Jump to content

Jan Valter

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Jan Valter's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. "Gammel" rifla; Tikka T3 Super Varmint 6,5x55 veier 3,8 kg + 3-12x56 kikkert + reim = Totalt 4,4 kg Fjellstø posteringsrifle.... "Ny" rifla; Tikka T3 SS .308 win veier 2,8 kg + 2-12x56 kikkert + reim + lyddemper = Totalt 4,2 kg Denne nye rifla skulle liksom være rifla for bratte hjortelier 200 gram... men den var fin da.... Ikke alle innkjøp som har like gode begrunnelser Kan vel hente noe ved å la lyddemperen ligge hjemme kanskje. 300 gram kanskje... Jaja.. da blir det kanskje ei ultralett rifle ved neste korsvei
  2. Sjøl har jeg lyst på, men ikke råd til en drilling. Tanken var postering i skog på rådyrjakt. Kjøpte meg derfor en Baikal med 12/76 & 6,5x55, samt et dobbelt hagleløp til 4,500.- som passet lommeboka mi bedre. Samme kaliber som godrifla mi også; kjekt i logistikken. Kompletterte med et Docter rødpunkt som kostet like mye. Våpnet er ikke dyrere enn at jeg tåler riper og annet. Derfor knuste selvfølgelig Docter'en da jeg snublet og landet på en stein i mørket. Baikalen er grei nok den.... Jeg ønsker meg fortsatt en drilling til jul
  3. Finnes det forhandlere i Norge ? Bør jo være enkelt å rusle inn i en butikk for å kjøpe og med eventuelle garantikrav.
  4. JA ! - Etter min mening er det et must med rødpunktet. Jeg bruker mindre tid på å finne krysset...
  5. Hadde ( og har fortsatt ) en 3000.- kroners kikkert.. 3-12x50... funker bra den... Bruker den fortsatt flere ganger i året på jakt... En mørk jaktkveld...under en jakttur for 2 år siden hadde vi et rådyr på et jorde litt langt unna. Sammenlignet med å kikke inn i Zeiss'n til en kompis.... Dagen etter kjøpte jeg meg en Zeiss 3-12x56 med rødpunkt.. dyrt men deilig Jeg er pr. definisjon antagelig en tulling med for god råd Men for ordens skyld må sies at jeg fortsatt har billige kikkerter også. Alt til sitt bruk.
  6. Mye tvil... skal, skal ikke, osv... Spennende med 2,3 kg... Etter å ha surfet rundt i diverse forumtekster ser jeg jo at en og annen har hatt litt trøbbel. Løp blir byttet for å få til samling ? .. på ei ny børse ..? Håper for produsentens del at slikt tilskrives mandagsbørser og ikke er noen stor plage. Men om børsa er laget slik at løp kanskje må byttes... tja da er det ikke noe for meg. Kanskje gå for ei Tikka T3... denne veier 2,8 kg som Lite utgave... Selv har jeg ikke hørt om noen tilsvarende negative opplevelser med denne.
  7. Jeg lurer litt på hvor lett rifle jeg skal skaffe meg. Tenkte på ei .308 fra Kimber som veier ca. 2,3 kg. Lyddemper og kikkert løfter vel kanskje til noe over 3 kg. Antagelig fin i bratte lier på hjortejakt, men er det praktisk ? Det vil vel være litt rekyl å snakke om på ei såpass lett rifle i .308 ? Jeg tenker på en lyddemper, men likevel.... Snublet også over et foruminnlegg fra USA hvor en eier sleit litt med at det tynne løpet gikk varmt under innskyting. Han måtte legge inn venting mellom skuddene av hensyn til temperatur for å skyte inn kikkerten. Upraktisk. Han plundret også med at patroner som lå på venstre side av magasinet sleit med å finne veien opp av magasinet. Noen erfaringer der ute ? Selv har jeg i andre enden av scalaen en Varmint i 6,5x55. Støtt som fjell.
×
×
  • Create New...