Jump to content

Moose

Members
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Moose

  1. Har veldig trua på en C. Solhøi fra MidtNorge! Har hørt at han er i racerform!
  2. Hvis de har kontaktene i orden og funnet ut at ny dato vil innebære svakere vind enn forrige gang de hadde NM jaktfelt, så syns jeg endringa er glimrende. Lå godt ann helt til hold 3 og 4. Og vips, forsvant 100 grs kulene mine 25-35 cm med vind. Spesielt.
  3. Ang foranhold på skogsfugl så har det en lei tendens til å bli akkurat litt lengre fram enn det jeg trudde da jeg trakk av
  4. Ang trening, veit jeg Ås Jff lagde to, eller tre vaierbaner på Ålerudmyra for noen år siden, men vedlikeholdet av disse kan vel ha vært så som så. Ellers så er det vel stevner som gjelder. Absolutt tilhenger av konkurranseformen, da jeg i tillegg mener det er den hagleskytinga en rifleskytter lettest kan mestre. For noen år siden var vi to av tre på pallen i FM-Akershus rifleskyttere. (Tar jo i hagla en gang i blant, men blir mest rifle.)
  5. I og med fadern er bas for riflesktinga i Ås JFF, send meg en pm med hvem det gjelder så skal jeg få gitt han navnene til dem som har premier tilgode.
  6. Kondisjon er vel og bra, men jeg her ihvertfall brukt en del lette vekter til statisk trening. (Veldig viktig å begynne lett) Strake armer 30-50 cm rett ut fra kroppen, med vekter. Hold. Dette drar også med seg en del i skuldre og rygg i tillegg, og for mange som ikke er vant til vekta av børsa til kne eller stå, kan dette være en grei start. Et alternativ er en litt bred dør eller døråpning, strake armer ut til siden som tar borti hver karm når man står i åpningen (helst ca 30 cm ut fra kroppen), og press mot karmen det man klarer i 5-7 sekunder i 5 reps øvelser. Skal love deg du kjenner det etter 3 runder. For sammenhengen bryst-skuldre er det å finne en vekt man klarer å holde og stå med armene hevet, og knekk i albuleddet (sånn passelig) slik at stillingen på armen minner om tilsvarende til ståskytingen. Problemet mitt er kondisjon, man må finne noe som gjør at man glemmer man blir sliten. Mitt tips er squash, der ihvertfall jeg blir såpass konkurranse-minded og fokusert på ballen at man glemmer blodpumpa som hamrer i ørene. Viktig å finne noen man er like god(dårlig) som, så det blir konkurranse ut av det. Eller generelt bare tørrtrening i alle aktuelle stillinger med børsa.
  7. Bruker sjøl 100 grs sierra matchking til konkurranse og trening, med 38 grs raufoss nc96m krutt, utgang rundt 800 m/s. Min Kongsberg 393 likte gamle nosler partition veldig godt, og med ulike kruttyper ladd til omtrent 850 m/s (husker ikke ladevekt, vil derfor ikke si noe) ga dette omtrent samme skuddbilde som matchking-en. Dette er jo selvfølgelig i børsa mi, men dette må prøves ut uansett. Så kommer sikkert noen til å si at ødeleggelsene er store med nosler, men jeg har nå prøvd meg med en drøss ulike kuler, og min mening er at det er farten på kula, samt innslaget som teller. Åpne bøger og skrape ut blodgele for å unngå surning har jeg nesten uansett hva det skytes med. 9,3x62 med 18,5 gr lapua mega med utgang 720 m/s er noe av det snilleste innslaget jeg har sett, men der er det lav fart.
  8. Merker jeg blir litt harm her, men klarer å se poenget ditt. Tips: informer om hvorfor du er redd for skivene dine, ikke bare si nei!!! MEN, jeg trur du ville fått veldig mye bedre respons om du f. eks kunne hatt ei prøveskive i papp, stående på sida, eller mot enn annen voll som denne tosken av en "jegerskytter" kunne skutt seg inn mot, eller i værste fall om det gikk ann å ta ei fem minutters pause i skytinga kunne han sikkert satt opp denne sjøl, og der har vi et annet teama. Vi "jegerskyttere" ønsker ofte å trene på litt ulike hold, og jeg ser enkle alternativ som at en bane med konsesjon for 100 og 200 m f. eks, så går det faktisk ann med en gravemaskin og legge opp to voller mellom, slik at man får en ganske annen mulighet til flerbruk. Jeg tør påstå at med et levende jaktmiljø, klarer de fleste jegerforeninger å betale for seg eller kanskje tilogmed være med å dele på utgifter til drift av banen, og ihvertfall tiltak for økt flerbruk. Utrolig nok så finnes det faktisk lag som klarer å kombinere begge grener på en veldig god måte.
  9. Jeg har vel hørt om mer enn et sted det er trommet sammen det som kan gå av jegere, kuppet årsmøtet i Skytterlaget for å få satt sammen ei forening både for DFS-skyttere og "jeger-skyttere" Ofte er det vanskeligste faktisk å få gitt foreninga riktig navn, for når alt kommer til alt og "råtne" epler blir fjerna, er det ingen som riktig skjønner hvorfor dette ikke ble gjort før. Hos oss er det et skytterlag på 15 aktive som styrer og eier alt, og med 130 aktive jegerskyttere i JFF har det vært sine tunge tak, men etterhvert nå ser det ut som samarbeidet kan bli bedre, selv om vi merker en viss uvilje mot "papp-skytinga" vår på vinterstid.
  10. Forresten, noen som var der til slutt på fredagen, og vet hva slags premier det var der oppe? På mandagen, da jeg skøyt var det lite utstilt, og når en med hjerteklapp og 180 i puls klarer en andreplass i klassen kunne det jo vært moro å vite hva en har vunnet?
  11. Jeg var også i kontakt med flere habile A-skyttere som hadde fått merkelig anvisning på enkeltskudd, og kom ganske fort til å tenke på en gjennomgang vi hadde med Megalink på løpeelgen hjemme (Veit det er kongsberg som har levert elgen på Oppdal). Om innslaget registreres med høytaler i et såkalt trykkammer inne i skiva, ble jeg overrasket over hvor lite som skal til av rift og sår i membranen, slik at trykket senkes og anvisning blir upresis. Dette fikses fort og greit med teiping av rifter og større ansamlinger av hull. Så om dette kan være årsak til at enkelte får feilanvisning, er det synd om ikke arrangør gir opplæring til de som kjører elgen (noe jeg godt kan se for meg etter å ha vært i kontakt med et sekretariat som ikke hadde drevet med skyting før, banemannskap som ikke burde vært der, og generelt lite på stell.)
  12. Jeg hadde akkurat samme problemet, inntil en kom og sa at om jeg prøver å få venstre albue så langt mot høyre som mulig, nesten unaturlig langt, for sidestøtten har du på høyre arm. Da hjalp det en del, men det blir kanskje noe mer høyre, venstre bevegelse synes jeg, men jeg blir mye mindre sliten.
  13. Ja, så det var kommet. Solid nivå i jakt A der! ;-(
  14. Hørte med arrangørenen der ute at det var over 300 på stevnet, hvilket er ny rekord, men vi skøyt på palmelørdag, og da lurte jeg på om noen her inne kjenner til om det er lagt ut resultater noe sted? De pleide å havne på stafseng.no, men der var det ikkeno`nå!
×
×
  • Create New...