Jump to content

Ståle R

Members
  • Posts

    674
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Posts posted by Ståle R

  1. Viss dette er første gang du blir tatt for noe slikt, tror jeg ikke du mister våpnene dine. Da må politiet bevise att du har ett rusproblem å ikke er edruelig. Da må de ha litt mer bevismengde enn ett engangstilfelle.. Mistet sjøl sertifikatet pga promille kjøring i min ungdom. Var aldri noe snakk om å miste våpen lisensen. Det var også ett slikt engangstilfelle.

    • Like 1
  2. Anbefaler å ta ett båndhundjakt kurs, elghund klubbene rundtomkring arrangerer dette. Veldig lærerikt. Og bruk mye tid i skogen hele året sammen med hunden,da lærer dere begge. Og, hunden har som regel rett😄 Også kommet ut ei bok nå om båndhundjakt av Magnar Nordsveen, anbefaler denne!

    • Like 1
  3. Casey Jones skrev (10 timer siden):

     

    Nja, alt er relativt. Jeg har dempet 9,3x62, samt 6,5 mm, 6 mm, .224, .22 LR og .17 HMR med demper. De beste resultatene har jeg fått med de minste letteste rekylsvake. Har pers. på jaktfelt med 6 mm og 17. Men jeg har prøvd et par ganger med 9,3 også, med overraskende godt resultat. Men det krever langt mer konsentrasjon. Har skutt 250 gr kuler moderat ladet. Jeg syns det også dytter godt. Men det er håndterbart med litt trening og tilvenning. Jeg returnerte til 6,5 mm og demper på elgjakt. Kulene har blitt mye bedre med åra. Det har virka hver gang.

     

    En kompis fikk bygd seg ei fin elgrifle på en Brno i .308W for en god del år tilbake. Ny custom stokk i fint treverk, LW pipe, polering av mekanisme og avtrekk. En Swaro på toppen. Knallfin, og gikk svært bra. Lurer på hvor den rifla tok veien? Kompisen er dessverre ikke blant oss mer.

    Brno er bra saker, men litt røffe i finishen. Her er en: https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=308253814

    Ts skriver att han skal ha rifle til elgjakt. Han har hatt våpen før, altså ingen nybegynner. Så 9, 3x62 er ett godt valg. Alle som har skutt litt med grov kaliber skyter godt nok med en dempet 9,3 til å kunne jakte storvilt helt fint. Hadde jaktfelt,blink skyting og jaging etter bittesmå grupper,hadde jeg vært enig i att mindre kaliber hadde vært lurt😄

  4. En dempet 9,3 er jo veldig snill rekyl messing da, særlig viss en velger for kalibrert lette kuler da. Ingen problem å skyte godt nok med til å jakte storvilt med iallefall.

  5. Pipene som ikke liker bt kuler er etter det jeg har lest, de med 2 riflinger i. Savage produserte no4 har blant andre dette. Broder har en slik,den stabiliser kulene iallefall. Her kom de på tvers. Ser ut som den har potensiale til å gå brukbart med millitær ammo. No1'n er laget av Enfield ( tror jeg,)

  6. På tide å blåse litt liv i go tråden igjen😄 Sol og fint vær idag så nytta anledningen til å lufte en veteran. Flere her med Lee Enfield som har dårleg presisjon med ppu ammo? Mistenker att kulene er litt for små. Samlingen i blinken er med millitær ammunisjon med korditt krutt. Allt rundt er ppu. Skutt på samme hold med samme stilling 🙂1915 mod no1 mk3.Løpet er rusta innvendig.

    20240414_192937.JPG

    20240414_193027.JPG

  7. Robinson skrev (1 time siden):

    Julefredningen er basert på religiøse vurderinger. Ikke glem at julen er en religiøs høytid, og i 1951 var Norge enda ett religiøst land. Ikke så mye nå i 2023. Så det er nok derfor noen mener at julefredning ikke har så mye for seg lenger. 

    Kanskje vi skulle fjerne alle de rød dagene også da som kommer fra religion? Siden vi ikke er ett så religiøst land lengere🤔 Jeg er ikke personlig kristen så det er sagt. Likevel mener jeg vi trenger litt religion og kristne verdier her i landet.Stemmer også for å beholde romjuls fredningen 🙂

  8. Super XX skrev (1 time siden):

    Denne argumentasjonen er jo legitim, forståelig og egentlig fornuftig. Men.... Skal kun det mest hensiktsmessige og beste utstyret være tillatt, er det mye som forsvinner.  Halvautomater er bedre egnet til raske oppfølgingsskudd enn en boltrifle, spesielt for utrente skyttere. Enkeltskuddsrifler er jo helt meningsløse sett ut i fra ett praktisk synspunkt på effektivitet... Bør de forbys? 

    Alle rifle mekanismer jeg kan komme på er raskere å lade enn en bue. Og en har fordelen av å kunne ta oppfølgingsskudd på lengere avstand,eller gjennom kratt viss det skulle være nødvendig.

  9. bbdg skrev (19 timer siden):

    Kan du begrunne hvorfor?

    Så gjerne 🙂 Selvfølgelig mitt personlige syn på saken. Jeg ser ingen fordeler med å bruke pil og bue framfor eller istedenfor kruttdrevne våpen. Vil påstå att feilmarginen er større,og det er tross alt levende vilt som skal felles humant og fort. Ja, jeg vet att en pil kan være svært effektiv. Men hva med oppfølging når dagen kommer å en ikke treffer som planlagt? Mye bedre sjanse for skudd nr to eller flere med ei rifle . Mener att det det ikke er hensiktsmessig å bruke slikt når vi har (etter min mening) bedre utstyr. Nei, jeg har ikke sett buejakt på nært hold,og jeg håper jeg slipper også🙂

    • Like 1
    • Thanks 1
×
×
  • Create New...