Jump to content

magnus vassbotn

Members
  • Posts

    38
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by magnus vassbotn

  1. Uff! Bra jeg har avstått fra et par fristelser da... Har ryddet en ledig plass i garderoben, så den må vel brukes klokt.
  2. Noe nytt på denne fronten, med tanke på når ny våpenlov/ garderobe trer i kraft?
  3. Holder på med et ombyggingsprosjekt. Jeg oljet 10-15 strøk med linolje/ terpentin/ bivoks-mix for å få litt dybde, og la til slutt på noen strøk Liberon Finishing oil for å få herdet overflate. Så er det bare å pusse lett og legge på Liberon fra tid til annen. Har ofte gjort dette før, også på knivskaft . Funker fint for meg! Bilde med og uten Liberon. Litt mye gjenskin, men det skyldes skarp belysning.
  4. Hvor er denne mektige heltemusikken når JEG er på jakt i slaps og sludd i tomme terreng????
  5. Jeg så du nevnte et sted tidligere at du synes de fleste nyere stokker på slike rifler har for langt forskjefte. Er det noen praktiske grunner til at klassiske rifler har kortere forskjefte, eller er det et rent estetisk spørsmål?
  6. Meget interessant. Har du en link eller noe slikt? Eller selger/ formidler du?
  7. Spennende prosjekt, og høy dyktighet! Men hvor var det du fikk tak i stokk-emnene? Kan ikke se at du har svart på spørsmålet tidligere.
  8. Neste gang jeg skal lage noe fra scratch blir det express-v til baksikte, evt med ekstra blad dersom mange forskjellige ladninger. Setskrue eller bare presspasning i bakre base for sidejustering. Så blir det base for .375 dovetail eller masterpiece framme, slik at jeg kan bytte korn etter ønske. Meget bra utvalg på bla brownells. Stort sett 0,5-0,8 mm høydesprang mellom størrelser (12-20 cm på 100 m ved 40 cm sikteradius), så burde være mulig å finne høyden, evt med litt filing bake eller shimsing framme. Så kan man veksle kornstørrelser og typer i hytt og gevær.
  9. Dette funker meget bra. Stokken sitter som ei hagle, og jeg treffer stort sett 20 cm stål på 20 meter nesten hver gang når jeg kaster opp og brenner av umiddelbart. Samtidig er det presist nok til 3-4" samlinger på 100 meter med litt mer tid og anlegg. Kan fint brukes på dyr på 100-120 meter, og til nød oppfølgingsskudd på lengre hold. Har laga det samme på lever-actionen også. Hadde litt lyst på oppslagsblad med skur fremfor, men ser at det ikke trengs til praktisk jakt med ladninger som ikke faller nevneverdig før på 180-200 meter. Med grovkalibret krumbaneskyts i 1800 fps i gamle dager kan jeg se behovet for flere blad, men har konkludert med at åpen express-v egentlig funker bra nok i seg selv.
  10. Støtter dette valget 100%! Flat kulebane er det som gjelder. Fint å kunne skyte inn på 200 og sikte mer eller mindre rett på til 250 uten å tenke. Med homogene kuler skyter man stort sett igjennom hva det skal være på kryss og tvers, selv om kulene er et par størelser mindre enn normalt. Har skutt mye av det meste av arter, inkl en god del kudu, med lette, homogene kuler. Stort sett gjennomskyting eller nezten gjennomskyting, selv på langs eller veldig skrått. Også skutt eland hunndyr med 180 grains accubond i 300 wm og 140 AB i 270 win. God penetrasjon der også. Disse dyra er en del større enn de største kuduhannene. Hadde ikke hatt betenkeligheter med 168 grains TTSX i 3006. (Ps: Første turen min hadde jeg 200 grains mega i 3006 i moderat hastighet, og følte litt på begrensningen i praktisk kulebane) God tur!
  11. Tipsing er litt flytende og fra person til person, og litt etter hvor mange man er, men etter ei uke jakt bruker jeg å tipse ca 4-5000 rand til ph, 2000 rand til fast tracker, 200-300 rand til eventuelle "dagstrackere" på enkelte farmer der dette er aktuelt. Deretter går jeg sammen med resten av gjengen om en pott til lodge-staben. Ca 1000-2000 rand pr mann. Men dette varierer en del ut ifra jegere og stab. Bruker som regel totalt ca 5000 nkr på tips.
  12. Bare pass på å ikke signere på forhånd. Det må gjøres der nede. Ellers er det ikke så hokus pokus. Regner med du har fått tilsendt skriftlig invitasjon fra outfitter?
  13. Interessant. Men når du sier det, så minnes jeg at de problemene jeg sikter til egentlig var knyttet til Comair sine ruter, flydd av SAexpress eller noe slikt. Muligens at også British Airways var del av dette problematiske samarbeidet. De mener jeg er dårlige på våpen. Så med andre ord er det lurt å forsikre seg om hvilke selskap sine retningslinjer som gjelder, dersom det er et rutesamarbeid inni bildet.
  14. Et brennhett tips er forresten å trene mest mulig stående med og uten stikker før avreise, da de aller fleste skuddsjansene ofte er stående (pga vegetasjon). Tre kjepper surret sammen med tau eller strikk funker fint, og så noen hundre skudd med salong. Slik at du merker god fremgang. Skyteform er jo litt ferskvare, så en slik målrettet trening like i forkant av turen hjelper veldig mye på selvtilliten når du står med dyr i sikte og ikke har lyst til å kødde det til.
  15. Jeg har reist med våpen 8 eller 9 ganger, og som sagt 2 ganger uten, og synes forskjellen med og uten er en vesentlig faktor. Man må jo tenke på det allerede ved bestilling av billett/ valg av flyselskap, påregne at man må bestille pr tlf, eller i det minste ta en telefon og avklare div spørsmål 100% før man evt booker. Så må man få forhåndsklarering registrert i systemet, og være helt sikker på at det faktisk er registrert, så man ikke står som et spørsmålstegn på Gardermoen. Innsjekken går deretter knirkefritt, og om man ikke flyr igjennom et transittland som krever at man må sjekke våpen inn og ut selv om billetten går hele veien (bla Amsterdam etter sigende), går det knirkefritt helt til Johannesburg. Tollklareringen der er også ganske rett fram, men man må påregne inntil 3 timer dersom kødd og kø. Dersom videre innenlandsfly er det innom et nytt kontor for kvittering, for så å sjekke inn våpen på nytt. Her er det viktig å sjekke at dette flyselskapet faktisk tar våpen (South African Airways er ok, mens South African Express IKKE er ok). Ingen selvfølge selv om billetten er booket sammen med resten av reisen, gjennom et hovedselskapet e.l. Når man kommer fram til endestasjon er det ny runde med kvittering for våpen, og alt er fint. I tillegg må man regne ekstragebyr for spesialbaggasje. Alt dette går helt fint om man planlegger litt, og ingen av disse ellementene er i seg selv spesielt stressende. Men selv opplever jeg at alt til sammen er et betydelig stressmoment, i stedet for å bare kjøpe en billigbillet på finn og pakke håndbagasjen på 10 minutter. Likevel fortsetter jeg å ta med våpen gang etter gang...
  16. Du må ha innsjekket baggasje for sluttstykket. I tillegg må du påregne å måtte sjekke inn ammo som eget kolli, så denne må være låsbar, solid og lett. Om det ikke er et veldig viktig poeng å jakte med eget våpen, bør du vurdere å bare leie der nede. Våpenparken der er jevnt over meget bra. Da slipper du veeeldig mye stress. Eneste grunn til å ha med eget våpen, uten om sentimentale grunner, er om man skal drive spesiell jakt (langhold, åpne sikter, håndvåpen, munnlader etc.) Har selv reist uten våpen 2 ganger, og det er en velsignelse. Får alt man trenger i håndbaggasjen.
  17. Synes planen høres gangbar ut. Har ikke jobbet med divinycell, men vil tro at grovt sandpapir funker bra? Selv bruker je vinkelsliper med lamellskive til alt av tre og glassfiber. Veldig fint om du bygger opp tykt med glassfibersparkel. Man kan lage ganske nøyaktige former i litt hardere materialer. Knivskaft og kolber of slikt går helt fint, og ti ganger kjappere enn rasp og slikt. Når det gjelder å bygge ut til ene siden, har jeg gjort dette med stort hell på et par-tre trestokker til åpne sikter som skal sitte spot on. Funker temmelig bra, men den helt perfekte haglefølelsen får man bare med full cast off. Under ei bøylerifle (formet med vinkelsliper og lamellskive).
  18. Takker, Ratel. Nyttig info. Om alt faller fullstendig fra hverandre etter hvert, lager jeg bare en slags ny stokk av enten laminat eller xps/ glassfiber. Msteiro, prosjektet ditt er helt etter min smak. Så lenge det sitter fint og ikke faller fra hverandre, er det ikke så nøye med finishen. Går jo uansett an å perfeksjonere det med mer epoxysparkel etterhvert som du oppdager ting som irriterer deg.
  19. Fant denne lista. Mye som lar seg forme under 100 grader. Men hvordsn det praktisk lar seg gjennomføre å koke er en annen sak. https://www.plastikcity.co.uk/useful-stuff/material-melt-mould-temperatures
  20. Ja, araldit eller tilsvarende. På min står det bare Epoxy. Jeg brukte biaxial 600 gram matte. Ble litt i groveste laget med tanke på å bøye rundt kantene. 2 lag med 200 gram biaxial ville nok vært ypperlig, men matte funker sikkert også bra. Vevet duk vil garantert bli problematisk å legge rundt kantene, uansett hvor fin den er. Ser for meg at polyesterbasert glassfibersparkel hefter bra. Veldig greit om man bare skal bygge opp kolbekammen litt. Men den blandingen du foreslår er sikkert ikke dum. Har ikke peiling på temperatur i grader. Kanskje Ratel vet spesifikt? Kom gjerne med bilder av prosjektet ditt!
  21. Sikkert verdt å prøve hårføner, men vifteovn tror jeg blir for svakt. Jeg vil anta at plasten må oppnå en viss temperatur for å være i stand til å endre fasong. Sannsynligvis må den være helt på grensen til å smelte for at man skal få en permanent endring av fasong (dette temperaturvinduet som Ratel nevner). Den som er tålmodig kan nok med fordel prøve seg fram mer gradvis enn det jeg gjorde. Tålmodighet er IKKE min sterkeste side. En ting som trolig er en fordel med at kolbehalsen ikke er helt gjennomvarmet, er at man løper mindre risiko for svekkelse av plasten på innsiden av kolbehalsen dersom ting brått skulle bli litt for varmt. Men alt i alt er nok lengre tid og mindre varme mer safe.
  22. Vi får se. Tubelimen syntes å hefte veldig bra, men litt mer usikker på støpe-epoxyen. Som du ser på bildene pusset jeg plasten med grovt sandpapir før jeg begynte, og der sitter det betydelig bedre enn der jeg sølte utenfor det pussede området. Men neste gang kommer jeg i tillegg til å først legge en film av tubelim, som jeg deretter kan pusse ned og bygge videre på. Evt bare bruke tubelim hele veien. Har gjort dette med stort hell med div seilbrett-reperasjoner. Bare litt mer arbeid å få den inn i duken pga viskositeten. Men så er den også bedre til å få duken til å holde seg inntil vanskelige former ala kanten på kinnstykket. Epoxy-resin for støping kan også være veldig vanskelig å oppdrive, så tubelim er ofte eneste alternativ for mange. Og for de som ikke er klar over det: Polyester-resin spiser opp div isopor og skumtyper, så om man skal bruke det, må man ha rett type skum. Usikker på hva dette er slags, men i fastform isopor, er vel xps motstandsdyktig mot polyester.
  23. Det bør også nevnes at jeg hadde en nesten bombesikker backup-plan før jeg begynte på prosjektet. I tilfelle hele kolbehalsen ble deformert av varmen, eller ikke reagerte i det hele tatt, var planen å bare spenne stokken opp i jiggen og kappe kolbehalsen halvveis av, og deretter forsterke med glassfiber, epoxy og sparkel. I tillegg hadde jeg en ny stokk på hånd om alt bare ble rot.
×
×
  • Create New...