Jump to content

bulle

Members
  • Posts

    24
  • Joined

  • Last visited

bulle's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • Collaborator
  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Etter å ha lest tråden her ser jeg at det er et marked for et nytt NRK-program: "Ut i naturen - Skinnhellige prester kommenterer våpenhåndtering". Håper dette programmet kommer straks sånn at alle blir fornøyde!
  2. Jeg brukte ølbokser, ser veldig bra ut så langt. Kikkerten får kanskje litt juling av å spennes fast i en shimset montasje, nedre halvdel av ringen får litt mindre diameter enn den skal ha, så røret ligger litt i spenn akkurat der det er omsluttet av ringen. Optilock-ringene tar seg av eventuell mismatch mellom ringene, da kikkerten ligger i en sfærisk nylonforing inni ringen. shimset opp med tre lag ølboks-aluminium. Det ble 0.3mm. montasjene er 10 cm fra hverandre. Treffpunktet endrer seg etter denne formelen: treffpunktendring = shimshøyde * (avstand til blinken/avstand mellom ringene) på hundre meter utgjør dette 30cm, altså rundt 10moa.
  3. theopticzone er bra! rask levering. Bestilte en leupold vx-II ultralight og en harris bipod.
  4. Nydelig oppsummert Per-S Jeg blandet inn kroninga i mitt svar, det var nok mest egnet til å forvirre, selv om det i seg selv er litt interessant.
  5. I praksis ja, men siden dette er en anal teoretisk diskusjon: Trykket på munningen vil ikke være det samme. Gassene vil ikke ekspandere på samme måte på vei ut av løpet i atmosfærisk trykk som i vakuum, og i atmosfærisk trykk kan det til og med tenkes at man får et relativt undertrykk foran munningen pga strømningshastigheten. Reduserer rekylen med 0.000001%, løp og kjøp Kroningsarealet er mer interessant synes jeg, altså forsenkningen som ofte finnes ved munningen på matchløp. Når gassene ekspanderer ut av kroningskonusen utøver de en kraft som virker normalt på denne, i alle fall hvis vinkelen på kroningen er liten nok. hvis vi dekomponerer denne krafta i to vektorer, en mot skytteren og en vinkelrett på løpsaksen blir det opplagt at dette gir et bidrag til rekylen, om enn uendelig lite. Det som fysisk skjer er at litt av den potensielle energien som ligger i trykket omdannes til kinetisk energi når gassene ekspanderer og akselereres ut av munningen, som i utblåsningen på en de Laval-dyse som noen var innom her. En "old school" muskedunder har jo et trompetformet løp, noen som vet om det utgjør noe i praksis for rekylen?
  6. Nydelig Paintarbeid Longrange, den pellet'en gjorde du deg flid med Men du legger litt føringer på hvilken retning gassene tar på vei ut av pipa Ikke så fort mister, at arealet er mindre i bakkant enn i front er ikke hele hemmeligheten. Når gassene kommer ut av rakettmotoren har de et voldsomt trykk, som i seg selv innehar potensiell energi. Når disse gassene ekspanderer i dysa akselereres de, og vi får en ekstra kraftkomponent. Det har en del å si for skyvekraften hvordan dysa er utformet.
  7. Ikke glem CZ 527, pen sak. Magasinløsningene?? why? av alle parametere så må vel det være det minst viktige. sist helg skjøt jeg nesten femti skudd i serie med en boltrifle UTEN magasin, ingen sure miner!
  8. bulle

    Langhold

    Jeg er med! Nydelig initiativ!
  9. Jo, det er nesten alltid. Ofte er det simplere og nedstrippede utgaver av de samme produktene som selges sivilt. Mercedes GD290 fyrt med F34, Primus fyrt med samme svineriet, kneppetelt, våpen med åpne sikter? Nei takke meg til det sivile utstyret mitt
  10. Jeg har litestokken selv. Det er en glassfiberstokk (polypropylen/gf), Intet smykke, men veldig tighte toleranser på pasningen mellom kasse og stokk. Tar du den ut av stokken må den virkelig lirkes på plass igjen. Den er stiv i forskjeftet, bra ved bruk av tofot. Og så er den veldig lett, noe som har både fordeler og ulemper. Min har original løpslengde, demper, en grov zeiss-kikkert og harris tofot, balansen blir deretter.. En kapabel pakke i forhold til vekta i det minste
  11. Kobberpasta mot aluminium funker som snus i praksis, selv om teorien skulle tilsi noe annet. Alu mot stål er teoretisk sett like ille.. Aluminium korroderer på en veldig fin måte sånn at det blir et steinhardt oksidskikt på overflaten.
  12. Politiet på helgeland må jo etter hvert begynne å få et forklaringsproblem.. Men jeg skjønner fortsatt ikke hva mattilsynet har med saken å gjøre. Er det åtet eller reven som er "mat" og derfor underlagt tilsyn?
  13. Det er helt feil å regne kolben og skytteren som en sammenkoblet masse, og like feil å si at kreftene i støtbunnen bare absorberes gjennom kolben og forsvinner ut av regnestykket. Det blir vanskelig å sette opp en statisk simulering som tar høyde for interaksjonen mellom kolben og skytteren. Hva med å se på en simulering hvor kolbens massetreghet (uten skytteren, dvs våpenet avfyrt "fra hofta"), samt løpets massetreghet virker mot hverandre, og sette opp en momentlikevekt rundt aksen der våpenet brekkes? Kolben akselereres bakover, men drar løpet med seg. Disse kreftene tas opp av låsen og "hengselen".
×
×
  • Create New...