Jump to content

Pelsjegeren.

Members
  • Posts

    22
  • Joined

  • Last visited

About Pelsjegeren.

  • Birthday 07/03/1950

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Pelsjegeren.'s Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei. Dere er jo så gira på å skyte rev hele året pga at den tar så mye jaktbart vilt, da burde dere spare disse skabbrevene da som ikke er i stand til å fange annen mat enn den de finner på åter og dynger. og i tillegg så dreper de seg selv med smitte. Har sagt det før også, jeg skyter skabbrev for å få friske dyr med fin pels. Men er det bare for å bli kvitt reven er det bare å la skabbreven leve. Kaller det tulljakt, hørs ikke ut som det er noe humant i det dere serverer her i det hele tatt. Det er de det går ut på når det gjelder skabbrev, den har det vondt. Ønsker dere en god sommer.
  2. Endelig en på banen som har litt av mitt syn, sikter til Vestlandsjegeren. Hvis det jaktes hardt over en hel kommune, så vil det hjelpe på småviltet etterhvert. Men sitter det ett par jegere med store avstander imellom vil det hjelpe lite. Da kommer det nye inn og overtar reviret , og er det snakk om hannrever kommer det flere for å prøve seg. Ok for de som ikke bryr seg om skinn, men jeg har sett på revejakta 08/09. Det var søren i meg ikke mange revane som ble meldt inn på sommeren nei, uttaket kom da andre jakter starta som f.eks bukkejakta. Og da begynner faktisk revane å bli fin pels på fordi om de er blå på innsida, men kan ihvertfall til nød brukes til utstopping. Pent trofe en rev. At vi tar rovviltet på bakken er en ting, hva med allt ovenfra som det blir og mere av og som vi må holde oss langt unna pga totalfredning?
  3. De revene dere skyter om vinteren spiser ikke småvilt om sommeren, viktigste tida å skyte reven på er på ettervinteren da tispa blir drektig. Skyter dere tispene da blir det ikke kull som trenger mat til sommeren, ergo mere småvilt. Har drevet med dette noen år og sett resultater av effektiv vinterjakt.
  4. Hei igjen. Vil bare inn å takke Berglid for sluttresultatet av revejakta 08/09, og tips til andre som kanskje ikke har vært innom å sett. God natt i hi og heim.
  5. Hei igjen. Kan ikke la være å legge inn noen ord igjen. Sitter å leser innlegg her hvor noen vil begynne å jakte rev så fort det er lovlig igjen mens andre er interessert i hva skinna kan brukes til. Og det er her jeg er litt imot den jakta som bedrives i dag, at ett flott pelsvilt har fallt så til de grader ned i søla at det er bare om å gjøre å få skutt de åkkesom. De samme revene som dere har på åta 15 juli, de går der også 1 november når de er fullpelsa og fine og skinna kan brukes til noe. Og jeg er sikker på at dere skyter like mange rever i året om dere venter noen måneder. Det er vel antallet dere skyter i året som er det viltstellet tenker på i tillegg til spenninga. Er redd det er det siste som tar litt overhånd hos noen her og vanskelig å holde seg tenker jeg . He. Selv er jeg av det slaget at jeg blir veldig skuffet når jeg skyter en rev med dårlig pels, men jeg rakk da 23 på de få vintermånedene allikevel og bare 2 som var dårlig pels på. Alle er flådd,skrapt, tana og tørka og ligger nå i fryser i påvente av beredning og eventuell sying av jakke, vest e.l. Noen som har tips om rimelige garverier inn/utland? Granberg og Roars er vel`` dyre.
  6. Enig. Man må være bitt av basillen. Som jeg sier til alle de som har begynt med revejakt og endelig fått skutt sin første rev: ja nå er du også frelst: Noen som kjenner seg igjen?
  7. Ja jeg skjønner problemet for mange, at det er manko på snø. Har selv slike plasser som jeg sliter med det, men noen av de plassene har jeg heldigvis strøm og klarer meg med en60 watt spotlightpære. den har holdt i fleng på haglehold og har også vært tilstrekkelig til å skyte rever på snøflekker på 80 m. Greit med hjelpemidler, men synes vi må ta vare på litt av den gamle tradisjonelle jaktformen også. Og mange ganger funker faktisk det best også.
  8. Alle dere som tenker lys hele tiden i forbindelse med åtejakt på rev må være obs på at reven veldig gjerne vil holde seg unna dette lyset. og til sterkere lys desto mere forsiktig. Kanskje derfor en god del jegere sliter med å få rev på åtene, men til stadighet har rev rundt åta. Tenk heller overhøyde, kvit snøflate og minimum 3 - 9 x 56 kikkertsikte med rød dot, da skal det være ganske mørkt før dere ikke kan få inn godt skudd. For reven oppfører seg mye roligere på ei åte uten lys. Har inntrykk av at i dag er det en generasjon med nye revejegere på gang, som må ta alle slags elektroniske hjelpemidler til hjelp for å få skutt en rev. Håper at det er noen igjen fra min generasjon også som tåler å sette seg ut i ei vakhytte i skogen og holde seg våken en 6 - 8 timer noen netter uten hjelp av lys og varme men bare godt kledd og en ihuga interesse for spenninga med å glo ut i svatre natta etter en mørk skygge på åta som får hjerte til å dunke ekstra tungt.
  9. Imponerende! Hvor er det du jakter? I år ble det generelt en meget laber jakstsessong! Kun en skabbrev som falt for meg denne sesongen! Jakter i Morgedal + Gjerstad å omeng
  10. Nå er revjakta over for denne gang,men det ble ny pers på meg Natt til den 13/4 fikk jeg hele 3 stk ei tispe og to hanner. To av de bruke jeg rifla på den siste med hagla. Å i natt fikk jeg en til det var en stor hann. Så denne sesongen så ble det 23 Rev på meg
  11. Jeg har problemer med nettet,så jeg bare låner ei maskine nå. Vil bare varsle fra om att med den jeg skaut i natt så har det så langt Blitt 19 REV på meg
  12. Dette er de to siste revene mine. de ble skutt på åteplassen min i Morgedal natt til lørdag 21 d.m. Tispe på 5,5 kg og hann på 6,8. Hagle. 18 stk nå.
  13. Gratulerer så mye med fine bilder og din 3 rev, jeg er nå ferdig med å få den siste på tana i kveld. 18 stk til nå Så da er det vel bare for deg å legge inn det bilde jeg sendte deg på mitt innlegg hvis du får det til da?
  14. Hei igjen. Var mange fine innlegg i går og i dag, har ikke hatt tid til å inn å se før nå. Skaut den 15de reven i natt, tispe på 5,3 kg med nydelig pels. Datt 02.30. Skrapa,tana 4 rever som jeg flådde i går, så her går det i pels hele tida nå. Og nå er det opplading til en ny natt ved gluggen, heldigvis her hjemme i natt. Sitter i flå og utstoppingsbua mi og vakter her hjemme, så der kan jeg kjenne revelukt hele tida når jeg vakter av de ferdigtana skinna. Reven har vært her flere netter på rad nå så jeg håper øya vil holde seg oppe i natt au. har tatt mange bilder med tlf som er kjempebra( 5 megap) , må bare ha hjelp til å laste de over på datan så får vi se om det kan komme etterhvert. Skitt vakt til dere der ute i mørket
  15. Hei. Jeg avsluttet årets mårfangst i dag, hadde to feller igjen som jeg ikke rakk igår. Men det ble stopp på 10 mår i år, neste sesong blir det å flytte litt på feller som det har vært liten aktivitet rundt i vinter. Må også få koka inn fellene med kvae og voks igjen, da fanger de bestandig bedre. Har brukt kun honningbokser i fellene i år da dette varer lenge når fellene er innebygd med eget åtekammer. Ønsker alle pelsjegere lykke til neste sesong, da håper jeg at jeg har lært å legge inn bilder også.
×
×
  • Create New...