Jump to content

firefire

Members
  • Posts

    80
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by firefire

  1. S&B selger hetter med 4,4mm diameter. Dei gikk inn på ca 95 % av GGG hylsene. Rundet av åpningen på tennhettelommene med 2 lette drag med enn 8mm drill.. Kjøper ikke flere GGG patroner uten att prisen er skikkelig lav :(.
  2. Hei. Har nettopp kjøpt ett par Peltor ProTac Shooter, og det er dei beste hørselverna eg har prøvd hittil. Dei demper veldig godt, sjøl med briller på.Har du dårlig hørsel, gjør elektronikken det mulig å høre kommandoer / tale også. ProTac fungerer også sammen med høreapparat uten å gi feedback. Som hovedregel vil dei større hørselverna dempe best ( bedre plass til dempematte, lengre avstand mellom øre og ytterskall). Dei meir flate hørselverna har vært en skuffelse for meg.
  3. Enkelt forklart er det anbefalt .355" i diameter med koppermantlede kuler. Men med blykuler, som er mykere, anbefales oftest diameter .356 ". Kuler som er coatede er vel å regne som blykuler.
  4. Hei. 200 gn. SWC i bly. Div. leverandører.
  5. Federal Sp er mjuk,100 % funksjon, men konstant utsolgt . Alternativ : Like mjuk er Federal Small Rifle Match Primers, GM205M. 100% funksjon Nr. 2 på lista mi er RWS nr. 4031. 95 % funksjon. Disse testet med S&W mod. 36 .38sp. Og den slår ikke hardt....
  6. Hei. En gammel Colt Detective..38 sp. Når det gjelder konkurranser i spesialrevolver er det 5 skudd det skal lades med....
  7. S&w er slankere, penere. Smidd stål. Dyrest å produsere. Ruger større dimensjoner, støypegods. Billigere å produsere.
  8. Hei. Kjøp ett pannekakehylster ( pancake) fra simplyrugged.com. Har ett sjøl til en S&W R8. Beskytter revolveren meget godt mot elementene, holder den sikkert på plass og topp kvalitet. Kontakt Rob og hør om de kan lage ett til din modell.
  9. Her ser dere hvor de er....
  10. Hei. Det er ett Diana modell 1 luftgevær. Laget i Tyskland fra 1920 og oppover.
  11. Hei. Skulle gjerne sett / prøvd en Walther SSP. Er det noen skyttervenner i Møre / Romsdal som har en jeg kunne få sett på ? Bor på Skodje, Sunnmøre. Send gjerne PM. God Påske
  12. Hei. Har prøvd Geco Rifle og Pistol, begge er for svakt ladd til å brukes i min gsp. Den er fra -80. Testa dette faktisk i går, fordi eg nesten var tom for topshot. Topshot fungerte 100 % ok. Remington Target 100% ok.
  13. Tviler ikke på at det er fint arbeid, god presisjon og bra avtrekk. MEN........ Korth lager ikke pene våpen, og dette er skikkelig stygt.
  14. Grunnen til at S&W introduserte L-rammen ( 586 og 686 ) i ca. 1980, var at K - ramme modellene ( mod. 19, 66 ) ikke tålte en jevn diett med magnum ammunisjon. Den som skal skyte mye magnum 1 bør satse på L - ramma. Eller N- ramma.
  15. 700 Joule får du med kulehastighet 325m/s og 200 grain kule. Eller 295m/s og 240 gr. kule. Du kan godt bruke cowboy kruttet ,Vihtavouri N32C, i .44 Magnum hylser. Da får du fyllt hylsa godt, og lette ladninger. Eg bruker det både i .357M og .44sp. Det finner du i Vihtavouris ladedata på nett. Ellers har ikkje Vihtavouri ladedata for så slappe ladninger i .44M med deira andre pistolkrutt. Du kan selvfølgelig prøve å gå under deira minimumsladninger. Blir mykje tomrom i den store magnumhylsa med å bruke .44 spesial data. For å halde deg under 700 Joule må du ikkje heilt ned i .44 sp ladninger. Forskjellen i lengde på dei to .44 hylsene er ca. 3 mm. Å kopiere .44sp med å sette kula 3 mm djupare enn normalt i ei .44m hylsa kan gå. Men det er ikkje nødvendig, og det ser dumt ut . Lette ladninger med 330, 340 og oppover gir dårlig forbrenning , og sjelden gode samlinger. Prøv N32C om du får tak i det.
  16. Hei. J-ramme revolvere var en oppjustering av I-ramme revolvere for å kunne brukes med den "kraftige " og populære .38 special patronen. Overgangen mellom I og J- ramme skjedde på -50 tallet. At sylinderen er veldig lang sammenlignet med en .22lr patron er selvfølgelig fordi revolverrammen skal ha plass til .38 spesial patroner. Senere også .357m. Mellom 1960 og 1974 kunne du kjøpe J-ramme modell 51 i .22 Winchester magnum. At en revolver benevnes Kit Gun, betyr at S&W mener det er en passende revolver å ta med seg som en del utstyret du trenger på fisketur, campingtur. fjelltur, jakt .......... Altså som en del av nødvendig utstyr, engelsk: kit.
  17. Hei. Hadde en Savage i 300WM for noen år siden. Den var ikkje tung, og samla lett 3 skudd innafor 15mm på 100 meter. Er ikkje noke luksus våpen, men veldig bra presisjon, og godt avtrekk. Kan anbefales. Eg lada all ammunisjon sjøl. Går berre på hjortejakt og skifta til 30-06 for 4 år sidan. Skal du kjøpe fabrikkammo trur eg det blir vanskelig å finne den " rimelig ". Men det spørs kor god råd du har. Skal du skyte 35 skudd i året, eller 500 ? Ei ladepresse kan fort tjenes inn.
  18. Ett viltkamera er ett overvåkningskamera som tar bilder sjøl basert på f.eks. bevegelssensor. Å fotografere med ett vanlig kamera vil kreve en fotograf, litt peiling på lukkertider, komposisjon, objektiver, etterbehandling, kvalitet, osv, osv. Under foto er det slike ting som er interessant å diskutere. Og eg liker fortsatt ikkje tanken på at eg kan bli fotografert ute på tur, uten å vite det. Men det er selvfølgelig fristende for mange å kunne overvåke dyra ( og menneska ) i skogen. Ny og billig teknologi gir hvermansen stadig nye muligheter til å leike gud.
  19. Poster om viltkamera kan postes under utstyr, da det har ingenting med fotografering å gjøre. Sjøl syns eg at viltkamera i skogen er en uting. Må kunne ferdes i skogen uten å uvitende bli fotografert.
  20. Syns det er nokså søkt å snakke om bulk i kammer i sylinder. Dobbeltsjekk kruttvekta.
  21. Rcbs og andre har en bullet puller, ser ut som en hammer. Der setter du den mislykkede patronen inni, og når du slår, vil bråstoppen få kulen til å falle ut av hylsen. Dermed kan du gjenbruke både kulen, hylsen , kruttet og tennhetten. I ditt tilfelle ikke tennhetten. Ellers kan du prøve å vri kulen ut med en tang og kanskje en skrustikke. Eller bruk ei baufil og sag hylsa omtrent i to. Da kan du tømme ut kruttet og kaste resten i søpla.
  22. Mine svar til trådstarter : 1. Ok. Men hadde ikkje kjøpt sjøl. 2. Trur ikkje slike våpen i seg sjøl skaper meir kriminalitet, eller fleire kriminelle. 3. Er for en at politifolk og sivile skal kunne bære våpen. Spesielle kurs og godkjenning måtte til.
  23. Hei. Uff. Min er 1982 modell. Låsetappen på min er litt treg og blir av og til stående igjen i innpresset posisjon. Godt med olje og " massering " løsner den.
  24. hei. Når våpenet peker fra deg, press hendelen mot høyre. Walther har laget en skråskjæring i sluttstykket slik at låsepinnen vil skli over.
×
×
  • Create New...