 03 til jakt. 2. Jeg har lest over noen godkjente våpensøknader jeg hadde liggende, jeg ser ingen steder at det står noe forbud mot å benytte et våpen til mer enn det våpenet ble søkt ervervet til. Hvis dette stemmer som du sier må jeg sporenstreks slutte å benytte min CZ 75 TS til praktisk da den er søkt ervervet for øvningsskyting. Samme gjelder Tikka T3 som er brukt på gris og ikke elg. Hagla har gått på due og skogsfugl og ikke sjøfugl. Hvis det er alvor i det du skriver her så må vi ha et våpen til hvert dyr vi skal jakte og et våpen til hvert program vi skal delta i. Kan du da med hånden på hjerte si at du aldri har benyttet et våpen til noe annet enn hva du klarte å fylle inn i en 54mm x 11mm stor rubrikk på våpensøknadsskjema? Korrekt. Ifølge selger er dette pga onkel i denne kommunen ikke hadde 7,62x54r inne i systemet sitt og skrev 308W istedet. Noen annen grunn til å styre unna? Hva mener du den er verdt? Litt sjeldne saker som dette er litt vanskelig å sette pris på synes jeg da sammenligningsgrunnlaget er så lite. Se prisen mot en molot blir litt sånn epler og appelsiner. Ingen grunn til å protestere på det du sier her, men poenget mitt er jo om lovligheten av å gå til innkjøp av et våpen godkjent i diverse konkurranse former og som også er godkjent av DN til jakt. Om den nå har en annen stokk en det DN har akseptert så er jo det et problem et visakort og en kjapp handlerunde på internett fikser.
  11. Ser den var kanskje litt dårlig formulert da jeg definerer våpenet som et konkurranse våpen. La meg omformulere: Så er det da noen regel eller forskrift som holder meg fra å bruke et våpen ervervet for bruk i konkurranse til å jakte med, hvis DN selv sier våpenet er lovlig for jakt?? Da håper jeg jeg unngikk at tråden tar helt av.. Jeg ser du har vært inne på tema før VeTUs, ble det noensinne av de planene om å forsøke typegodkjenne SKS? Det burde vært registrert alt som ble sendt til typegodkjenning og resultatet av det. På den måten ville mye av tvilen vært fjernet.
  12. Takker for svar. Fant en eldre tråd som kaster litt lys over saken. viewtopic.php?f=8&t=19148&hilit=sks Men i mitt tilfelle så kan jeg gjøre følgende(Korriger hvis det er nødvendig): Jeg bytter min praktiske rifle (som er egnet til praktisk), mot en dragunov(ikke fult så egnet i praktisk). Jeg søker da om å erverve en Tiger mod 03 for praktisk skyting. Jeg har nå en Dragunov, DN har uttalt at denne er lovelig for jakt. Jeg finner skrivet som omhandler våpenet printer det ut og tar det med meg i skogen til og jakter med den i Norge. Jeg bruker også våpenet til praktisk. Slik jeg ser det er ikke dette imot noen lover og regler. DN har med hvilke våpen vi får jakte med, POD har med hvilke våpen vi får erverve til forskjellige bruksområder. Vi har vel alle et eller flere våpen som er ervervet for noe, men brukt til mer eller i hovedsak noe annet enn det det er ervervet for? Jeg ervervet pumpe for sjøfugljakt, det ble aldri noe av da hytta ble solgt, men den har nå tatt endel duer. Jeg ervervet 9mm for øvning, brukt til øvning men også felt og praktisk standard division. Jeg ervervet tikka t3 for elgjakt, og den har utelukkende vært på grisejakt.. Ting skjer, lysten endrer seg og man finner somregel andre bruksområder som er like gode som hva den ble ervervet til. Så er det da noen regel eller forskrift som holder meg fra å bruke en konkurranse rifle til jakt, hvis DN selv sier våpenet er lovlig for jakt??
  13. Hei Kom over en Dragunov på finn.no. Selger sier den er godkjent for jakt, men såvidt jeg kan se er Tigern bare på listen over halvautomatiske rifler godkjent for konkurranse skyting. Jeg har prøvd og finne informasjon om dette. Fant noen eldre tråder som sa det at Tiger mod 03 har vært inne for godkjenning og både Kripos og DN ga den sin velsignelse som jakt våpen. Men POD har ikke satt den opp på lista pga utseende. Dette synes jeg høres trasig ut, siden det er åpnet for at privatpersoner kan prøve å få våpen godkjent og selv om den passerer igjennom i Kripos og DN kan dette bli overprøvd av POD. Det strider litt imot forutsigbarhet i loven, men siden dette er forskrifter får de vel ture i vei. Jeg hadde vært interessert i Dragunoven til i hovedsak to ting; grisejakt og langholdsskyting. Langholdsskyting er noe jeg kunne tenke meg å begynne med da jeg har anlegg for det ikke langt unna og jeg har allerede ladepresse. Jeg er medlem i pistol og praktisk klubb og har fra før praktisk rifle(tilbudt som bytte mot dragunov). Praktisk rifle rakk jeg erverve før jeg slumpet ut i en høyskole utdannelse og i tillegg la pistol/praktisk klubben jeg er medlem i, ned forbud mot langvåpen på anlegget pga noen idioter som skjøt istykker blinker og lysarmaturer. De to faktorene har gjort at praktisk rifla har blitt brukt utelukkende på rifle banen og løpende elg Store spørsmålet er da, hvilken skyttegrener går dragunoven i ? og vil en dragunov gå som jaktvåpen i la oss si polen?
  14. wunderbaum

    EdgunUSA

    Dette er jo ikke jakt. Han reduserer bestanden av europeiske fugler som ikke er ønsket i området. Synes han gjør en god jobb og viser god kunnskap om både skyting og fuglene.
  15. Hei Jeg har fått tillatelse av en grunneier til å jakte due på jordet hans. Jeg hadde planer om å dra ut ditt i morgen tidlig, men så kom jeg til å tenke på naboene til dette jordet. Er det fastsatt klokkeslett for når man kan bedrive slik støyende aktivitet? Jordet blir brukt av grunneier til jakt så jeg går ut ifra at naboer er vant med smell. I luft linje er det rett i overkant av 200m til nærmeste nabo og 500m til en ungdomskole. Det er sikker bakgrunn pga hellingen til jordet Siden jeg er en gjest på dette jordet ønsker jeg å gå frem så riktig som mulig. Når kan jeg tidligst starte skytingen og ville dere i et slikt tilfelle jaktet i perioden hvor elevene var i skolen? 500meter er nokså langt og med skog og høydeforskjeller vil det nok ikke bli rare smellen.
  16. Kriminell faktisk Du er fryktelig opphengt i den patronen jeg har lyst til å oppbevare i magasinet. Risikoen for å bli tatt er enkelte ganger det som forhindrer oss i å gjøre ulovlige ting. Som f.eks på motorveien, fartsgrensen er 100 men du kunne fint kjørt i 120 uten å løpe en voldsom risiko. Grunnen til at man da holder seg i 100 er da ofte risikoen for at politiet har kontroll. Men de fleste ville aldri stjålet eller utøvd vold, selv om risikoen for å bli tatt var lik 0. Slik jeg ser det så er det en klar forskjell mellom å bryte loven og være kriminell, som du antyder at jeg er. "Om det er risikoen for å bli tatt som er det eneste som stopper deg fra å være kriminell finnes det nok langt mer innbringende muligheter enn å luske rundt med plass til en ekstra haglepatron. " - du kan gjerne fortelle meg om disse mulighetene da jeg er rimelig fersk som kriminell og siden jeg er student for tiden kunne pengene kommet godt med Kan du heller prøve å overbevise meg med gode argumenter for hvorfor jeg skal gå med børsa ladd uten å bruke ordene kriminell, kjeltring, dust, politi og beslag. Slike jeg ser det gjør jeg skogen tryggere for meg og de rundt meg. Vært år skjer det uhell med hagler, og det er vel ikke spesielt rart når man går i flere timer med en enkel tommelsikring som eneste sikkerhet.
  17. Hehe, utrolig.. Dette er vel rent teoretisk. Sjangsen for at noen med myndighet befinner seg i tjukkeste skogen ute etter å finne jegere med 2 skudd i magasinet er vel lik sjangsen for å vinne 2 ganger i lotto. Dette er å lage problem ut av ingenting. Jeg vil sålenge jeg bruker pumpe fortsette på denne måten. Og hvis noen vil ta fra meg våpenet pga dette så får de bare gjøre det.
  18. mhm. hvis jeg da skulle møte på en oppsynsmann og han spør hvor mange skudd jeg har i hagla og tar ut 2 skudd, da skal den oppsynsmannen være i et utrolig dårlig humør for å pirke på at jeg ikke går med skudd i kammeret. Og hva er så straffen for å bli tatt for noe slikt? Gjetter på tilbaketrekking av jaktkort og bortvisning fra terreng.
  19. 1+1 er 2 har jeg lært, og da ser jeg ikke problemet med at de to er i magasinet. Regler og sunn fornuft går ikke alltid godt sammen.
  20. Hvor jeg har det fra, vel etter hva jeg har lest om de som sitter med makten så antar jeg at jeg vil se griser fly før praktisk hagle blir tillatt. Hvis jeg tar feil ville det vært en gledelig overraskelse. Angående kapping, reglene er at løpet må være minimum 40cm. Da ville løpet stoppet ca 10cm foran enden av magasinet. 22cm av løpet ville blitt fjernet. Ingen chocke og rundt 40cm løp. Kim: Er klar over 2 skudds regelen, men er det virkelig nødvendig å plombere. Såvidt jeg har forstått så har man sitt på det tørre hvis du ikke putter i flere. Jeg har ihvertfall mulighet for å gå med 11 skudd, men du vil aldri se meg i skogen med mer enn 2 i våpenet.
  21. På tide og børste støv av pumpe hagla og se om jeg får has på no fugler. Jeg har nå lyst til å lakkere den med duracoat. Pumpa er en churchill 12/89 maxi mag, påmontert mag forlenger med plass til 11 skudd. Dette virker nå litt unødvendig siden praktisk hagle aldri kommer til å bli godkjent program. Har også hørt at slike mag forlengere kan av enkelte bli sett på som en vesentlig endring og derfor verboten, litt usikker på dette? Hagla har blitt brukt på skogsfugl jakt, jeg går da med 2 skudd i magasinet og lader når fuglen flyr opp. Kan ikke påstå at det har vært med stor suksess for fuglen ser alltid ut til å fly opp når jeg er opptatt med å pella meg i nesa eller dra boksern ut av ræva og da blir det somregel mye kløning før jeg får skutt. Vel nok om det; jeg lurer da på å fjerne mag forlengern, kappe pipa ved rett over 40cm og gi den par lag med duracoat. Derfor en avstemming, hva mener dere? Et par bilder av åssen den ser ut nå. Det bør svares kjapt, jeg er rørlegger og har lett for å gå bananas med baufila.
  22. Beef jerky fra meny koster 1000kr kiloen. Jeg bestiller fra wild west jerky i england. Jeg har bestilt 2 ganger derifra 2,5kilo og over 3 kilo. Uten oppfordring så sendte de dette i flere pakker med nedskrivi toll verdi fordi de viste vi i norge må betale moms. Prisen blir da rundt 300kr kilo'n. God jerky derifra, eneste som er negativt er at 3kg varer ikke lenge nok når man har fått smaken. Så blir nok til at jeg bestiller en gang i måneden.
  23. Da var grisene slaktet. Skolding fikk vi ikkeno greie på. Planen var å helgrille de små men når det etter en time med skraping så ut som grisen hadde vært kjørt over med en grasskløpper ga vi opp å flådde den. En erfaring rikere, neste gang skyter vi større griser blir mer mat og omtrent like mye jobb. Og vi får prøve å alliere oss med en slakter Jeg brukte også 308 norma nosler og kjøttødeleggelsen var også massiv. Smågrissene hadde utgangssår som man kunne få knyttneven inn i med nyrene hengende på utsiden . Den store måtte vi kappe vekk mesteparten av bog og nakke. Neste gang tror jeg jeg prøve kuler som ekspanderer mindre på griser under 100kilo.
  24. Hei Etter en vellykket tur til Bengt Brage har jeg nå 5 griser hengene i garasjen. 1 på 42 kilo og resten rundt 10-12 kilo. De små hadde jeg planer om å hellgrille. Derfor tenkte jeg å skolde de imorgen. Den store blir flådd og slakta på vanlig måte. Problemet er at jeg er rimelig fersk innenfor dette og vet ikke hvordan man går fram for å skolde og slakte gris på best mulig måte. Noen som har noe tips til hvordan dette gjøres? Finnes det noen bra nettsider med informasjon om dette?
  25. jeg fikk kjøpt tikka t3 hunter i 308 for 7600 på xxl. Greit kjøp mener jeg, t3 lite kosta det samme så da valgte jeg den modelen som til vanlig koster mer. Remington 700 trur jeg kosta 6990 eller noe. Trur ikke du får det billigere nytt.
×
×
  • Create New...