Jump to content

A.E

Members
  • Posts

    45
  • Joined

  • Last visited

A.E's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jeg kan godt forklare det enda en gang. Det ikke alle hjortevald i Norge som har godkjent bestandsplan og får dermed en kvote tildelt fra kommunen. Det er hovedpoenget mitt som få skjønner. Jeg vet at det har vært praktisert i noen kommuner å tildele kun kalv, hann- og frie dyr. Dette har mange steder ført til at man har i teorien kunnet skutt 100% hanndyr på voksendyrskvoten. Jeg skjønner at dette ikke er et stort problem i Norges land, og det er bra. Det er synd for denne kommunen, fordi hjortestammen er så skjevfordelt at det er vanskelig å rette opp.
  2. Ja, og det står klar at vald med bestandsplan får tildelt frie dyr. Dette er jo egentlig ikke frie dyr da bestandsplanen som er godkjent inneholder en fordeling på alder og kjønn. Poenget mitt er vald UTEN godkjent bestandsplan ikke kan tildeles frie dyr slik som det har blitt praktisert før. Ser av interessen angående denne saken at det ikke vekker noen følelser. Men jeg kan love det skal bli baluba der man før har skutt hanndyr på valgfrikvoten, og nå blir de pålagt av kommunen og skyte både koller og spissbukker på den kvoten man egentlig skulle skutt store bukker!
  3. Sletter sitering av overnevnte innlegg jmonsen Er enig i det. Hovedpoenget mitt er at man som grunneier uten driftsplan får kvotene ferdig fordelt fra kommunen. Før den nye forskriften kunne kommunene tildele frie dyr. De kunne i verste fall tildele kun frie dyr, noen få hanndyr og kalver. Nå når denne kom, faller fridyrordningen på hjort og elg bort etter hva jeg kan se. Dette må vel sees å være positivt da man kanskje tvinger alle til å prøve og tilstrebe målrettet forvaltning om man har godkjent driftsplan eller ei.
  4. http://www.lovdata.no/ltavd1/filer/sf-20120210-0134.html Ikke mulig å tildele valgfridyr fra kommunen på hjort og elg.
  5. A.E

    Kjøp av viltkamera

    Hvorfor er det meget bra å ha? Koster det noe å motta bildene? Man må vel ordne med et simkort? Hvordan er kameraet fra Bushnell som xxl selger? http://www.xxl.no/jakt-vaapen/optikk/kamera/trophy-viltkamera-5-8mp-hd-night-vision-camo-1075946?searchWord=viltkamera
  6. A.E

    Kjøp av viltkamera

    Tusen takk for utfyllende svar. Fine bilder! Jeg vet forsatt ikke hvilket viltkamera jeg skal velge
  7. A.E

    Kjøp av viltkamera

    Har søkt endel her på Kammeret etter synspunkter på hva som er et greit viltkamera til en grei pris, men det er sannelig ikke enkelt å finne noen klare kandidater. Så jeg håper noen kan gi meg noen tips. Jeg skal sette opp kameraet primært i nærheten av hjortestier, og ønsker: -IR, altså ikke blitz -Gode bilder i farge -God batterikapasitet -Kameraet bør heller ikke koste skjorta. Finnes noe slikt? Kan man velge mellom film og bilde funksjon? Eller er det kun det ene eller det andre? Takker for gode svar og anbefalinger.
  8. Vekt 469 gr - 90 gr = 379 gr / 4 =94,75 poeng Stanglengde 25 cm/2 = 12,5 poeng Dette gir 107,25 poeng pluss skjønnhetspoeng. Skulle ikke forundre meg om du hanker akkurat i sølvmedaljen. Bronse: 105 poeng Sølv: 115 poeng Gull: 130 poeng
  9. Slike påstander krever bildedokumentasjon
  10. Dette var jo ikke så verst med tanke på DN (tenker på nattjaktforbudet DN vil ha). Jeg er spesielt uenig i en ting, og det er tidligjakt av spissbukk. Hvorfor begynne å beskatte en kjønns- og årsklasse som beskattes hardt nok fra før? Her hvor jeg jakter tildeles nesten bare frie dyr, kalver og noen få hanndyr fra kommunen (ikke hunndyr). Når jakta da starter, sparer mange jegere hunndyr og kalver og skyter utelukkende hanndyr, gjerne så store som mulig, og tar kalvene når det begynner å bli vinterlig etter brunsten. Har ikke bukketilbederne fått skutt alle voksendyr på kvoten hiver de ut en siloball og skyter utsultede bukker på denne. Da sier det seg selv, når du blir sett på som en tulling hvis du skyter ei kolle, at når jakta er slutt har spissbukkene blitt beskattet hardest, fordi det er flest spissbukker enn eldre hanndyr. Derfor liker jeg tanken med å "tvinge" grunneiere til å tenke stort, altså grunneier- og utmarkslag. Når det gjelder kvotefri jakt på kalv håper jeg ikke at det blir slik at steder som har slik jakt nærmest utrydder kalveårsklassen. Jeg har sett og hørt mye rart når det gjelder hjorteforvaltning, så jeg må nok si at jeg i høyeste grad er skeptisk til følgene av et slikt forslag hvis det blir vedtatt. Noen nøyer seg ikke med et eller noen få kakestykker, de skal ha alt slik at ingen andre får noe.
  11. DN er en gjeng såpekokere. Bare for at de er i mindretall ble det ikke noen enighet!? Hva med å bøye seg for flertallet? Lever vi ikke i demokratiske Norge? Lukter sur dritt lang vei av hele DN. Takk.
  12. Det finnes ikke noen entydig fasit på hvordan et gevir på en gammel returbukk ser ut. Har selv sett gevir på en bukk som var hele 16 år og den hadde krone på den ene siden og antydning til krone på den andre siden. Dette var det eneste av tagger på geviret.
  13. Spennende å lese slikt. Har et spørsmål: Skulle dere ikke ha skutt en litt større andel fjorkolle og litt mindre andel spissbukker? Spissbukkuttaket var kanskje i meste laget!? Nesten en tredjedel er spissbukk.
  14. Tør jeg spørre om et bilde av trofèet som er planlagt målt? Alltid gøy å se på jaktbilder, spesielt hjort
×
×
  • Create New...