Jump to content

Lawman

Members
  • Posts

    357
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Lawman

  1. .243 Win er ingen dårlig patron og vil absolutt gjøre jobben. Det er en meget utbredt patron for springbuck culling. Hadde jeg bodd i USA, eller Afrika, ville jeg kanskje valgt dette kaliberet til ditt bruk. For en som bor i Norge derimot, mener jeg, som Maral, at 6,5x55 vil være et mye bedre valg. Billig og rimelig ammo, bl.a. rekruttammo med lett kule og ingen nevneverdig forskjell i rekyl med lette kuler. Både 100 og 120 grs Barnes TTSX er utmerkede jaktkuler, og med lyddemper blir dette bare kos. Så har hun jo ikke minst muligheten til å oppgradere ammo og kuler om hun vil jakte større vilt i Norge.
  2. Jeg ser helt klart betenkelige sider ved dette og synes ikke klubben burde utlevere noen slike lister.
  3. Det er stedvis bra med villsvin rett over svenskegrensa. For eksempel er det en del villsvin i store deler av Strömstad kommun øst for E6. Disse rømte fra et hegn på 1980-90-tallet og dette er derfor en lokal stamme, og den går ikke så langt sør som til nabokommunen (Tanum). Det derfor ikke sånn, som man kanskje skulle tro, at det er mye villsvin jevnt oppover langs vestkysten hele veien fra Skåne. Et av de områdene mest villsvin i Sverige er imidlertid rundt Koberg slott på grensen mellom Trollhättan og Alingsås. Det er ca. 1,5 times kjøring fra grensa ved Svinesund, og hvor jeg selv jakter på Hjortås: http://www.hjortas.no. Skal man trene hund på villsvin finnes det flere steder i Sverige. Jensens vildsvinshägn http://www.anlagstest.se er rett over grensen, ca. 1 times kjøring fra Halden. Så er det Schepler og Mamima jakt http://www.mamimajakt.se i Östra Ryd, som er ca. 5 timers kjøring fra grensa. Jeg har bare vært hos Schepler og det kan absolutt anbefales.
  4. Hva mener du med rett over over svenskegrensa?
  5. Ja, og det er nok her som ellers nokså nær sammenheng mellom pris og kvalitet.
  6. Det du beskriver er veldig dårlig, både oppfølging av bonden og besøk av villsvin. Til det siste er det etter min vurdering uakseptabelt å ikke regelmessig ha besøk av gris. Med det mener jeg stort sett besøk hver natt. Det første stedet jeg jaktet villsvin ga uttelling hver tredje natt. Det synes jeg er for dårlig/kjedelig. Nå har jeg besøk på åtet stort sett hver natt, og ofte flere ganger fra ca kl 18 til kl 08, og mest hyppigst besøk av gris mellom kl 21 og 04. Å ikke ha kamera eller annen aktivitetssensor forteller meg om en bonde som ikke tar oppgaven som jaktutleier veldig tungt. Jeg ville definitivt funnet meg et annet sted.
  7. 308 er helt greit på villsvin, men heller ikke mer enn du bør ha på de større galtene. Barnes er gode kuler som ofte, men slett ikke alltid på en litt større gris, vil gi gjennomskyting. Og gjennomskyting er alltid å foretrekke. Husk å ikke skyt den for langt bak, og aldri bak bogen.
  8. Er det noen som vil anbefale en god håndholdt lykt til å observere vilt om natten? Den bør være ganske kraftig og lyse minst 100 m. Tenkte først på en 12v for sigarettenneren, men har vel tenkt at det kan være greit å slippe en sånn kabel, men jeg er åpen også for det. Har prøvd en Lightforce 1700 (Enforcer?), og den var bra, syntes jeg. Jeg har ingen klar formening om hva jeg vil betale, og er villig til å betale for kvalitet, men hadde håpet å finner noe til et par tusen. Tips og opplysninger om hvor den kan kjøpes mottas med takk.
  9. Montasjen passer, men kikkerten har ikke nok justeringsrom til å nullstille på 100 m pga. 20 moa tilten. Treffpunktet blir 8 cm for høyt. Zeiss 4-16x50 derimot passer bra.
  10. Njei, ifølge kompisen så var sluttstykket helt fremme. Han er erfaren Blaser-mann, og dette lærer man seg ganske fort...
  11. På jakt i helgen opplevde min kompis fire klikk i sin R93, og det var tilsynelatende ikke anslag i tennhetta. Det var ingen synlige feil og tennstift og fjær var ok. Tennhetta syntes også å være satt dypt nok. Er det noen som har en formening om hva dette kan skyldes?
  12. Er det noen som har erfaringer med dette kameraet? ]http://www.xxl.no/jakt/optikk/viltkamera/wildwiew-stealth-cam-p12-trail-camera-viltkamera/p/1111412_1_style Gode eller dårlige ...?
  13. Er det noen som har erfaringer med dette kameraet til 799 kr fra XXL? http://www.xxl.no/jakt/optikk/viltkamer ... 12_1_style" target="_blank Gode eller dårlige ...?
  14. Lawman

    Ny Polaris 6x6

    Canam, ja, mulig det, men er den bedre? Jeg kjenner bare til Polaris 6x6, og det jeg har hørt er bra - med unntak for kommentaren ovenfor. Så spørsmålet er vel heller: Hvorfor Canam framfor Polaris?
  15. Lawman

    Ny Polaris 6x6

    Jeg vurderer å kjøpe en Polaris 6x6, men hører det er en ny (2016?) modell på vei inn. Er det noen som vet om når den nye modellen kommer, og om det er best å vente - eller kjøpe en rimelig overligger nå?
  16. Ja, poeng det med oppspenneren. Jeg skal vel mest bruke den på ettersøk, tenkte jeg, og kombinert skogsjakt hvor jeg kan støte bort i både fugl og storvilt.
  17. Javel, hvorfor det? Og de er vel antagelig vesentlig dyrere?
  18. Jeg vurderer å kjøpe en kombi, fortrinnsvis i kal. 20/7x65, f.eks. en Blaser eller Krieghoff. Hvilken av disse er best, eller er det andre som ev. merker som er bedre?
  19. Ja, om ingen andre har erfaringer, og jeg kjøper denne, så skal jeg lage en liten rapport.
  20. Er det noen som har prøvd modellen med solcellelading? Er denne bra?
  21. Hva er det beste MMS viltkameraet nå? Er det noen som har gode, ev. også dårlige, erfaringer og vil anbefale et MMS viltkamera?
  22. Bortsett fra at Alpha ikke kan brukes med Astro og ikke tørrbatterier, er det andre grunner til å velge Astro?
  23. Hvilken modell bør man satse på nå? Jeg vet at Alpha ikke kan brukes sammen med Astro-peilere, og det er naturligvis dumt. Men er det ellers noen grunn til å velge Astro (bortsett fra at den kan brukes med andre Astro-peilere)?
×
×
  • Create New...