Jump to content

Optus

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Optus

  1. Vi er en gjeng som leier ett hjorte terreng. I starten ble det observert bra med hjort i terrenget, men de site år har vi hatt en drastisk redukjson. Reduksjonen har ikke vert like stor i naboterrengene. Hvis en ser bort i fra klima så er den eneste endringen vi kan se at det de siste årene har vert beite for kveg og sau i terrenget. Det vi lurer på er om kveg og sau er en reell konkurrent i forhold til mattilgangen for hjorten?
  2. Jeg er på utkikk etter en kikkert til min kombi. Har per i dag et Zeiss Compact Point montert som er vel og bra under trang rådyrjakt eller driv jakt, men trenger også et sikte til jakt i åpnere terreng og litt lengre avstander. Har sett for meg Zeiss Duralyt 1,2-5x32 eller Classic Diavari 1,1-4x24. Har ikke bestemt meg om jeg trenger opplyst retrikkel. Ser ikke ut som Classic Diavari kommer med lys. Er det noen her inne som har erfaringer med disse siktene?
  3. Abonnerer på Jakt og Villmarksliv. Pleier å kjøpe Jeger hund og våpen (vurderer abonnement på dette også). Syns alle tre er like bra.
  4. Bilde sier mere en 1000 ord. JA til JAKT!
  5. Vi er en liten jeng som tenker oss på en liten jaktur i år. Vi har ikke bestemt oss enda for hva vil vil jakte. Vi vurderer å bestille via Holmelund Jagt-rejser i Danmark. Noen som har noen erfaringer med dette firmaet??
  6. Jeg har også hatt problemer med forsikring, men da på jakt i Norge og ikke noe i nærheten av det du beskriver her. Dette gjort meg obs på at det trengs noe mere enn reiseforsikring. Dekkningsgraden på reiseforsikringen på 25.000 dekker ikke mye når en drar på jakt, både innen- og utenlands. Jeg har vet i kontakt med mitt forsikrings selskap og de mente jeg kunne tegne verdiforsikring på for eksempel våpen osv. Dette ville gi meg bedre dekkning utover reiseforsikringen. https://www.gjensidige.no/no/0/Privat/Forsikring/Hus-og-hjem/Verdigjenstandsforsikring#1970
  7. Vi hadde tolk med på turen for engelsk. Engelskkunnskapene til jaktleder var ikke noe å skryte av, men han var en reser på Tysk og da flere i gruppen også var gode i Tysk så gikk det veldig godt.
  8. Det drives forskjellige jaktformer i verden. I Polen er drivjakt en av jaktformene. De har også mye jakt fra torn, men da helst på hjortevilt trofe (i hvertfall i den delen av Polen vi var i). Jeg har selv vert på drivjakt i Polen og syntes dette var en spennende jakt. Jeg tror det er viktig å ta med i betraktning den jaktkulturen som er i det landet en jakter i, og kan ikke forvente at alle andre jakter slik vi gjør i Norge. Det er også viktig å huske på at hver enkelt jeger selv må bedømme sine skudd på samme måte som de må når de jakter i Norge.
×
×
  • Create New...