Jump to content

beel

Members
 • Content Count

  138
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. beel

  Må man lade selv?

  Da kan man kjøpe en slik f.eks: https://hjemmelading.no/produkt/lee-universal-decapping-die/
 2. Så ut som en fiks løsning, har selv Kifaru sin og synes den funker bra. Siden hele våpenvekten henger i skulderreima, vil ikke sekken sitte skjevt på ryggen? Tror du har misset noe på frakta fra Kifaru, jeg får frakt til $13.78USD.
 3. @M67 Når jeg fikk tenkt meg om, er det jo logisk, messingen må ende opp en plass, og i en die er det vel ikke mange andre steder enn i lengden å gjøre av seg.
 4. Så du har presset de så mye, slik at halsen har blitt forlenget? Da er det vel bare å trimme de til riktig lengde. Du kan måle hvor mye du flytter brystet tilbake med en 9mm hylse som du setter over halsen på 30-06 hylsa, og måler med ett skyvelære. Eventuelt har Hornady ett verktøy sett som gjør samme jobben. Da er det litt enklere å finne ut hvor mye en flytter skuldra bakover. Jeg synes det er enklere enn å føle seg frem, eller å bruke tape.
 5. Har du smurt innvendig i hals? Hvis hylsene blir lengre etter at du har presset de er det noe muffens på gang.
 6. Er ikke det gjort, @jamez med en 30 Walker kreasjon?
 7. Dette ser spennende ut, 120gr som min kulevekt ser lovende ut.
 8. Ser at jeg selv brukte Lapua Match hylser og 0,2 grs steg når jeg testet Norma 200, endte etter hvert opp med å bruke N130 istedet, siden jeg ikke helt fikk god følelsen med Norma kruttet. Opplevde vel også at jeg fikk lavere hastigheter enn forventet med 200, mens N130 gav hastigheter mer i samsvar med forventningene utfra kruttprodusentens data. Da er det bare å håpe at børsa har godt av en tur på beite... Lykke til med videre testing.
 9. Det jeg lurer på etter å ha lest i denne tråden, er hvor du har hentet ladedataene for Norma 200 og 52 GR match kuler ifra? Norma oppgir som maks 19.9 grs, for rett nok SMK, mens du tester 1,5 grs over dette. Hva slags hylser bruker du?
 10. Jeg har ikke erfaring med RCBS sin necksizer, men har den ikke en ekspander? Kan det være mulig at du må smøre halsen innvendig for ikke å strekke hylsene når du drar ekspanderen gjennom halsen?
 11. @kjellaHvilken børsemaker brukte du til denne jobben, har en M70 i 30-06ai og en M98 i 35 Whelen som jeg tenker på å kombinere til ett våpen.
 12. beel

  Reim til jakt

  Jeg har både Thlr sin og denne: https://www.brownells.no/epages/Norge.sf/no_NO/?ObjectID=51690 Begge variantene funker bra, jeg liker Brownell sin best den er litt raskere å montere og fremkant reim funker som håndstopper.
 13. @lilla Se om dette er interessant: http://slidegur.com/doc/4744132/browning-bar-og-lyddemper.
 14. beel

  Lading 7x57r

  Hvis du roterer de hylsene som ikke kammrer ordentlig, f eks en halv omgang, kammrer de da? Hvis de gjør det er det mulig at du har ett kammer som ikke er helt rett, og du må presse hylsene mer for å få de til å kammre. Her er det en annen tråd med det samme problemet.
 15. Jeg kjøpte min brukt, den hadde vært en tur hos Alm’s hvor de hadde justert avtrekket. Jeg har ikke målt avtrekksvekten, men lett avtrekk er nok ikke en bakdel på lette våpen.
×
×
 • Create New...