Jump to content

P99

Members
  • Posts

    171
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by P99

  1. Ein av mine revolvarar var uregistrert frå dødsbuet til ein sjømann som hadde kjøpt den i USA og tatt den med hit til landet. Ergo var den smugla hit. Det ordna seg ved at ein svært hjelpsom politimann som handterte våpensaker på det lokale kontoret skreiv ei ærklæring og fikk ordna med innregistrering av våpenet. No er dette riktignok 16 år sidan, men ville nok tru at muligheten er der for å få det registrert i dag også. Som sagt så hadde dette ikkje vore noko problem om det var amnesti. Mi erfaring frå ulike sakshandsamarar er at det er vedkommandes tolking og oppfatning av regelverket som blir lagt til grunn, utan at det blir vist til konkrete paragrafar eller bestemmelsar. Det har vist seg i fleire tilfeller at det sakshandsamaren seier ikkje alltid er rett. Ville ha påklaga dette og spurt kva bestemmelse, paragraf etc som ligg til grunn.
  2. Stemmer. Slike har dukka opp hist og pist opp gjennom åra, men litt artig lell dess lenger det går. Men er det restlager av tysk 7,92x33 som blir brukt endå? Patrontypen er vel langt ifrå den det blir produsert mest av i dag.
  3. Bilde nr 10 i den første bildekarusellen. https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/QldopJ/russisk-trofe-tog-viser-frem-krigsbytte-fra-syria?utm_source=vgfront&utm_content=row-4
  4. Det kan virke som teksten delvis er sitert frå dommen. Det er skremmande uvitenhet hos lovforvaltarane om gjeldande lov dersom våpenet er plombert slik det skal, og uansett at «slike» våpen er forbudt for privatpersonar i deaktivert tilstand. Antar at dette vil bli omgjort i ei anke.
  5. P99

    Våpensøknad

    Hei. Ang alarm er det ikkje relevant. Gjelder først og fremst for samlarar som har 25+ våpen. Kryss av på nei.
  6. Ja. Men jammen høyrer ein om mykje rart, så ville faktisk ikkje blitt overraska.
  7. Skal bestille fjærer frå Wolff og ergonomisk skjefte frå Rink, så må vel då pårekne ransakelse.
  8. Vart tatt fordi han bestillte lovlige våpendeler frå utlandet, står det. Betyr det at kven som helst som bestiller lovlige deler kan risikere å få ransaka hus og heim?
  9. Denne har vore diskutert før men finner ikkje igjen tråden. No er rettsaka ferdig, samlinga går til destruksjon. Hadde eit håp om at dei historiske våpna vart avgitt til museum men alt går i kværna. https://www.tv2.no/nyheter/10093017/
  10. K98F1 (7,62) dukkar jo opp omtrent daglig på finn, er egentlig velg og vrak så sant det ikkje er eit spesifikt prod.år og produsent du ser etter. Lee Enfield er det lenger imellom
  11. Frå bt.no i dag. Når vart våpen og leikevåpen det samme? Det står dei er pågripne med våpen, men det er jo direkte feil. Står også våpen i fronttittelen på forsida. To menn i 50-årene pågrepet i Teaterparken med våpen i dag kl 15:56av Linnea Skare Oskarsen 15.15 fikk Vest politidistrikt en melding om at to personer gikk med ett våpen under jakken fra Vågsbunnen og mot Teaterparken. De to mennene i 50-årene skal være kjenninger av politiet og ble pågrepet i Teaterparken 15.33. – Mennene er tatt med til stasjonen for avhør, sier Hans-Eirik Thue, operasjonsleder i Vest politidistrikt. Klokken 15.45 meldte politiet at våpenet var et lekevåpen. Litt over klokken 18 melder politiet at de to mennene fremdeles sitter i arresten i påvente av avhør. – Avhøret vil avdekke om det er noe straffbart som har skjedd, om noen for eksempel har følt seg truet eller krenket, sier Hans-Eirik Thue, operasjonsleder i Vest politidistrikt.
  12. Her står det ein del nyttig info: https://arnenohlberg.wordpress.com/2017/12/04/blanering/
  13. Har sett 92 titt og ofte på feltskyting i mitt distrikt vertfall. Eg likar våpenet, er bra på alle måtar syns eg, med unntak av DA avtrekk men det spelar inga rolle i felt.
  14. Beklager, visste ikkje den låg bak betalingsmur. Legger ikkje merke til det utan at eg er utlogga.
  15. Redaktøren i Firdaposten, som er ein svært ivrig jeger, tok opp temaet på leiarplass allereie for to år sidan når EU begynte å rasle med sablane. Går sjølv å kvernar på eit manus men må stadig korrigere meg for ikkje å bli feiltolka blant befolkninga som ikkje har eller vil ha verken kompetanse om eller interesse for enten våpen, jakt eller sportsskyting.
  16. Mtp antalet skyttarar og jegerar her i landet og at samtlige har stemmerett, er det eigentlig eit ganske sterkt kort.
  17. Journalisten som skreiv denne dokumentaren gjorde iallefall ein bra og saklig jobb.
  18. At det blir implementert i lov er ein ting, men forskriftene kan gi unntak eller dispensasjon, gitt visse vilkår?
  19. Folk som har samlingar i heimen av plomberte våpen og samtidig driv jakt eller skyting må faktisk velge hobby. Kan ikkje ha begge deler. Mens naboen som ikkje eig skarpe våpen kan fylle huset til randa av magasin om han vil. Fantastisk! Det er vel så viktig å få dei til å sjå galskapen i dette og kva det får av utilsikta konsekvensar som grip direkte inn i folk sine fritidsinteresser og hobbyar
  20. Ergo får det konsekvensar for folk som samlar plomberte våpen og har magasin til disse? Eller samlar på magasin spesifikt.
  21. Det har blitt så mange punkt her så eg har mista litt oversikt, og har ikkje kapasitet til å gå igjennom heile tråden og finlese. Kva er status på punktet om magasin? Blir det tatt opp spesifikt? Dette med å inneha, også til samling, og konsekvensar.
  22. Det er dessverre slik både media og polisen opererer. Spesielt media.
  23. Det er jo slik i eksisterande lov (presisert i våpenforskrifta) at kontrollen kun skal utførast på anvist plass, altså der våpen og ammunisjon blir oppbevart. Kontrollane har ikkje dreia seg om å endevende alle rom på leit etter ulovligheiter. Er det endringar på dette punktet også som kan tolkast ullent? Enig med 32-40 at det er vesentlig om 48 timersvarselet forsvant med overlegg eller forgløymelse.
  24. Spelar liten rolle i beslagsøyeblikket om kva som er ulovlig eller ikkje. Alt blir tatt, så kjem vurderingane seinare når ein har danna seg eit bilde og har oversikten. Antagelig er det gjenstandane med krav til oppbevaring eller registrering som vil vere det han kan bli dømt for. Når det gjelder «rakettkastaren» M72’en ville det forundre meg stort om den var skarp. Det heng tusenvis av tomme M72 rør på gutterom rundt om kring. Tenk på overskriftene hvis...
  25. Beslag går vel som hovedregel i kverna dessverre. Men er lov å håpe. Flere klenodier der.
×
×
  • Create New...