Jump to content

Judin

Members
  • Posts

    149
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Judin

  1. Er det noe sted i Elverum det selges jaktutstyr? Jeg skulle hatt en bæresele for gps og jaktradio
  2. Er det noen som har ett kroneverktøy 22lr? Ønskes kjøpt, lånt eller leid. Tar også i mot tips om hvor jeg kan få kjøpt ett til en vettu pris.
  3. For meg så ser det ut som om skinna peker litt oppover i framkant. Da er det nok bare å bestille 20moa tilt. Min kikkert er på ca 50 klikk på 20moa på 100m. Jeg håper bare kahles'en min, en helia 5 1-5x24 har nok klikk ned for å kunne brukes med 20moat tilt.
  4. Er det tilt feil vei på skinna? Den skal jo være "rett". Kikkerten er ikke problemet. Før hadde jeg ca 75 klikk opp og 45 ned, nå har jeg ca 40 opp 80 ned før det er stopp. Da er det maks i hver retning. Hvis det ikke er feil på skinne eller montering så må jeg nok over på 20moa tilt. Jeg må bare forsikre meg om att jeg har nok klikk ned på de andre kikkertene jeg bruker. Kjett att det ikke blir opplyst att skinna ikke er "rett" hvis det er tilfelle, det koster jo noen kroner da. Den funker jo veldig fint til jakt og skyting på normale hold, men jeg skjønner ikke poenget med å ha fler klikk ned enn opp.
  5. Da jeg monterte EAW picatinny skinne på min Sauer 202 fikk jeg problem med antall klikk i kikkerten. Jeg måtte skru ca 30 klikk opp på 100m da jeg gikk i fra baser til skinne. Dette har nå gjort så att jeg ikke har nok klikk til å skyte på de avstandene jeg kunne før. Er det flere her som har opplevd det samme?
  6. Hvordan ligger du i forhold til tabell på kruttmengde?
  7. Hvilke data bruker dere? Jeg skyter mest med N160 og Nosler CC 140 GR og lader da med 46 grain og col på 75,8mm. Med scenar har jeg holdt meg til maks 43 grain og 78mm col siden det er opp i mot maks i tabellen, problemet da er soting. Ingen trykk tegn men det er kort i mellom sot og for mye trykk har jeg erfart. Jeg har lest litt på nettet og funnet ut at flere bruker 44 - 46 grain og col fra 76 til 78mm. Erfaringer rundt dette?
  8. Hva skal du bruke den til, og hva forventer du?
  9. Ok. Da gjør jeg ett forsøk på MatchKing ladedata. Takk for info
  10. Har du testet de dataene selv? De ligger jo veldig høyt over dataene til Nosler.
  11. I følge ladetabell fra Nosler er maxladning for denne kula 41,0 grain med VV N-160. Dette gir hastigheter nede på 600 tallet og hylsene har tendens til å sote, noe som jeg tror er pga lavt trykk. Sierra Match King i samme vekt har i følge ladetabellen til VihtaVuori en maxladning på 46,7 grain og disse kulene er jo nærmest identiske. Er det feil på ladetabell her kanskje? Er det noen som har erfaring med samme kule og krutt som jeg bruker og kanskje kan dele erfaringer?
  12. Jeg har ett kikkertsikte med slark i okularet. Hvordan påvirker dette treffpunkt?
  13. Jeg og min far skal til Canada for å jakte elg. Er det noen her som har erfaringer med forskjellige outfittere og kanskje kan komme med noen anbefalinger? Vi ønsker en jakt der vi får en skikkelig opplevelse og ikke bare for å få skutt en elg. Er det noen her med erfaringer fra Mylla jakt og fiskereiser, Canada jakt og fiske, XXL Adventure eller noen andre?
  14. Judin

    Hvilken hagle?

    Hva har du tenkt å bruke hagla til? Benelli M2 har alt det du leter etter så lenge du ikke skal skyte 12/89 patroner.
  15. De første skuddene sitter som regel så å si i samme hull. Men etter 4-5 skudd på begynner spredningen og skuddene sitter lavere. Jeg har merket det samme både med TTSX og GMX. Begge kulene har like god presisjon som ei god matchkule i min rifle så lenge pipa er kald. På jakt vil jo aldri dette bli noe problem, men det er jo greit å være obs på att dette kan skje med slike kuler, hvis dette faktisk er tilfelle. Jeg har ikke skutt så mange GMX kuler enda, men jeg har testet nærmere 100 TTSX kuler og mønsteret er klart, skuddene sitter lavere med varm pipe. Jeg legger stort sett skylda på meg selv da samlingene begynner å åpne seg, men jeg har merket att jeg kan samle 10-15 skudd med blykjerne like godt som jeg kan samle 4-5 skudd med homogene kuler.
  16. Jeg har drevet og kronografert Barens TTSX og Hornady GMX. Noe jeg oppdaget med begge kulene, er att etter pipa blir skutt varm så går hastigheten på kulene betydelig ned. Etter en serie på 10 skudd kunne hastigheten gå ned med opptil 80 m/s. Kaliberet er 30-06, kulevekten er 165 grs på begge kulene, begge ladet med 49 grs VV N150. Maks hastighet målt til 814 m/s for GMX og 802 m/s for Barnes. Barnes kula avtok minst og holdt seg innenfor 50 m/s mens GMX kula var opptil 80 m/s tregere på de 2 siste skuddene. Rifla er en Sauer 202 som er skutt ca 1000 skudd. Presisjonen er upåklagelig. Er dette normalt for slike kuler eller bare tilfeldig? Kanskje missvisning på kronografen? Treffpunktet på GMX kulene gikk nedover med ca 2-3 cm på slutten av serien mens Barnes kulene holdt seg innenfor ca 1-2 cm i høydespredning. Etter at løpet ble kaldt skjøt jeg en serie på 10 skudd med Nosler CC 168 grs med 56 grs VV N160 krutt. Her merket jeg ikke noe til samme avtagende hastighet ettersom pipa ble varm. Hastighetene gikk opp og ned som forventet.
  17. Jeg har vært borti att dette kommer etter hvert, men da i sammenheng med pipeskifte. Hvis du har hatt ut pipa og problemet kom etter det så kan det hende du har fått med noe "rusk" ett sted. Hvis du ikke har hatt ut pipa så har jeg stor tro på att det sitter noe rusk i avtrekket, det er fort gjort å ta ut avtrekket for sjekk og eventuelt skikkelig rengjøring. En Sauer jeg har vært borti måtte vi file litt med en rundfil for å få sikringen til å gå skikkelig etter pipeskift.
  18. Har du matchavtrekk? I så fall kan du prøve å justere trykkpunktet, hvis dette er justert for langt inn så kommer det i konflikt med sikringen.
  19. Er det noen her som kan anbefale børsemaker som monterer justerbar kolbekam i Hedmark/Akershus området. Helst skulle jeg hatt justering både på høyden og sideveis.
  20. Nå har ikke jeg så stort behov for presisjon att jeg har noe behov for å veie hver lading. Men jeg lader jaktpatroner like oppunder maks så da er fare for att jeg kan komme litt over maks. LEE målet som jeg bruker nå ligger ganske stabilt på +-0,8 grain, men har opplevd variasjoner fra en lading til neste på nesten 2 grain. Hvilke toleranser er å forvente fra ett Redding kruttmål?
  21. Jeg lurer på om det har noe for seg å skifte fra LEE kruttmål til Redding #3? LEE målet jeg bruker i dag er litt ujevnt, men har det så mye å si på presisjon om det ett grain mer eller mindre i patronen?
  22. Jeg har en 202 Classic med jaktavtrekk. Er det mulig å justere kryp på denne? Krypet er helt fint da jeg spenner opp snellert`n men uten den oppspent blir det litt kryp i avtrekket, ikke mye men akkurat nok til att det irriterer meg litt.
  23. Jeg får gjøre ett forsøk med Barnes TTSX 168 grain og VV N160 så får vi se om det gir noen god presisjon. Det ligger vel ikke tilfeldigvis ladedata for denne kula og N160 krutt på nettet ett sted. Jeg finner ladedata for TSX 168 grain, men ikke TTSX. Men jeg regner med att jeg kan bruke de dataene jeg har finni..?
  24. Jeg har brukt den settdybden som er anbefalt i ladedata hittils, men skal prøve litt forskjellig neste gang jeg lader. Vil det være noe å hente på å bruke ett krutt som fyller hylsen bedre? Med N150 så er det mye å gå på da jeg bruker anbefalt settdybde.
×
×
  • Create New...