Jump to content

morten_b

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

morten_b's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. ladeutstyr er under vurdering ja. Litt vanskelig med banefasiliteter så det blir lite tid til å teste ladninger, kulevekter og hastigheter som vel er nødvendig om en skal finne en god resept for det enkelte våpen. Kjøpte i utgangspunktet 223 for å kunne trene med rimelig fabrikkammo, samt drive litt fuglejakt med rifle. Hadde ikke peiling på hvor sensitivt det var ift riflestigningen. Fikk derfor en en 1-8 i hendene uten at jeg visste at den måtte mates med tunge kuler og dermed dyr fabrikkammo. Har også en 6,5 jeg bruker noe og blir mulig å fase over til den med skytterlagsammo istede for å bytte pipe i 223'en.
  2. Mye nyttig her ! Jeg har en T3x i 223 med 1-8 som trenger 69gr for å levere presisjon (3sk i en lapp @100m). Lader ikke selv og da blir ammo for dyr for trening. Tenker å sette inn en 1-12 pipe for kunne bruke de billige 55gr en får i mange varianter. Formålet er jaktfelt og elgbane. Noen som har tips til hvilken pipe en bør skaffe i 1-12?
  3. Har gått over til Dynafit feline ghost på fjellrypejakt, lundhags/m77 om det er dårlig vær på villrein/hjort etc. Synes lundhagsene er gode på foten men mener det er dårlig friksjon i gummien (på vått fjell). Lurer på om jeg har lagret de for tørt, Ca 10 år gamle. Synspunkter?
  4. Litt i samme gata. Er det noen som har testa sierra match king på jakt? Vil denne fly i flint pga hulspiss eller vil den oppføre seg som en ren FMJ?
  5. Fant jo en ganske fyldig artikkel om 223 ammo her på sidene. Ser ut til at 1/8'' stigning i 223 ikke er ideelt med det meste av fabrikkammo som er tilgjengelig (omkring 55 grains). 55 grains er vel ei relativt lett kule som lett kanskje blir ustabil i en 1/8'' mens den muligens er mer stabil i 1/12''. Ser at det var en som fikk bra samling med tung kule fra Partizan (76 gr). Det eneste jeg har funnet av tyngre kuler for 223 er SB m matchking (69 grain). Om noen vet om flere så hadde d vært fint å høre. Jeg vil også teste Sako Speedhead.
  6. tusen takk for mange interesante svar på noe jeg har tenkt ganske mye på... Kikkerten jeg bruker er en Zeiss Conquest 6.5-20x50, ingen "high end" kikkert men kvaliteten skulle være god nok. Skyter vanligvis på 20 forstørrelse. Merkene jeg har prøvd sålangt er SB, Remington UMC, Federal, Norma jaktmatch, Wolf (russisk billig), alt er vel 56 grain såvidt jeg husker. Best resultat har jeg fått fra Norma og Remington UMC som gir omtrent samme resultat. Har vel litt med riflestigning og slikt å gjøre men om noen har tips til merker og vekter jeg burde prøve så er jeg sef interesert i det. Har hørt at DFS har prøvd 5.6 mm men vet ikke om det selges fabrikkammo for konkuranseformål. Har ikke kjøpt inn utstyr for hjemmelading, mest fordi jeg trodde det var mulig å drive fuglejakt med et slikt våpen (og kikkert) med eksisterende fabrikkammo.
  7. Jeg har kjøpt en Tikka T3 Lite cal .223, et ganske fint våpen som jeg primært har tenkt å bruke til fuglejakt. Nå har jeg testet 4 ulike ammotyper der alle samler ca 30 mm på 100 m. Jeg har alltid brukt tofot under skyting. Planen med våpenet var å kunne treffe fugl på omkring 200 m, noe som føles lite realistisk med en slik spredning. Er dette en spredning som må forventes eller burde våpenet samle bedre? Våpenet er beddet.
×
×
  • Create New...