Jump to content

P99

Members
 • Content Count

  169
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

16 Good

Recent Profile Visitors

923 profile views
 1. P99

  Uregistrert Luger

  Ein av mine revolvarar var uregistrert frå dødsbuet til ein sjømann som hadde kjøpt den i USA og tatt den med hit til landet. Ergo var den smugla hit. Det ordna seg ved at ein svært hjelpsom politimann som handterte våpensaker på det lokale kontoret skreiv ei ærklæring og fikk ordna med innregistrering av våpenet. No er dette riktignok 16 år sidan, men ville nok tru at muligheten er der for å få det registrert i dag også. Som sagt så hadde dette ikkje vore noko problem om det var amnesti. Mi erfaring frå ulike sakshandsamarar er at det er vedkommandes tolking og oppfatning av regelverket som blir lagt til grunn, utan at det blir vist til konkrete paragrafar eller bestemmelsar. Det har vist seg i fleire tilfeller at det sakshandsamaren seier ikkje alltid er rett. Ville ha påklaga dette og spurt kva bestemmelse, paragraf etc som ligg til grunn.
 2. Stemmer. Slike har dukka opp hist og pist opp gjennom åra, men litt artig lell dess lenger det går. Men er det restlager av tysk 7,92x33 som blir brukt endå? Patrontypen er vel langt ifrå den det blir produsert mest av i dag.
 3. Bilde nr 10 i den første bildekarusellen. https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/QldopJ/russisk-trofe-tog-viser-frem-krigsbytte-fra-syria?utm_source=vgfront&utm_content=row-4
 4. Det kan virke som teksten delvis er sitert frå dommen. Det er skremmande uvitenhet hos lovforvaltarane om gjeldande lov dersom våpenet er plombert slik det skal, og uansett at «slike» våpen er forbudt for privatpersonar i deaktivert tilstand. Antar at dette vil bli omgjort i ei anke.
 5. P99

  Våpensøknad

  Hei. Ang alarm er det ikkje relevant. Gjelder først og fremst for samlarar som har 25+ våpen. Kryss av på nei.
 6. Ja. Men jammen høyrer ein om mykje rart, så ville faktisk ikkje blitt overraska.
 7. Skal bestille fjærer frå Wolff og ergonomisk skjefte frå Rink, så må vel då pårekne ransakelse.
 8. Vart tatt fordi han bestillte lovlige våpendeler frå utlandet, står det. Betyr det at kven som helst som bestiller lovlige deler kan risikere å få ransaka hus og heim?
 9. Denne har vore diskutert før men finner ikkje igjen tråden. No er rettsaka ferdig, samlinga går til destruksjon. Hadde eit håp om at dei historiske våpna vart avgitt til museum men alt går i kværna. https://www.tv2.no/nyheter/10093017/
 10. K98F1 (7,62) dukkar jo opp omtrent daglig på finn, er egentlig velg og vrak så sant det ikkje er eit spesifikt prod.år og produsent du ser etter. Lee Enfield er det lenger imellom
 11. Frå bt.no i dag. Når vart våpen og leikevåpen det samme? Det står dei er pågripne med våpen, men det er jo direkte feil. Står også våpen i fronttittelen på forsida. To menn i 50-årene pågrepet i Teaterparken med våpen i dag kl 15:56av Linnea Skare Oskarsen 15.15 fikk Vest politidistrikt en melding om at to personer gikk med ett våpen under jakken fra Vågsbunnen og mot Teaterparken. De to mennene i 50-årene skal være kjenninger av politiet og ble pågrepet i Teaterparken 15.33. – Mennene er tatt med til stasjonen for avhør, sier Hans-Eirik Thue, operasjonsleder i Vest politidistrikt. Klokken 15.45 meldte politiet at våpenet var et lekevåpen. Litt over klokken 18 melder politiet at de to mennene fremdeles sitter i arresten i påvente av avhør. – Avhøret vil avdekke om det er noe straffbart som har skjedd, om noen for eksempel har følt seg truet eller krenket, sier Hans-Eirik Thue, operasjonsleder i Vest politidistrikt.
 12. P99

  Blånering

  Her står det ein del nyttig info: https://arnenohlberg.wordpress.com/2017/12/04/blanering/
 13. Har sett 92 titt og ofte på feltskyting i mitt distrikt vertfall. Eg likar våpenet, er bra på alle måtar syns eg, med unntak av DA avtrekk men det spelar inga rolle i felt.
 14. Beklager, visste ikkje den låg bak betalingsmur. Legger ikkje merke til det utan at eg er utlogga.
 15. Redaktøren i Firdaposten, som er ein svært ivrig jeger, tok opp temaet på leiarplass allereie for to år sidan når EU begynte å rasle med sablane. Går sjølv å kvernar på eit manus men må stadig korrigere meg for ikkje å bli feiltolka blant befolkninga som ikkje har eller vil ha verken kompetanse om eller interesse for enten våpen, jakt eller sportsskyting.
×
×
 • Create New...