Jump to content

Armourer

Members
  • Posts

    33
  • Joined

  • Last visited

About Armourer

  • Birthday 11/16/1976

Armourer's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. På NFPS sidene står det nå at det er utsatt. Er det noen som vet om det i det hele tatt blir noe rifle NM i år?
  2. Skjønner jeg var litt uklar, hadde ikke notatene min da jeg skrev dette i går... Det jeg sier er at miljø ammo`en til Nammo er den eneste miljø ammunisjonen som har klart kravet. NM60 klarte selvfølgelig også kravet. Her kan dere lese spec`en på 7,62: http://www.defensemunitions.com/nammo/7 ... ions-1.pdf" target="_blank Det er riktig som du sier om 550meter også Høggern, men da er kravet 25cm. Og siden jeg også var uklar med tanke på 25mm på 100, dette gjelder 5,56 og 7,62 Det med at det ikke er målt trykk endring gjelder 9mm. Ellers er det en veldig bra artikkel i SARA Bulletin no. 111 utgitt April 2011, for de som har tilgang på den. De lover også en ny artikkel i neste nr, med mer info om forbedringene som blir gjort på 5,56. Problemet med tanke på presisjon er vel at så lenge de er under kravet så er det desverre godt nok. Selv om vi er godt vant med bedre presisjon på NM60. SS109 er vel ikke blyfri? Cartridge, Caliber 5.56 mm, Ball, M855 (United States): 5.56x45mm 62-grain FN SS109 ball cartridge, green tip w/steel penetrator and a lead core.
  3. Noen fakta opplysninger til alle ryktene: Sprednings krav: 25mm på 100m (MOPI NATO krav, Nammo miljø ammo er den eneste som holder kravet) Forøvrig samme krav som blyholdig forsvars ammo holder. (altså ingen stor presisjon, men det er ikke kravet) Typisk spredning holder forøvrig 15-20mm. En Glock er testet med 20000 skudd av FLO, og den holder fremdeles sprednings kravet. Det er ikke målt økt trykk ved bruk av miljø ammo. Miljø ammo er helt uten bly i prosjektil, krutt og tennhette. Spissen er herdet ikke kjernen. Mantelen er av samme matr som mantelen på blyholdig ammo. Våpenet blir mer møkkete ved bruk av miljø ammo, ergo puss oftere. Kruttet i 5,56 var av annen type enn i 7,62. (ny Lot som prøves nå har samme krutt som 7,62)
  4. Miljø ammo er vel, så vidt jeg vet, merket med CG(miljø) og ikke GFL(bly)!? F.eks: LOT 02-CG-01 (miljø ammo 5,56)
  5. Jeg har et slikt sett, men kunne tenkt meg flere magasiner. Og da fra andre produsenter, som har magasiner som er likt et .223 magasin i utforming. Er det noen som vet om magasiner fra andre .22 kit er ombyttbare med JAC kit`et?
  6. Tools leverer filler/tvist pakket i sånne "høyballer", mener å huske det var 25kg baller. Stoppet i alle fall lett en .22
  7. Har du sjekket Beverensport på Kongsberg? Vet ikke om han sender, men har i alle fall bra priser på .223 (S&B til 3,3kr, når man ikke kjøper kvantum)
  8. Man blander da ikke sigaretter inn i toppidrett, som praktisk selvfølgelig er...
  9. Det ser ut til at ekstra vekt i bolten hjelper på problemet En jeg skyter sammen med som ikke hadde en eneste tennhette punktering etter å ha montert dette: http://www.brownells.com/.aspx/pid=1272 ... GHT_SYSTEM Har ikke prøvd det i egen Bushmaster enda, men det må prøves. Hadde 12 tennhette rester inni bolten etter ca 140 skudd forrige fredag. Og alle samles sikkert ikke opp der... Får holde meg til S&B på treningen i dag.
  10. Fant dette om tennhetter på sidene til Bushmaster. Nå er det jo ikke tennhettepunktering dem snakker om her, men kan jo være at det ene fører til det andre... "A SPECIAL NOTE: Lately we have been noticing that primers have been blowing out of their pockets at a much higher rate than usual. This seems to be a result of a diminished primer crimp applied to most .223 or 5.56 ammo by the manufacturer (probably to ease reloading). These loose primers can wreak havoc inside the receivers, causing all manner of binding, jams, and general mayhem. If you've got a jam that's driving you crazy, one that comes and goes, this might be the cause. A small rifle primer is just the right size to drop down inside the pistol grip screw hole and hide until the vibration of firing shakes it out, jamming the trigger but good. Compressed air will usually get these little suckers out, but sometimes you'll have to pull your hammer and trigger to get at it. It's something to watch for, anyway." Jeg har hyppige tennhettepunkteringer med Miljø ammo (5,56) i min Bushmaster. Men da snakker vi "litt" høyere trykk enn i annen .223. Har f.eks aldri problemer med S&B.
  11. Du kan prøve Mauser/(H&K) museet i Oberndorf. Ikke så veldig stort, men var verdt et besøk da jeg var på kurs hos H&K i fjor.
  12. Kan det være at det kan skje oftere på Bushmaster enn på f.eks HK416? Det var med et par stykker sist med helt nye Bushmastere, som også dette skjedde på.
  13. Jeg får relativt hyppig tennhettepunkteringer ved bruk av 5,56 Nato (miljø ammo) i min Bushmaster(den er kamret for 5,56). Problemet er at tennhette restene samler seg inne i bolten og fører til klikk. Er det noe man kan gjøre for å forebygge tennhettepunkteringene? Eller har Miljø ammo`en bare for høyt trykk...
  14. Hvordan kan jeg enkelt kontrollere om pipene jeg har er .308 eller 30-06? Prøve med en .308 patron kanskje. Den burde vel bli helt borte hvis pipen er 30-06? Fikk for øvrig et bra tips på hvordan man kan sjekke rifle stigning. Pussestokk med pusselapp. Merke av på stokken, så man kan se når den har rotert en gang. For så og måle hvor langt man har dyttet den inn. Blir kanskje ikke helt nøyaktig, men skal prøves. Bør vel kanskje kunne se om det er 1/10 eller 1/12.
  15. Er det noen der ut som vet hvilke riflestigning det er på MG34 pipene? MG34 F1 (7,62x63) MG34 F2 (7,62x51)
×
×
  • Create New...