Jump to content

Jon Arild

Members
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Jon Arild's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei. Melasse er meget effektivt til måren. Jeg bruker kun cb feller med kasser i lave oppsett ca 50 cm over bakken, da selvfølgelig med 9 cm åpning og 30 cm inn til fella. Jeg bruker mye honning i fella og i tillegg så gnir jeg inn hele fella med melasse. Varmer du den litt opp(IKKE MYE, holder å ha den inni jakka) renner den godt ut av ei flaske/glass). Og er jo i tillegg et meget billig godt lukteåte.
  2. Hei. Jeg har testa ut 110 grs TTSX med 44,5 grs N140 i min Blaser D99 7x57R. Dette gikk helt utmerket med bra presisjon. Har ikke fått testa hastighet.
  3. Jeg kjøpte Belislefeller av Jaktfall nå. Han hadde masse av dem inne sa han. For øvrig kjempefornøyd med den fella. Sterkere fjær og sikrere avtrekksbøyle.
  4. Hei. Var innom loggen her og kikka. Grunnen til at du ikke fikk noe fra ringen her er at vi hadde problemer med at noen lister var borte fra pcen. Jeg er ettersøksjeger i denne ringen selv. Så trenger du avtale igjen så skal jeg ordne så du får i 2011.
  5. Hei. Personlig mener jeg 220 fella er for stor. Måren får slaget for langt bak. 160 fella er et mye bedre alternativ. Men målene er at du har et par tre cm over fella og at ringene i fjærene greit går inni fella når den er spent. Ganske enkelt å måle opp. Husk dype nok spor til fjærene slik at de ikke spretter ut når den slår igjen,
  6. Hei. Min bedre halvdel trenger å få bygget opp kolba slik at den ligger bedre mot kinnet og lettere å finne kikkerten. Men sjekket litt rundt og koster jo ca 2500 kr å få gjort dette skikkelig gjennom børsemaker. Noen som har noen tips til oppbygging som ser bra ut. Ønsker ikke sånn kolbepung, men noe fast og permanent.
  7. Gleder meg allerede til neste fangstsesong:)
  8. Hei. Jeg har fanget mår i snart 15 år. Og har hovedsaklig brukt Conibear 160. Har testet med både CB 120 og CB 220. 120èn er for liten til Mår, men perfekt til Mink. 220èn er for stor til Mår og slår for lang bak. Dette er mine meninger. Vet andre mener noe annet. Men skal du ha en Conibear til Mår, velg CB 160. Disse montert i enkle trekasser er supre fellesett. Kassene kan du la stå ute hele året og kun ta med deg fella hjem. Dette er pg praktisk mht å kunne legge ut litt snacks til måren utenom fangsttid også. Slik at ungene og lærer seg å finne mat i den fella og lettere kommer tilbake når fella er ladet i jakta De siste årene har jeg og testet ut Kania fellene. Disse har jeg vært meget fornøyd med. Disse har jeg og bygget inn i kasser slik at de blir sikre for hunder og plassert dem på en kuttet trestamme 1 meter over bakken. Dette settet fanger utmerket. Syningfella har jeg og brukt med bra resultat. Kjempegrei felle, lett å montere, lett å spenne og greit å bytte ut åte i. Aasbøfella som desverre er sluttet å produsere var lenge ei felle jeg elsket, krevende å montere mht at slaget måtte være fritt ( i forhold til å dekke til fella) men en fantastisk slagkraft og grei å få med seg. Så mitt tips til deg er: Test ut CB 160, og kos deg masse i skogen. Synes du dette er gøy kan du investere i Syningfella og Kaniafella etterhvert:) Håper dette var litt info ihvertfall selv om jeg var sent ute med å svare.
  9. Hei. Hvis du sender meg mailadresse på PM skal jeg sende deg noen bilder og mål av kasser jeg bruker til CB 160. Disse fungerer utmerket og er ikke tunge.
  10. Da er det bestemt,hehe. Jeg burde utfra mange gode råd kappe på lengre enn 40 cm..... MEN nå er jeg blitt nysjerrig på 40 cm(finnes jo nye løp skulle det gå dårlig). Jeg har levert inn til kapping 40 cm og bestillt CMM-4 alu demper. Jeg skal teste ut litt ladninger og hastigheter i løpet av mars måned og komme tilbake med et innlegg på hvilke hastigheter jeg oppnår med dette løpet og kuletype/krutt.
  11. Skal helt klart teste ut det med fiskehoder neste sesong:) Faktisk prøve å fore med dem til høsten når jeg begynner innlokkingen. Og det gleder jeg meg til.
  12. Takker for gode tips:) Kom gjerne med flere synspunkter. Er veldig nysjerrig på å kappe på 40 cm da jeg ser for meg at det blir en meget hendig rifle:)
  13. Ser veldig mange har meget gode tips om åter her og hiver meg inn i tipsene. Mange skriver de har problemer med mus i fellene. Det er noe dritt. Jeg fangster med ca 20 feller hvert år. 14 av disse er CB 160. Jeg bygger helt enkle trekasser med frest spor til fjærene. Kassene er ca 30 cm dype. Jeg bruker kun honning i mine feller og gjør følgende(som er musefritt). Kjøp netting på en butikk. Minste maskestørrelse under 1 mm i størrelse. Så klipper jeg en 4 kant på 20x20 cm. Legger mye honning i denne og bretter/ruller den sammen. Skrur så fast denne pølsa innerst på veggen i fella med to skruer (en i hver åpning av nettingen slik at denne klemmes flat). Da har du et tett og musesikkert åte som det pipler litt honning ut av og musene får slikket i seg litt og lager aktivitet rundt fella. Har ikke byttet åte en gang i fellene mine i år siden jeg ladet 2 januar. Og fått noen mår i dem og:) Når det gjelder prep av feller er jeg utradisjonell. Jeg bruker spraymaling:) Først lar jeg fellene ruste litt(kun overflate) Så grunner jeg med sprayboksmaling, altså grunning. Så sprayer jeg fellene med svart quickspray matt. Da får du en helt svart komplett rustfri felle. Men husk her at du må være forsiktig med malingen slik at det ikke blir for tykt og fella slår dårligere........ Så dypper jeg dem i barkdye. Dette fungerer utmerket og er billig og greit. Har og prøvd stoffet du blander i bensin, men mye bedre erfaring med malingen selv om bensinstoffet er bra det og. Og fellene holder seg meget bra over lang tid og dreper godt.
  14. Min samboer har kjøpt ei Rem 700 rustfri i 308 win. Da hun ikke er så høy og kraftig ønsker hun denne børsa så "liten" som mulig. Vurderer å kappe pipa på 40 cm, gjenge og sette på atech cmm demperen som er en meget liten og nett demper. Noen som har noe tips erfaring med så kort pipe? Evt ladetips for å få opp hastigheten som jeg mister med så kort løp?
×
×
  • Create New...