Jump to content

Fubi

Members
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Fubi's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Spriter opp tråden litt med noen bilder! Bygget gapahuk på lørdag, jaktet litt på morgentrekket søndag og idag onsdag! Søndag ble det 4duer å 8stk idag! Etter å ribbet den ene duene idag, så viser det seg at den ene dua har blitt skutt før! Med luftgevær! Det lå nemlig en luftgeværkule under huden på brystet til dua! Det har jeg aldri vært borti før Bildene er tatt med mobil, men man ser godt kula på bilde! Duebryst med luftgevær kule Gapahukbygging Godt å ha noe å stå på når man knyter Å sånn ble skjulet ferdig! Funker meget bra. duene slår seg helt ned på jordet forann, uten å ense at vi sitter inne i skjulet! Søndagens lille fangst Dagens fangst på en liten økt før jobb Ser frem til jakting både lørdag å søndag til helga!!
  2. Viltart: - Måke Antall: - 78 Kommune:Jevnaker Fangst/våpen: Hagle 12/70 Viltart: - Rev Antall: - 1 Kommune:Jevnaker Fangst/våpen:Rifle 7,5x57r Viltart- Ravn Antall - 7 Kommune:Jevnaker Fangst/Våpen:Hagle 12/70 Viltart -Skjære Antall - 4 Kommune:Jevnaker Fangst/Våpen:Hagle 12/70 Poengsum: 215
  3. Noen som vet noe om forholdene på Vingrom fjellet? Lurer litt på om det er mye snø der oppe nå. vurderer en tur til helga nemlig.
  4. Åhh.. det hørtes godt ut winchester! Får se om det blir en tur til i helga, kanskje det dukker opp fler! Kammeret er et glimrende forum altså! Man kan jo nesten sette en stek i ovnen, logge inn, å spørre om hvor lenge den behøver å stå i. Kjappe gode svar! Tusen takk for mange gode svar. Gleder meg til å smake.
  5. Takk Malle! Da får den henge litt til! Jeg hadde kun rugde å velge i denne gangen gitt! Får satse på noen fugler til før jeg ber inn til matfest ja
  6. Idag tok jeg min første skogsfugl, å valget falt da på ei Rugde. Vi gikk helt på grensen av terrenget vårt, å bikkja suset litt rundt både i vårt, å nabo terrenget. Da lyden fra bjella stilnet og bikkja selvfølgelig fikk stand litt oppi nabo terrenget. Vi var forøvrig på vei et annet sted, så vi forlot bikkja i stand oppi skråningen, og gikk innover i terrenget vårt. Så plystret jeg på bikkja for å få den inn igjen, å da gjorde hunden et sjakktrekk! Den løp nemlig å støkte opp fuglen den hadde i stand, å den tok flyturen ned skråningen å rett over hodet mitt. Jeg heiv meg på børsa å jaggu datt den! Skikkelig gull treff! Men det jeg nå lurer på..... Skal Rugda henge til modning eller taes med engang? En annen kamerat av meg som jaktet i et annet terreng fikk 2 rugder idag og, han sa at rugda ikke skulle modnes, å han har gjort opp fuglen å lagt den i frysen alt. Med hilsen ferskingen Fubi
  7. Jo, har testet med 22 og lydemper, men måkene blir ikke sittende gitt. selv om det ikke smeller, så "smeller" kula litt når den treffer noen i flokken. Å da skvetter de andre å stikker av. Så fort 3-4måker blir skremt å letter, så følger resten etter Å de fuglene er faktisk ikke dumme. hvis jeg går ut med hagla så de ser den, så stikker de. men har jeg ikke hagla i hånda, så sitter de.
  8. Ja Jeg synes det er kjempe artig, å ha muligheten for å skyte litt i arbeidstiden. Måkene er ikke veldig godt likt her, siden de spiser søppel å driter syre,, Noe båteiere med dyre kalesjer ikke er så begeistra for. Hvis en måkeklatt sitter på bilen litt for lenge, så tar det faktisk lakken.
  9. Endelig et emne der jeg har noe å fare med Jeg jobber selv på en søpplefylling og har skutt en 4-500måker fra ifjor sommer til nå. Vi har lov å skyte måke hele året hos oss, pgra av at de er regnet som skadedyr. Arbeidsplassen sponser oss med skudd til vår kjære gamle 16kaliber! Sponset også den lokale jakt å fiskeforeningen med 3000patroner til måke utrydding. Måka kan være litt hardskutt om den sitter på bakken, men lufta ramler de som regel ned, selv på litt druge hold. Hos oss kommer vi veldig tett på måkene, da de er vant med maskinene våres. Jeg har faktisk klemt ihjel måker med skuffen på hjulasteren. Koste meg ifjor sommer, da jeg kjørte komprimator maskin på søpplefyllingen med hagla i fanget å tusenvis av måker rundt meg. Da kunne jeg skyte 20-40 stk på en god dag. Har stortsett brukt 3'er hagl, men noe leirdue ammo på korte hold På søpplefyllingen stikker måkene av etter at man har fått skutt, men de kommer tilbake innen et par timer. Dette kan være spesielt for oss, da måkene stort sett må på søpledynga for å finne mye mat. (bor innenlands) ÅJA!! Måker kan bli SVÆRE!!
  10. Han jeg låner våpnet av, har 3 forskjellige løp til børsa. han hadde også et løp i 7x57r Jeg synes ammunisjonen i 5,6x57r var temmelig hard på prisen! rundt 30kr skuddet for norma patroner, S&B dog en del billigere. rundt 15kr stk Men det var mye mer å få tak i til 7x57 så lurer rett å slett på om jeg bruker det kalibret istede jeg altså.. eneste minus er at der er hagleløpet kal16 blir vel bare å kjøpe ny pakke med buckshot da. Til ren fuglejakt er det et dobbelt kal12 løp oxo, mange børser i ett
  11. Takker for mye bra info! De rhino skuddene så spennende ut. tror det blir en tur til jaktdepotet eller landrø på torsdag.. blir mye å handle inn, 30+5 til oppskyting, pluss det man trenger til jakta. Har en eske på 20skudd med noe gammelt som jeg skal teste idag.
  12. Har lånt meg en brno Kombi børse til årets jakt, og jeg lurer litt.. Har lest meg frem til at dette rifle løpet egner seg greit til rådyrjakt. Men er det noen her som har noen tips på type ammunisjon? Jeg har funnet ut at: Norma,Sellier & Bellot og Hornet leverer patroner til dette kaliberet, og at norma sine helmantel og blyspiss patroner går jevngodt. Noen kjent våpenbutikk som har denne type ammo inne til vanlig? (bor i hønefoss) Noe som veier mye for å mot mellom levrandørene av amminisjon? Jeg har ingen erfaring med dette kaliberet så det skal bli spennende å prøve det ut!
  13. Heisann! Jeg er akkurat ferdig med jegerprøven, og er på utkikk etter ei hagle. Jeg synes det er litt vanskelig å finne frem i den store våpenjungelen. Jeg har funnet meg 2 hagler som kanskje er litt aktuelle for meg, å lurte på om noen her hadde noen erfaringer med disse. Jeg skal bruke den til trening på leirduer og småviltjakt. mest storfugl og kanskje litt due. Jeg heller litt mot hawk hagla, pga av at den er litt billigere. Er det veldig stor forskjell på disse haglene?? Hawk Hunter 103d black: http://www.finn.no/finn/bap/object?finnkode=16414289 Ser det er flere som har handlet denne tyrkisk produserte hawk hagla. den kommer i litt forskjellige finisher, men dette er ikke så viktig for meg. (Værtfall ikke enda) Har ikke funnet noen som er misfornøyd med denne enda, men det er ikke så voldsomt mange erfaringer å finne. For meg så virker dette som en grei billig hagle til førstegangs våpen.?? Jeg skal reise å kjenne litt på hagla hos nittedal sport idag. Hawk Hunter 103d black: Kaliber 12/76 Vekt; 3,2kg Løpslengde; 66cm Pris 5.890,- Den har har innvendig hardforkrommet løp, dobbel sikring, singel trigger, løpsvelger og oljebehandlet stokk i meget god kvalitet. Haglen leveres med 3 utskiftbare choker. Lanber 2083:http://www.finn.no/finn/bap/object?finnkode=17470891 Denne er satt ned litt i pris, å virker også som en grei hagle, det er litt flere choker enn hawk hagla.ser at denne har ekstraktor, det tror jeg ikke hawk hagla har??. det kommer værtfall ikke frem i teksten.Landber er vel et litt mer kjent merke også. Får kjøpte denne hos sokna jeger og hund rett i nærheten av der jeg bor,å får vel reise å kjenne litt på denne også. Lanber 2083 Kaliber 12/76 Vekt; 3,3kg Løpslengde; 70 cm Pris 7490,- Ekstraktor.5 ustkiftbare choker,enkel avtrekker og løpsvelger på sikringsfløyen. De har automatisk sikring, schnabel forskjefte og er rekyldrevne. Håper dere kan hjelpe meg litt her Mvh Tommy.
×
×
  • Create New...