Jump to content

Aik

Members
  • Posts

    51
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Aik

  1. Aik

    Våpennummer Sauer

    Sjekk oppi sporet hevarmen ligger i i lukket posisjon. Der står nok nr på låskassen.
  2. anti skli tape som brukes i trapper.
  3. jeg kjøpte lyddemper for en del år siden pga jeg hadde med guttungen på jakt.. skal en få fellt dyr er det veldig behagelig å fokusere på dyret og hvor minsten er å skyte. ikke lete etter hørselsverna tre de på håpe at dyret er der enda sjekke at han ikke har tatt av hørselsverna så skyte... når e jakter alene blir jammen demperen på da å. så mange grunner for å ha hørselsverna på børsa.
  4. i teorien har bilfører ansvar for å stoppe om noe kommer i veien for bilen... praksis er vel kansje at noen må betale. om man ikke skal få jakte innaføre 500m fra vei er det ikke mange områder å jakte med hund på sørlandet hvertfall. går ut fra at den typen ulykke kunne skjedd på hvilken som helst trafikert vei.
  5. e ville gått for hausken standard. dyrere enn mange andre, men e mener de har bedre kvalitet.
  6. hva er du ute etter? lyd demping eller rekyl demping? har både hausken kompakt og wisper te hvert sitt bruk
  7. en bør nok tenke litt på at selv smygjegere etter rådyr bør ha ett godt forhold til eierene av rådyrbikkjene på naboterengene... litt lettere å spørre om hjelp te ettersøk om hunden en har avtale med er på jakt en anna plass?
  8. fin måte å få overbevist seg selv om at en virkelig bare må ha en demper te.. vinden begynner å ta i kula me den gamle demperen hehe
  9. e bruker hausken wisper te 9.3 på 6.5 demper som bare det.
  10. har en sånn i rustfri, dvs det belegget på kassa og pipa. det slipper av pungtvis men når det blir for slitt e det bare å sandblåse og få den blånert. kjøpte kkc stokk te min og er veldig fornøyd.
  11. har hatt me eldste guttungen nå 5 år på jakt siden han var ca halvannet år. han ser dyra blir te mat.. aldri vert no negative erfaringer me det utnom en del dyr som ikke kommer helt frem på post...
  12. ikke verst. lykke te. blir vel mulig me gjeste optreden å vel?
  13. kjøp en versjon av yamaha du... har 660 aldri noe tull. full sperre foran og bak pigg kjetting foran og bak så kommer du frem. skal du utenfor traktorvei nytter det ikke me 6x6
  14. skallen er så kraftig at nesten uansett hvor en ekspanderende kule treffer går bryteren av. men pass nakken der blir det ofte sprelling så er en fordel at de sitter me hue inn på land.hopper de da blir det riktig veg og ikke bading i april etter sunket bever...
  15. nå vet ikke e om åssen gutta som skyter i kroppen på bever tilbreder beveren men har spist en bever som er skutt i bogen å det ble bikkjemat. ikke godt. det var me en 308 me blyspiss. virker som beveren er så kompakt at kjertlene sprekker å låra smaker osp. skyter i hodet å har ikke hvert mer problemer. tipset mitt er finn utav ca avstand der du kommer te å sitte å skyt børsa inn på den avstanden da har du litt større margin.
  16. tohet er hvertfall tapt når folk gir opp. e vil hvertfall jakte me gammal hagle helst uten å betale i dyre dommer for det. Slettet "dobbeltærevære"-versjonen av dette innlegget. Jegermeistern.
  17. er vel for såvidt han som gikk me setteren løs som burde gå i seg sjøl. en såpass stor bikkje kan skremme både voksene og barn som er redde for hunder. i byene er vel båndtvangen mest for at folk skal bruke parkene uten å måtte være redde for å møte løse hunder. ingen kan vel påstå at han karen ikke følte seg trua? uansett å snill bikkja skulle hvert?
  18. det er ikke min erfaring e mener rådyra tar mer ut jo mer folk tråkker i skauen. har mange ganger hatt rådyra te å ture på samme heia helt til noen har tråkka inn å satt av lukt da tar de gjerne ut.
  19. e har å en drever å det beste me min bikkje er at han er trang når første bjeffet kommer er rådyret innhenta pluss veldig godt søk som regel. derfor er dette en hund som hundefører har like stor sjanse som postene te å få dyra rett på seg.. aldri sett han sårbeint..
  20. det ble unektelig tatt en elg hund i gjærstad/kroken i fjor av streif ulv men sjansen er så klart mindre.
  21. Mulig at jeg er litt kort, men jeg har heller aldri skjønt det. Hvis en er så nær at en kan observere angrepet kan en vel springe fram å jage ulven. Går ulven til angrep på en selv er det ingenting i verden som kan hindre noen i å skyte. Stikker ulven er angrepet avverget. Hvis angrepet skjer langt utenfor syns og hørevidde hjelper skytevåpen lite. Hvis hund og ulv er i batalje innefor skuddhold ville jeg aldri ha skutt. Sjansen for å treffe hunden er jo overhengende. Jeg ville aldri ha skutt inn et hundslagsmål for å få en slutt på det. I mine øyne er nødrett for hund bare et tåpelig påskudd for å kunne fyre løs mot en ulv. I likhet med siste innlegget har jeg aldri hørt om noen som har blitt tvunget til å slippe hund under ettersøk i ulveland. hvor faen e ulveland??? hvor er det ikke ulv?? grunnen te ettersøk er vel så raskt som mulig sjekke tilstanden på elgen? spore etter elg som går å går er vel ikke effektivt??
  22. joda enn så lenge. men hvem vet hvor lenge når bikkjene ikke er verd noe i politikerenes å politiets øyne. lederen av viltlaget i tvedestrand fikk bikkja si skutt av en privat person pga hunden var løs å jaget elg midt på sommeren. ingen hadde fortalt ham at det var trafikkskada elg?? hva fikk lederen av viltlaget i erstatning? 6000? jo takk skal du ha. får snaut nok en hvalp for det engang heldigvis anka han. blir nok mer bandhunder me denne regjeringa. godt det snart er valg.
  23. synes igrunn stoltenberg sjol kan stå opp kl 5 om mårran å gå ettersøk etter elg i tereng der det lønner seg å slippe hund for å stille påkjørt elg. nei vi får tenke oss godt om te høsten i finne politikere me baller ikke idioter. stoltenberg har ansvaret for at innkompentente papirpolitikere bestemmer.
  24. e e nok for glad i jakt te at e hadde tatt sjansen. men hadde drevern min blitt tatt hadde e sotte i treet over hunden me ett garn å fanga satanen når han kommer etter mer mat å egenhendig heve den inn gjennom ytterdøra te mr stoltenberg. kansje den av en eller anna grunn folkevalgte mannen hadde tatt te vet.
×
×
  • Create New...