Jump to content

M14E2

Members
  • Posts

    40
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by M14E2

  1. Jeg ville lett hos forhandlere i tyskland med eksport lisens. Jeg jobber selv som maskinarbeider og når jeg studerer min egen p99 pipe så vil jeg ikke engang tenke på hvordan man skal beregne antall arbeidstimer på en slik jobb. Håper du får napp i ei pipe så du får liv i p88 en din!
  2. Du har helt klart flere gode poenger. Flytting av verktøymaskiner er ikke noe som er gjort på 1-2-3, det krever mye logistikk,når maskina står og ting må repareres, deler må lages osv... jeg vet..MEN for den som kanskje har 3fas i heimen og lastebil med kran tilgjengelig finnes det mye fine maskiner som koster en brøkdel av en ny kinamaskin. Har man en maskinreparatør å rådføre seg med så slipper man å gå skoa av seg. Man får selv gjøre seg opp en mening om hva man vil legge pengene i. Som fagmann vet jeg hva jeg vil ha, når jeg titter ned i lommeboka ser jeg hva som er begrensningen
  3. Jeg har en slik maskin til hobbybruk. Kjøpte den meeeget pent brukt av en pensjonist som hadde dullet med den. Konklusjonen etter å ha hatt denne maskina i ca 2,5år: Du får det du ikke betaler for. Bruke 30 -40 k på en slik maskin, ny i esken? Vel, stikk noen skiver i ett greit verktøystål med ett 3mm hm stikkstål og gjør deg opp en mening om hvordan maskinen oppfører seg. Gjør det samme i en liten industrimaskin av grei kvalitet. Da vet du hvilken maskin du egentlig vil ha. Jeg jobber som maskinarbeider på ett godt utstyrt maskinverksted med dreiebenker fra dengang slengbuksene var på mote(for første gang) Kunne jeg fått tak i en liten vdf dreiebenk som var godt vedlikeholdt hadde det ikke vert tvil i min sjel ett sekund! Men ikke har jeg trefas og ikke har jeg lastebil med kran så derfor har jeg en maskin som man kan få med seg på en henger uten altfor mye styr. Valget er ditt, dette er bare mine erfaringer jeg håper du kan dra nytte av! Håper du finner deg en maskin du blir fornøyd med
  4. Har sett en jobb på en rolling block kasse som var utført av vågsland. synes det så veldig fint ut.
  5. Synes det er lite smart å forby innhenting av felt vilt med motorbåt også. Hadde man brukt sunn fornuft og gitt jegerne denne muligheten ville man sluppet å dra med seg alle slags flytende kreasjoner kun for å hente felt vilt. Oktober/november på sjøen kan vere kald og guffen nok og ett kano eller kajakkvelt i de temperaturene kan bli katastrofalt for den som havner i vannet. Men lover , regler og sunn fornuft er vel noe som ikke så lett lar seg kombinere Jeg forstår selvsagt att intensjonen er å hindre folk i å jakte fra motorisert fartøy inna skjærs, men man bør jo også ta hensyn til jegernes sikkerhet.
  6. Håper ingen i det overnevnte sorte firmaet tar feil en dag det regner da.. Litt leit å slå opp hagla når det pøser ned liksom
  7. Tyske kystfort i norge 40-45 var vel satt opp med mye x fransk materiell svjv.
  8. En halvauto i russernes 9x39 hadde også vert en tanke...
  9. Ta deg en helgetur til bremen med ryanair og bestill delene til hotellets adresse. Er det varmt i været så har de gode leskende drikker i rikelig monn der også..
  10. Bare LITT misunnelig der jeg står og ratter og sveiver manuelle maskiner dagen lang
  11. Så dersom varseltrekanten ligger bak min seterygg og øvrigheta ikke kan bruke kontroll av varseltrekant som ett påskudd for å komme seg inn i bagasjerommet,har de da skjellig grunn til mistanke som igjen gir hjemmelsgrunnlag for å kontrollere bilens bagasjerom? Hvorfor har jeg så varseltrekanten bak min seterygg? Med kjærring og to unger som er glade i å fiske har jeg alltid fiskeutstyr i bilen og det å dra ut en haug med fiskestenger og annet når man trenger varseltrekanten raskt har vist seg å ikke fungere helt knirkefritt for å si det sånn!
  12. Gitt att politiet på stedet var satt opp med våpen kunne vel en frontal lobotomi blitt effektuert uten unødig ventetid på viltnemd. Sikkert Ikke gjennomførbart mtp. lover , regler, hjemmelsgrunnlag og alt mulig annet byrokrati, men er hvertfall min innskytelse for å få slutt på lidelsene til elgen. Min mening er att det er forkastelig å la ett skadd dyr lide dersom det er praktisk mulig/forsvarlig å avlive det.
  13. leverte en kasse med ammo som var av tvilsom karakter til en som tømte det i ett 3,5 tommers borehull på ett steinbrudd. når man pumper 100 kilo sprengstoff i borehullet så vil jeg anta att ammunisjonen er destruert på en forsvarlig måte i det øyeblikket salva går. Mindre mengder ammunisjon har jeg tatt med på fisketur og senket på dypt vann.
  14. Når skaden først er skjedd så må man bare lære seg å leve med det desverre. Har selv tinnitus på begge ørene etter mer enn 20 år som aktiv skytter, jakt og arbeid i til tider støyende arbeidsmiljø som maskinarbeider. Når man er ung og fremmadstormende er jo alt som smeller gøy og det å ødelegge hørselen har for meg ikke gjort vondt men kommet snikende sakte men sikkert. Har desverre ikke noen tips og triks som fungerer men en ting er forb.... brennsikkert, jeg starter ikke motorsag eller andre støyende saker uten att jeg har tatt på meg hørselværn først! Så til dere som er unge og fremmadstormende har jeg bare ett godt råd å gi, og det er å bruke hørselværn når man utsetter seg for støyende aktiviteter enten på jobben eller på fritiden!!
  15. Som ett alternativ kan man vel også levere ramme med pipe til politiet(gratis) for destruksjon og få en slant for de delene som er igjen. Har en smith modell 19 med skjev ramme som jeg er i samme dilemmaet med, men det byr meg i mot å ødelegge ett våpen
  16. I dont need no teenage queen, i just want my m fourteen
  17. Skjær pipa av rett foran der kula sitter,(i koldtsag med vann!!!) skjær av skjeftet og senk den skumle delen på dypt saltvann. Husk sikkert kulefang foran pipa som sikkerhet. Koldtsag med vann utvikler ikke nok varme til å sette av ladningen. Ei koldtsag finner du på nermeste mek. verksted.
  18. Erdinger Weisbier seit 1886 Beste ølet jeg kan få kjøpt dyrt på polet
  19. Var med på min første villsvinjakt forrige fredag og det ble brukt 2 jemthunder. Bikkjene gjorde jobben og resultatet ble 8 griser på ca 45-55 kilo i løpet av 2,5 timer. Fikk ikke skutt selv men det var en opplevelse som ga mersmak! Greit å ha en flink dyrlege tilgjengelig for bikkjene kan få godt med juling når de går i tottene på grisen.
  20. Helt uavhengig av tanker, følelser og meninger etter disse tragiske hendelsene er det vel fremdeles forvaltningsloven som skal ligge til grunn for behandling av søknader og eventuellt behandling av en anke. Jeg mener det er merkelig att søknader på halvauto rifler blir lagt til siden i påvente av lov/forskrift som per i dag ikke eksisterer. Trodde alle slike tiltak skulle vere hjemlet i ett lovverk? Vel, jeg har overhodet ikke peiling på juss. Men jeg er overbevist om att det i denne forsamling av godtfolk er folk som kan uttale seg om dette.
  21. Børsemaker lønninger er vel nærmest som kunstnerlønn å regne. Jobber selv som maskinarbeider og der jeg jobber fakturerer vi 650,- pr time for manuelle maskiner og noe mer for arbeid i styrte maskiner. Å lage en spesiell del en gang(customjobb) blir fort dyrt kontra å sette opp en styrt maskin og lage en stor serie. I dagens samfunn koster alt penger, sånn er det bare!
  22. Mg 3 skyter fra åpen bolt, derfor står det aldri skudd i kammeret.
  23. Avtalen mellom forsvaret og Nrof blir vel reforhandlet for tiden, så det er ingen vits i å søke om tennstempel før ny avtale er på plass. Det er vel neppe ett sjakktrekk å benytte kongens gevær med egeninnkjøpt tennstempel og fjær.
  24. En kammerat har ei kjærring som har sagt fra i klare ordelag.. Sitat som følger: Hvis du skal ha dreiebenk i garasjen så skal jeg ha hytte!!! For øvrig helt enig med Fulmen. Gasolin anbefales på det varmeste som leverandør av hobbymaskiner!
  25. Gå for den største benken du kan få i hus, alt annet vil drive deg til vanvidd etter en tid. Jobber som maskinarbeider til daglig og har også hobbymaskiner hjemme til ymse bruk. Bla gjennom annonsene på finn og følg med. Mye bra maskiner å finne der til overkommelige priser. Allier deg med en som har reparert litt maskiner og vet hvilke fallgruver som finnes og jeg er overbevist om att du kan finne deg en fin dreiebenk! Lykke til!
×
×
  • Create New...