Jump to content

bembill

Members
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

bembill's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Er på utkikk etter ei ny lett jaktrifle i 308 siden jeg har bygget om min gamle tikka til jaktfeltskyting, litt for mye vekt for å dra med på reinsdyrjakt. Har sett på Ruger M77 Laminat Compact rifle, Weatherby Mark V Ultra Lightweigt og Browning X-Bolt Nordic Light. Hvilken rifle ville dere valgt? Synes rugeren virker veldig hendig med tanke på vekt og lengde(42cm løp). Men vil gjerne få noen innspill om noen har erfaring med rugeren, rekyl, presisjon osv. Jeg lader ikke selv, bruker fabrikk amo.
  2. Er det noen som vet hvor lang tennålen skal være. Når jeg spenner ned sluttstykket, stikker tennålen 1,5 mm ut fra støtbunnen.
  3. Det er kjøpe amunisjon Norma Jaktmach 55 grains
  4. Takk for det. Vil det si at fjæren er for kraftig eller er det noen hetter som er svakere eller andre.
  5. Var på skytebanen i går. Skøyt en 5 skudds serie. Etter å ha ladet det andre skuddet merket jeg at avtrekkeren var hard og ingen ting skjedde. Fikk så vidt sluttstykket tilbake igjen og da ser jeg at timney avtrekket er ødelagt. Når jeg etterpå ser på hylsen til det første skuddet har tennnålen slått igjennom hetten. Legger ved bilde av avtrekkeren og hylsen. Er det noen som har forklaring på dette? Eller noen som har gjort samme erfaring
  6. Takk for tips. Så Norma jaktmach vil gi et bedre resultat på storfugl enn oryx vil gjøre?
  7. Hei! Er det noen som har erfaring med Norma Oryx kal 223 på storfugl? Fikk et råd om at så lenge jeg ikke bruker hund på jakt burde jeg ikke bruke en helmantlet kule da sjansen er stor for at fuglen vil ta av på grunn av gjennomskyting og da kan være vanskelig å finne igjen. Ble derfor rådet til å gå for en jaktpatron som gir litt mer (punch). Er takknemlig for andre sine erfaringer på området. Siden jeg ikke lader selv må jeg gå for fabrikk amo. Har kjøpt meg et par esker oryx og skutt inn rifla, fikk veldig gode samlinger. Men er litt spent på om det blir for mye ødeleggelser på fuglen.
  8. Hei! Ja jeg har montert det selv. Avtrekket er justert til ca 1,1 kg. Men har ikke justert noe på krypen da denne føles fin. Mulig jeg kan prøve å gi den litt mer kryp for å se om problemet blir borte. Det skjer ikke hver gang men av og til. Men når man ser inn på mekanismen gjennom det vesle hullet på siden av avtrekkeren. Så ser jeg at når våpenet er sikret og man klemmer inn avtrekket så går delene fra verandre (akuratt slik som om man ville skutt) og når man slipper avtrekkeren går ikke delen helt i inngrep hver gang, dette gjør at tennnålen går av og til når sikringen oppheves. Vil dette bli en helt sikker sikring så lenge det ikke er direkte sikring av avtrekkeren? Slik som eks timney til ruger mark II hvor det er en mekanisk sperre på selve avtrekkeren.
  9. Hei! Har akuratt fått heldempet min cz 452 oss alm. I den forbindelse bestilte jeg også et Timney avtrekk fra våpenloftet. Avrekket har jeg nå montert og det ble jo ei ny rifle. Men når jeg spenner rifla og setter på sikringen, trykker på avtrekkeren et par ganger helt i bånn og så tar av igjenn sikringen så dropper tennåla. Er det noen der ute med samme rifle og avtrekk som kan prøve det samme for å finne ut om det er noe feil jeg har gjort eller om dette bare skal vere sånn, kan jo vere litt skummelt da eks om man er på jakt med sikret våpen , skal skyte , glemmer sikringen og så avsikrer og skuddet går. Har prøvd uten stokk også bare for å forsikre meg om at jeg ikke har gjort noe feil. Dette er den nye type timney hvor man bruker de orginale låse boltene.
×
×
  • Create New...