Jump to content

pecar

Members
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Takker for svar! Fikk en del å tenke på! Ved skifte til 30-30 AI blir vel eneste operasjon å brotsje opp kammeret? Noen som vet kostnad på dette? Kanskje innstikkløp i egnet kaliber er et godt alternativ, selv om prisen er høy hos Rogne våpen. Børsa kjøpt hos Beveren sport for noen år siden nå, og har fått montert svingmontasje med S&B kikkert. Skal være fra 1933, har engelsk skjefte og lengre løp enn nye drillinger, har jeg skjønt. Fungerer godt som haglevåpen.
 2. Hei, Har en Akah drilling i 12/30-30. Flott våpen og stolt av det. Begynt å lure på om det er mulig å kamre/bore opp løpet til eksempelvis 308 ellen kragepatron litt større enn 7,62, slik at det kan benyttes til storviltjakt i Norge?
 3. Takker for svar? Hører med begge. Hva tror dere prisen for service vil bli?
 4. Siktet har to innstillingshjul på toppen, ett for høydejustering og ett for fokus. Sideveis justering sitter i basen. Er det noen som her som vet om hvem som kan ta service på Zeiss Jena kikkertsikter, sjekke pakninger og eventuelt etterfylle nitrogen (hvis det sikte hadde det)?
 5. Takker for svar og meninger/synspunkter! Løyve er i hamn. Kom i posten igår. Sitter igjen med å måtte ta et valg. Gode rifler begge to tydeligvis, som har sine tilhengere! Men hva det blir vet jeg sannelig ikke! Hvilken av dem er lettest? Hadde helst sett at de var under tre kilo. Steyren har et ganske kort løp. Tror det er en mountain utgave. Den er kanskje under tre kilo. Sakoen har vanlig løpslengde. Den veier sannsynligvis over tre kilo? Vil et løp på litt over 50 cm ha noe å si presisjonsmessig i kal. 308?
 6. Hadde vært fint med synspunkter fra erfarne forummedlemmer! Har søknad inne om rifle i 308. Hvis den går igjennom - har en 6,5 og en 30-06 fra før - er jeg i kjøpemodus! Er på jakt etter ei brukt rifle til hovedsakelig hjortejakt i forholdsvis kupert terreng. Er etterhvert blitt en moden mann og vil ha ei lett rifle til dette bruket. Prisnivået 5-7 tusen. Steyr Mannlicher og Sako peker seg ut for meg som rifler jeg kan tenke meg. Liker godt håndverk og glatte mekanismer. Er samtidig klar over at det sikkert er flere andre kandidater. På forumet er Sako ofte nevnt som ettertraktede rifler. Steyr er mer sjelden nevnt. Hva kommer dette av? Da jeg for 20 år sida kjøpte meg en Heym sto det mellom den og en Steyr. Jeg vagte Heym. Synspunkter - presisjon, håndverk, soliditet, brkererfaringer osv. hadde vært fint!
 7. Hadde vært fint med synspunkter fra erfarne forummedlemmer! Har søknad inne om rifle i 308. Hvis den går igjennom - har en 6,5 og en 30-06 fra før - er jeg i kjøpemodus! Er på jakt etter ei brukt rifle til hovedsakelig hjortejakt i forholdsvis kupert terreng. Er etterhvert blitt en moden mann og vil ha ei lett rifle til dette bruket. Prisnivået 5-7 tusen. Steyr Mannlicher og Sako peker seg ut for meg som rifler jeg kan tenke meg. Liker godt håndverk og glatte mekanismer. Er samtidig klar over at det sikkert er flere andre kandidater. På forumet er Sako ofte nevnt som ettertraktede rifler. Steyr er mer sjelden nevnt. Hva kommer dette av? Da jeg for 20 år sida kjøpte meg en Heym sto det mellom den og en Steyr. Jeg vagte Heym. Synspunkter - presisjon, håndverk, soliditet, brukererfaringer osv. hadde vært fint!
 8. pecar

  Swarowski 2,2-9 x 42

  Takker for svar. Skrev svar som ble sendt til Jibrag som pm. Skyldes uvitenhet med systemet her. Blir vel bedre med tiden... Uansett, så står valget mellom Zeiss Conquest 3-9 x40/50 og dette swaro siktet. Har satt en øvre grense på 4 tusen. Får se hva som dukker opp..? Kommer alltid tilbake til Zeiss Classic 2,5-10, som vel må være det beste tilbudet for tiden? Men det er 2 tusen ekstra, som kan benyttes til ammo.
 9. Hei Er det noen som har snoen synspunkter på dette siktet? Vet at det er noen år gammelt og at Kahles har en tilsvarende versjon. Det er annonsert til 4900 svenske- Takker for svar!
 10. Hei Er ny på dette forumet og vil benytte meg av den ekspertise som er her... Har en Krico 22 som fikk en vel skjødesløs behandling..innelukket i hylsteret på loftet en fuktig sommer. Fikk noen rustpletter på låskasse. Har prøvd å få bort dette, men det blir selvfølgelig der, tross pussing.. Har tenkt på kaldblånering. Vil dette hjelpe uten å måtte slipe ned til stålet..eller er varmblånering hos børsemaker det eneste saliggjørende. Det er en fin Krico Lux så den fortjener å bli fin igjen.. Takk for svar!
×
×
 • Create New...