Jump to content

mlaupsa

Members
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

mlaupsa's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Her er link til nettutgave av boka Jegerens Trofeer. https://www.nb.no/nbsok/nb/df4539dd6042064c1b54545b65dafe1c?lang=no#59
  2. Hei, hva er erfaringen med UM 565 SMS så langt? Tar det og sender bilder når det skal? Bilde/ video kvalitet?
  3. Nokon som veit riflestigningen på R8 .308W 17mm standard løp? Erfaring med kva kulevekt som passer best? Kan nevne at eg testa Lapua Naturalis 180gr, denne kula funka ikkje i min R8 fekk ikkje samling betre enn 15cm.
  4. Nokon som har erfaring med Browning X-bolt Composite? Dersom ein samenlikner denne med feks Tikka T3 kva er den største forskjellen? Takk for svar Morten
  5. Hei nokon som har erfaring men dei "beste" mår fellene på markedet? Kania 2000 http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs ... e=31322508
  6. Hei har kjøpt Canon 18x50 IS WP, så langt er eg godt fornøyd. Bruker den til hjortejakt der eg sit og kikkrar mykje på lange hold. Ein minus med kikkerten er linsedeksel, har fått ein løysning framme. Der kjøpte eg samme type deksel som ein brukar på feks. speilrefleks kamera. Har endå ikkje funne gode deksel for linsene bak, nokon som har tips?
  7. mlaupsa

    Blaser R8 klikk!

    Min R8 var meir "bråkete" når den var ny. Nå etter ein del bruk er den blitt så og si mulig å spenne lydløst. Brodern har ein 2 år gammel R93 som også er blitt tilnærmet lydløs. Einig i at rifla ikkje er sikrere enn brukeren MEN, enkelte rifler har sikringer som lett kan avsikres ufrivillig. Har ein Ruger MKII, denne har ein sikring som lett kan avsikres utilsiktet ved eit fall, kvist etc. Dette er umulig med Blaser, synes derfor det blir feil å sei at ei type rifle ikkje er sikkrere vs. ei annen.
  8. Nokon som har liggende R8 prof. stokk med innmat?
  9. mlaupsa

    Blaser R8 klikk!

    Dette var fabrikkladde patroner. Hadde faktisk ein mistanke om at det kunne vere dette, litt rart at dette faktisk går. No når eg er klar over det så er det mindre sannsynlighet for at det skjer igjen. Uansett godt å høyre at det mest sansynleg er bruker feil.
  10. mlaupsa

    Blaser R8 klikk!

    Hei, kjøpte ny Blasaer R8 med GRS sjefte. Beste rifla eg har skutt med til nå! MEN nå i haust når eg var ute på hjorte jakt fikk eg auga på ein bukk, hadde god tid så eg la meg ned fann bukken i siktet......KLIKK!!! Rifla sa klikk, bukken stakk og eg sjønte ikkje heilt kva som eg hadde gjort galt. På patrona der var det eit svakt merke etter tennstiften, spørsmålet mitt er: Kan dette være "bruker" feil eller henmder der at rifla klikker? Nokon andre som har erfaring med dette? Morten
  11. Hei. Ny R8 GRS 308W. er bestilt, men så er det store spørsmålet. Kor mykje kan eg kappe løpet uten at det går på bekosting av presisjon.
  12. mlaupsa

    Blaser R93- GRS

    Hei. Nokon som har GRS stokk til R8? Fornøyd? Kva blir vekta på R8 med GRS vs. Professional? MVH Morten
  13. mlaupsa

    Ny Blaser R8

    Hei. Vurderer å kjøpe Blaser, har sett både på R93 og R8. Er det nokon som veit om det er mulig å få test skyte R8? Ser det er mange som ikkje liker den nye magasin løysninga, men er det nokon som har erfaring med R93 vs. R8? (hovudsaklig ladinga)
  14. Hei. Har i mange år holdt meg til Norma Oryx i min Sauer 202 .30-06. Men så las eg ein artikkel i Jakt/04 2009 om Federal Premiun Trophy Bonded Tip (rigtig nok så gjaldt denne artikkelen 308) men er det noken som har erfaring med denne kula? www.federalpremium.com/products/details ... spx?id=821 Oryx seies at den "dreper godt med stor restvekt" det samme las eg om Federal også. Vurderer å bruke denne ved årets jakt, hovedsaklig hjort men også rein og kanskje elg. Noken som har erfaring med Federal TBT eller andre kuler frå Federal?
×
×
  • Create New...