Jump to content

komatøs

Members
  • Posts

    257
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by komatøs

  1. Lerdueskyting har ingenting med jakt å gjøre, rent juridisk. Lover som åpner for jakt og fangst åpner ikke for lerdueskyting i fjæra. For å drive lerdueskyting på privat grunn må du ha grunneiers tillatelse og sikker bakgrunn.
  2. Du skal ikke tro at du er noe. Du skal ikke tro at du er like så meget som oss. Du skal ikke tro du er klokere enn oss. Du skal ikke innbille deg du er bedre enn oss. Du skal ikke tro du vet mere enn oss. Du skal ikke tro du er mere enn oss. Du skal ikke tro at du duger til noe. Du skal ikke le av oss. Du skal ikke tro at noen bryr seg om deg. Du skal ikke tro at du kan lære oss noe.
  3. Å løse fedmeproblem med forbud mot motorisert ferdsel i utmark har INGEN ting med diskusjonen å gjøre. Det blir bare lavmål å trekke slike paraleller.
  4. Hvorfor må et slikt enkelt spørsmål eskalere i en 3 siders debatt om hva som er lovlig eller ikke. Etter å ha lest 3 sider her virker det som all sunn fornuft har forsvunnet. Det virker for meg som om jegere sitter hjemme og krangler om hva som er lovlig eller ei på en "ikke" sak. Husk på den stor røde boka neste gang dere drar på jakt. Det er jo en stor overhengende fare for at dere havner i en juridisk diskusjon om jaktrett, eiendomsrett, allemannsretten osv. Snart må samtlige jegere ha 5 års jus utdanning for i det hele tatt å dra på jakt. Bare noen tanker jeg gjør meg en sen lørdags kveld.
  5. Noe fart på ørlandet nå?
  6. Jeg bruker ca 15-20 loggegjess. Da er det mest grågås(skall) og et par canadagjess (helfigur, flytende for vann). Har også 3 pappfigurer (gråmalt) som jeg bruker. Har satt lokkegjessene i en klynge og i en U, men har ikke merket noe forskjell på effekt av lokkinga. De kommer uansett så lenge jeg ligger godt kamuflert. Har mistet pinnen på noen av gjessene og har heller ikke merket noe nevneverdig på lokkinga pga dette. Bruker pinne på samtlige jeg har. Det er fargeforskjell mellom skallene og pappfigurene jeg har, men dette ser ikke ut til å bry grågåsa. De ser heller ikke til å bry seg med at det står et par canadagjess blant grågås-skallene mine. Det jeg derimot har merket effekt på er kamuflering av stillingen min. Slurver jeg med egen kamuflasje kommer ikke gåsa. Jeg legger meg flat på bakken og dekker nederste del av kroppen med kamuflasjenett + gress eller halm, avhengig av hvilket underlag du er på. Dekker resten av kroppen med gress. Ansikt, overkropp og alt. Er så vidt jeg ser igjennom gresset jeg har i ansiktet, men det må til for å få ned gåsa. Har hatt forsøk med å bygge feks en godt kamuflert gapahuk som jeg kan sitte i noen meter ifra bulvanene, men gåsa luktet lunta og nektet og komme ned.
  7. Det er vel lovpålagt feireplikt på nyttårsaften da sikkert. Hagleskyting bråker og forstyrrer folk på nyttårsaften kan du skjønne.
  8. Observerte 200 stk på et jorde og flere flokker som fløy over øysand i dag morges.
  9. Var helt rævva på ørlandet for min del i morges også vømmøl. Fikk skutt et par stk men forferdelig lite fugl i lufta enda. 14 dager til så tror jeg det blir bra.
  10. Mente å ha lest en plass at vi ikke trenger noe annet enn 6.5... Dette må da være det ultimate løsningen på problemet? eller.....
  11. Kjempeflott Vømmøl. Skal si ifra om jeg hører noe jeg også.
  12. Noen som har ferske nyheter om antall gås på ørlandet?
  13. Ser det er flere som har skutt bukk i natt og i morgentimene. Gratulerere, savner bilder. Bare noen timer igjen til jeg skal på post for å se om bukken kommer på skuddhold.
  14. Prøv Ebay. Der kan du gjøre et kupp på ghillie suit. Mye ghilliesuits som selges der for combatante våpenonanerende airsoftere. Jeg vurderte sterkt å kjøpe en derifra. Fant en til 60dollar der ihvertfall.
  15. Ønsker gjerne oppdatering på hvordan mengden med gås er ute på fosen GÅSEJEGEREN FRA FOSEN Det gledes til den årlige turen til Ørlandet. Men gidder ikke noe bomtur før åkrene er slått og gåsa ikke har kommet.
  16. Jeg registrerte nylig ei hagle som morfaren min kjøpte en gang på slutten av 60tallet. Jeg gikk ned på lensmannskontoret og forklarte at jeg hadde ei hagle stående i våpenskapet mitt hjem som jeg gjerne ville registrere. Forklarte at den har vært i familien i 30 år, uregistrert. Dama bak disken ga meg søknadskjemaet og ba meg komme nedover med hagla. Dagen etter hadde jeg fyllt ut skjemaet, pakket ned hagla og gikk nedpå kontoret. Jeg dro frem hagla på disken og pekte på serienummeret på samtlige deler av hagla sammen med kvinnfolket som jobbet der. Betalte ingen ting for det. Hun sa det så greit ut og at våpenkort blir sendt i posten. Det vil ikke stå noe bruksforbud mot jakt, kun fordi hagla er arvet. Dette er bare tull. Jeg har alltid opplevd politiet som sammarbeidsvillig når det gjelder våpensøknader og registrering. Forklar saken din så er det ingen grunn til at dette ikke skal gå bra. Men for all del, vent til du står oppført i jegerregisteret da det vil som sagt ofte forenkle saken din betraktelig.
  17. Var på hytta mi utenfor fjellværøya i sør trlag i forrige uke. Gåsekaklingen har begynnt så smått ute i havet nå. Men ikke store mengdene enda. Blir spennede å se når jakta starter for fullt der. Øya ligger noen palestinske steinkast unna frøya, og så vidt jeg vet så er vel det tidligere jaktstart der ute? Kribler godt i kroppen nå kjenner jeg. Blir blackcloud i remingtonen i år også.
  18. Jeg sverger til black cloud etter å ha prøvd uttallige forskjellige andre patroner, remington wingmaster, eley alphamax etc etc... wingmaster er en fin patron, men jeg er ikke interessert i å betale 50 kr for et skudd når gåsa ramler like godt med black cloud.
  19. komatøs

    Reklamasjon??

    Nå er jo alle tjuvtriks, prisen og merke helt irrelevant for denne reklamasjonsaken. Selgeren kan ikke stå i ettertid å si at problemet med tasco kikkerten, er egentlig at du skulle valgt zeiss. Selgeren har et produktansvar. Hvis han ønsker å selge tasco optikk som ikke tåler å bli stilt på, så bør han fjerne det fra hyllene sine, eller opplyse om eventuelle feil og mangler på optiken. Dette er en reklmasjonssak så lenge problemet ditt ikke ble opplyst om på forhånd. Forbrukerkjøpsloven finner du ved å søke på google.
  20. remington wingmaster 12/76 nr 3 til hagle er godpatronen til gås
  21. Statuen av Max manus vil helt klart bidra til å dobble antall vådeskudd i dette landet! Jeg vil ihvertfall begynne å gå med fingeren på avtrekkeren fremover, for det gjør manus.
  22. Jeg kjøpte min rem870 til meg selv, for at jeg skulle bruke den. Mine penger, mine ønsker, mitt liv. At andre mener de skyter bedre med en o/u eller tar med seg den antikke star baikalen sin istedenfor ei pumpe på jakt er helt greit for meg. Personlig synes jeg pumpehagle med pistolgrep er det beste å skyte med. Men det betyr ikke at jeg må få hele verden til å like det samme som meg.
  23. komatøs

    Rottejakt

    Hvis du tenker til jakt så er svaret nei. Til jakt er det kun krutt som er lovlig.
×
×
  • Create New...