Jump to content

jULF

Members
  • Posts

    166
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by jULF

  1. Nå synes jeg dere overdriver, dette er skuffende skal ikke legge skjul på det. Men blar man i teksten ser man fort at halvauto til jakt opprettholdes, og det er de skumle militære riflene de er ute etter. Selv om det kan virke som jaktlista ryker på bakgrunn av uttalelser fra Amundsen om ".22Juli-rifla" hva enn det skulle bety. Når det gjelder konkurransesskyttere på høyt internasjonalt nivå er det logisk å anta at dagens DSSN ordning vil bli videreført og Erna slet litt med å både forstå og å forklare den, hvilket fremstår som det mest plausible her. De gode nyhetene er er oppmykning av jaktgarderoben Ingen tidsbestemte våpenkort.
  2. Mitt inntrykk av Oslos våpenkontor er at de følger rundskrivet ganske så bokstavelig. Det kan både være bra og dårlig, men i ditt tilfellet skulle det ikke by på noe særlig problem å få innvilget 4 våpen som førstegangssøker. Så lenge du har aktivitet og forbunds tilknytning i orden skulle det ikke være noen forskjell på 1 og 4 håndvåpen i første runde med søknader. Selv fikk jeg for noen år siden innvilget 3 våpen som førstegangssøker på håndvåpen i Oslo, og på dette tidspunktet hadde jeg kun et internt klubbstevne som konkurranseaktivitet. Men en 22mm tror jeg du skal slite litt med å få innvilget, er det en Oerlikon du vil ha?
  3. 2alfa: Jeg vil anbefale deg å ta deg et dypt pust i bakken, og muligens vurdere hvor du vil med vrøvlet ditt. Om du benytter deg av analogier betyr det at du bruker dem til å tolke nåtiden/emne, så ser du virkelig på norsk forvaltning som sammenlingnbar med myndighetene i diktaturer? Din forstålse av USSR/DDR sitt rettsystem er nok mildt sagt enkel, selv om du har rett i kulakkene. Det var nemmelig slik at de elsket dommer og henrettelser uten dom var veldig uvanlig selv i stalins tid. Og i ordinære sivile saker som ikke omgikk partiet foregikk dette på helt ordinært vis. (Mitt poeng er at det går ikke ann å sammenligne norsk forvaltning med steriotypier av diktaturer) Du kan mene hva du vil rundt tilbakekalling av våpenkort, men i mange tilfeller kreves det rask respons. Det å eie våpen er ingen meneskerett, at det er en mangel at vedtaket ikke kan prøves rettslig er ikke synonymt med at instituttet våpenkort er feil. Det er mulig husken min tar feil, men kom ikke forbudet mot g22 i forskrift? For de andre "forbudene" er vedtatt av regjeringen, om de ble rådet til det eller ei av sin fagetat er egentlig irrelevant. Skyld på regjeringen(e). Føler også for å legge til at saken i telemark var et individ som gikk utover sine fullmakter, og ikke systeme. Saken ble godt diskutert her i sin tid. Denne mengden paranoia er skremmende fra en våpenhandler....
  4. Du ser ut til å glemme at du må først få våpenet typegodkjent, noe som er veldig vanskelig med SLG da det har vært et "Krigsvåpen" og ikke er noen sivil variant. Men om du brenner for saken anbefaler jeg deg å ringe POD, og så ta saken derifra.
  5. Du må nok bare glemme M1a, USA er for vanskelig å få noe ut av. Men LuxDefTec lager en M14 variant under det beskrivende navnet M14 LDT. Den ligger på 2000 euro så ca. 16000 Norske, får du en forhandler til å ta den inn vil jeg anta du bikker inn mot midten av 20 tallet. Du kan titte på den selv og sikle her: http://www.waffen-centrale.de/epages/61 ... Lux03-0230" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank *Gikk først opp for meg nå at tråden ikke handler om M1a lengre.
  6. Hei, jeg kjøpte en Ultimak M4S rail fra Brownells i sommer, og den gikk igjennnom uten noe problem. Men i esken lå det en liten notis fra U.S State Department(Eller DHS, Minin ligger igjen i feil landsdel med papirer akkurat nå) som var fylt ut med mitt fulle navn og adressen hvor det stod at jeg nå var ansvarlig for "Våpendelen", minnet meg utrykkelig på at brudd på ITAR bestemmelser var "Federal offense" og at jeg skulle herved avstå fra ethvert videresalg om jeg ikke ønsket å få bråk med "The Federales". En artig liten blekke jeg overveier å ramme inn, men altså ikke noe jeg søkte på. Mulig at Brownells dret seg ut å shippet den, men opplever nå at ting fra "Avalible outside the USA" kategorien deres nå ikke er like missvisende.
  7. Føler for å spytte inn mitt når det gjelder vital del. Da halvauto rifle ikke har fått sine vitale deler presisert i våpenforskriften er det naturlig å sjekke ut hva det skrives om de andre våpentypene. For selv om det er sluttstykke/pipe/låsekasse er sluttstykke og sleide likestilt i kapittelet om halvautomatisk pistol, ergo er det logisk å tro at for våpen med glidestykke er dette en vital del. Konklusjonen min er at MINI 14 har sleide/glidestykke, altså kan den defineres som vital del og det er intet behov for å plukke ut sluttstykket. Men når sleiden er av kan man vippe ut sluttstykket på under 20sekunder så hvorfor ikke bare gjøre det?
  8. Jeg er helt enig med deg, men det er vel en vurdering på hvor langt ned man kunne gå før menige jeger starter å murre. Det ligger sikkert også en tanke om at dette skal være siste spiker i kista for praktisk hagle, det er nok langt færre som eier en hagle med mere enn 5 skudd enn det er rifle folk der av ulikheten.
  9. Weatherby Pa-08 kan ikke ta mere enn 5 i tuben, har aldri trufffet på en som tar mere enn 4 selv. Men nå er denne loven relativt ny og har faktisk tilbakevirkende kraft utifra hva jeg kan lese i forskriften, i den forstand at om du eier en pumpe som bryter med de nye kriteriene må du ikke endre den med mindre den tar 6+ skudd. Slik at din kammerats Mossberg er nå strengt ulovelig, da en våpeneier plikter å sette seg inn i de til enhver tids gjeldene lover og regler har han ingen unskyldning om han blir tatt. "Våpen som nevnt i første ledd bokstav a–c lovlig ervervet før forskriftens ikrafttredelse, kan beholdes av nåværende eier. Dette gjelder likevel ikke pumpehagler med egenskaper som nevnt i § 3 bokstav c. " §3 c) våpen påmontert rørmagasin eller magasinforlenger med mulighet for større magasinkapasitet enn 5 patroner i tillegg til patronen i kammeret, eller
  10. Jaha? Da har du kjøpt to stk. ULOVLIGE våpen, POD mener du må modifisere dem så de ikke kan ha mere enn 5 skudd når plombering fjernes. http://www.lovdata.no/for/sf/jd/xd-20110909-0930.html
  11. Det er nå oss utenfor Arkershus virkelig bør starte brev kampanjen, men vil anbefale å vente til vi har hele teksten fra Akershus før vi drar det frem som noe å vise til.
  12. Dette betyr vel at Akershus Ap går inn for at "Våpenloven skal innstrammes" og hverken mer eller mindre uten å spesifisere yttligere. Må si at Bøsei fremstår som en snodig skrue, når han beskylder andre for feighet når de står opp for sine egne meninger. Nå som dette korstoget er over håper jeg virkelig at Sverre finner seg en bedre måte å bearbeide sorgen på, en hobby og proffesjonell hjelp er nok noe av det som trengs. Tragedien er jo at han har "sverget hevn", så et hvert tilbakeslag for saken hans utløser en slags sorgreaksjon og raseri over tapet av datteren, han har faktisk i "sin kamp" konstruert et fiktivt fiendebilde. Hvor vi er the Bad guys, i form av en slags lokal NRA som er for å skyte barn.....Noe som ikke kunne vært lengre fra sannheten.
  13. Det at vi ender på Bøsei light i denne omgang viser håp for at fornuftige mennesker kan trekke de siste jekslene i forslaget på landsmøtet. Hva dette beviser er at det tross alt finnes mange oppgående mennesker i AP, vi må ikke glemme presset for å gjøre "noe". Og Bøseis uangripelige moralske overtak og ekstreme sympatigevinst som sikret han så godt som alle AUf stemmene, som nå ser ut til å ha punktert. Da han mistet ihvertfall halve forslaget sitt i dag, Nå blir det spennende med fortsettelsen, mulig den er helt spinnvill med sentral oppbevaring etc. men jeg øyner håp for skytternorge nå.
  14. Om jeg leser den lille lekasjen som dukket opp på fjesboken rett betyr det et forbud mot halvauto rifler, eventuellt hagler.
  15. Kan jo alltids be om avklaring via Facebook, ser de har lagt ut bulletinnen der også http://www.facebook.com/akershusap/post ... 3311542339" target="_blank
  16. Akershus Ap har vedtatt at "Vi er for en strengere våpenlov" Nøyaktig hva det betyr nevnes ikke, men en bøsei light gikk igjennom? http://akershus.arbeiderparti.no/-/bull ... aarsmoetet
  17. Den store forskjellen på HK91 og HSG 41 er kort og godt at HK91 mangler den "flapp" magsinutløseren på undersiden og er avhengig av "knåtten" på siden. Dette er et påfunn ATF kokte i hop en gang i tiden. Underbeslaget på HSG 41 skal ikke kunne byttes ut med tilsvarende fra AG3 bare for å ha det klart.
  18. Jeg kunne godt tenkt meg å kjøpe en G3 klon om det ble tiljengelig. Da Ar-10 ikke gir meg for å sitere James May " The Fizz in my pants" hadde jeg hoppet på sjansen for å få et kjent og godt proukt, både MKE og HSG er aktuelle. Men ville noke foretrukket HSG da det Heym løpet høres for meg ut til å være garantist for presisjon.
  19. Om man går litt ned på siden og blar opp testenb av børså i et eller annet tysk våpenblad er det nærbilde av underbeslagets feste anordning. http://www.waffenschumacher.com/sites_4 ... richte.htm
  20. At de moderne HK41 modellene som faktisk er i salg innen EU ikke skla være mulig å få godkjent stiller jeg meg undrende til, kunne du utdype? HSG 41, ble godkjent av tysk politi for under et år siden, med begrunnelsen at det var vanskelig å bygge om til helauto, derfor ikke noe "Kriegswaffe". Og i all den tid USA våpen er umulige å få ut av USA er vel EU godkjente våpen eneste mulighet til å få en H&K modell her til lands? BTW produserer både MKE og Luxdeftec Hk94 kloner, så skulle tro de førte vanskelighetsgraden i å bygge dem om var videreført. Den som har info om prosessen, vær så snill å avliv mytene(inkludert den jeg konstruerer)
  21. Hk91 er det dumt å prøve å få godkjent, da det er en virkelik kastrert utgave av Hk41, som er i produksjon av både LuxDeftec i luxemburg og MKE i Tyrkia. Begge de våpnene med navn som HSG 41 og MKE 41 er hyllevare i Tyskland, så skulle du prøve å godkjenne noen ville jeg prøvd meg på HSG 41 som ble godkjent av Bundes Kriminal Amt i fjor sommer, dokumentene kan lastes ned fra waffenschumacher.com . Så her er det fullt mulig, da forskriften sier at våpen godkjent i EU skal som hovedregel gå igjennom. Jeg må si at det hadde vært artig å lagt seg ned bak en AG3(ish) børse igjen.
  22. Har hatt en slik M&P 45 siden 09, om må si at etter rundt 3500-4000 skudd er den enda som ny, spesielt overflate behandlingen av sleidestopp må jeg si at imponerer. Da Min glock fra i fjor allerde flasser der nede(2300 skudd). Så mitt råd er løp og kjøp!
  23. Må si meg godt fornøyd med dagens seanse i tinget, følte at lederen av Stortingets Komite(han fra KRF) i sitt spørsmål forsøkte å gi gjørv en rømningsvei i spørsmålet. Så jeg vil si at han implisitt førsøkte å be gjørv revurdere sin konklusjon på akkurat dette området.
  24. Du må jo se at påstanden om at klubben kan bruke sin egen bane, men bare på politimesterens nåde! Høres veldig snål ut, faktisk for underlig. Jeg skjønner ikke hvorfor dere ikke hiver ut politiet når de fremsetter en slik melding, og når de får lov til å holde på som før bekrefter jo egentlig teorien om du muligens farer med løgn. Om noen har bevislig oppført seg som duster på banen har politiet langt mere effektive sanksjoner(ikke minst lovlige) enn å stjele privat eiendom. Selv er jeg overbevist om at det hele er en misforståelse av en sort, men at du kan forstå et forsøk på statlig overgrep virker uforståelig for meg.
  25. At Eriksen hadde klart å senke Hood tviler jeg på da panserbeltet hennes var i en helt annen kategori enn Blucher. Når det er sagt så bør det nevnes at Eriksen neppe hadde klart å senke det britiske svaret på Blucher da "skottinndelingen" om bord der var en katastrofe, med det meste av maskinen i noen ytterst få skott og alle dynamoer i samme rom. Er verdt å nevne at den britiske flåteattacheen inspiserte Blucher under bygging og rapporterte at enten gjemte tyskerne "skottinndelingen" fra omverden(sette dem inn senere på en eller annen måte) eller så hadde de ikke lært noe siden "The Great War" om moderne krysserfektninger. (Må bare være vrang når en tråd dukker opp igjen etter en sommers fravær )
×
×
  • Create New...