Jump to content

Elisabeth Aune

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Elisabeth Aune's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Ny standard?? Den er det vel rasens opprinnelsesland som bestemmer. Om det er RAS du sikter til, så er det bare en intern rasespesifikk avlsstrategi for SBHS og ingen standard. jeg får virkelig beklage..... at det går an å ordlegge seg så dumt.... var virkelig ikke meningen å tråkke på dine tær... det er lagt ut rase spesifike forandringer på sbhs, nye retnngslinjer om hva som bør tas hensyn til og legges vekt på innenfor standarden. Ble det bedre tro???????????
  2. Heldigvis blir dette nå tatt hensyn til av både oppdrettere og dommere. Eller rettere sagt, det skal i allefall fungere slik! Det er nå lagt ut en "ny" standard på basset rasene på det svenske basset hound selskapets sider: www.sbhs.se dette er fornuftige forandringer. Man ønsker ikke lenger en veldig lav skinnhaug som ikke beveger seg fritt og ledig. Det skal legges fokus på god markhøyde og effektive bevegelser. Det er opp til autoriserte dommere å følge opp dette i utstillingsringen. Selv om rasen har tatt en sving mot det mer ekstreme, har de fleste oppdrettere et mål om at rasen skal være sunn og funksjonell. Får håpe flest mulig følger opp dette og hjelper rasen i riktig retning. Den skal fortsatt se ut som en hound, men det er så mange små enkle grep man som oppdretter kan gjøre for at den skal få det bedre. Holde fokus på de viktige tingene som gjelder alle raser. Sunnhet og helse. Men alikevel bevare hounden utseende mest mulig uten at den er usunn. Det burde absolutt være krav til denne rasen også, i det minste krav om spor premie....
  3. Basset Hound er en fremragende rådyr hund. Vi kjøpte vår første BH fra kennel huntman's i sverige i 85. Ecco hadde mange meritter som jakt hund. Da både hare og rådyr. Vår stamtispe, Sæterbassens Aurora (Doris), var også en dugelig jakt hund med fine premieringer på jaktprøver. Mangt et rådyr falt for henne. Det er fortsatt mange basset hounds som har jakt i seg, men eierene tenker ikke på at dette faktisk er en jakthund. Ikke en show hund. Det er synd at ikke fler optimaliserer mulighetene de har i en hound, det er tross alt jakt den er skapt for. Det sto en 5 siders repotasje om våre basset hounds og min far i jakt og fiske i 1995 eller 96. Skal se om jeg kan finne de igjen å legge ut en link. I sverige er man mye flinkere til å bruke hundene på spor enn her. En basset kan, selv om den har passe mengde skinn for rasen, være en dugelig jakt hund. Det går ikke på utseende. Det viktigste er at den har en kropp som er sterk og at den beveger seg med letthet i skogen. Her nytter det ikke med dårlige hofter of soffakondis. Tispa jeg har nå skal i hargård neste uke, da får vi se hvordan det går. Hun har allerede hatt en liten rådyr los, så vi håper å kunne utvikle dette i en posetiv retning. For ordens skyld heter hun NUCH NV-08 Rosso Bianco's Gossip, er HD fri og en flott representant for rasen. Får vi henne til som jakthund i tillegg er jeg meget, meget fornøyd!! Kjempe flott at dette temaet er tilbake på banen og at folk viser interesse for hounden som jakt hund! Her kommer jeg til å fortsette å skrive litt;) Håper dere andre gjør det samme!
×
×
  • Create New...