Jump to content

Kjøtt

Members
  • Posts

    68
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Kjøtt

  1. Støtter Seawolf fullt ut - en pent brukt S&W Model 41 går utenpå mye på markedet. To stk på Finn for øyeblikket. Det "ryktes at de eldre modellene, dvs de med svarte graverte bokstaver, skal være bedre enn de nyere. Har selv bare brukt gammel utgave, 1992 modell, så påstanden kan ikke bekreftes. Har skutt i underkant av 3500 skudd i år, og kan knapt huske å ha opplevd funksjonsfeil. Presisjon og kvalitet er topp. Det er en tung pistol, men også kanskje det nærmeste man kommer en matchpistol med "normalt" utseende. Det at en ny pistol koster 20 laken hos Winge gir jo en indikasjon på at man beveger seg i en annen galakse enn Ruger mkll/lll, Buckmark og lignende. Jeg har fått min innvendig gjenget til lyddemper. Det funker bra, og ser pent ut. Foreslår du sjekker YouTube, spesielt Hicock45 og Plinkster22 sine videoer om pistolen. De vet hva de holder på med.
  2. Sig'en er i hus, men ennå ikke testet Ser lekkert ut så langt. Tråden har vel skeiet såpass ut at jeg trekker meg pent tilbake og finner heller ut av hvordan jeg kan skaffe meg et g10 skjefte e.l. et annet sted på Kammeret. Treskjeftet føltes litt stort ut ved første møte. Takk for all input.
  3. Som sagt; mye å lære - men det der skjønte jeg altså ikke et kvekk av Kommer kanskje inn i det når/hvis jeg beveger meg mot de grenene du snakker om.
  4. OK. Kan jeg spørre hvorfor dette eventuelt er gunstig? I felt må man jo uansett vise kammer etter hver serie, og da er det vel enklest at sleiden holder seg i bakre stilling ved tomt magasin?
  5. Ok, logisk forklaring på den biten altså. Høyeste grep tips er notert. Alt (lurt) mottas med takk. Aps, låser ikke konkurranse våpene dine av samme grunn som lpm beskriver, eller er de mekanisk satt opp/modifisert slik? Mye å lære ennå - heldigvis .
  6. Sjekket viedoen. Lange hold i forhold til det jeg er vant til. Hvor lange var de drygeste holdene? Enhåndsskytingen din så jo uansett bra ut Låser ikke sleiden i bakre stilling når magasinet er tomt?
  7. Det blir vel som det meste annet - kroppen får bare venne seg til det. Synes det er det samme om det er sko, rifle, sykkel eller pistol - ingen var og tok mål av meg før jeg bare "måtte" kjøpe det Snikskrytet til lmp er uansett lovende, og jeg gleder meg til ons/tor neste uke, agw.
  8. Takk, det var jo faktisk en bra trøst Da er det bare å glede seg til 220'en er i hus.
  9. .....det skulle du fortalt litt tidligere, Mountainman
  10. Interessant. Litt sent denne gang, men http://www.triebel-shop.com må testes ut - når det nærmer seg juleaften .
  11. Takk. Hvis våpenet er i henhold til beskrivelse (ingen grunn til å tvile) så er det greit priset. Men våpenprisene har jo gått ballistiske . Selger betalte 22.5 k i mai i fjor, og nå ligger de på 27.5. Det er 22% opp på et drøyt år. Regner med de var under 20k i 2014. Det skyldes på valutaendringer, men jeg lurer nå litt på om ikke importørene har dratt på litt ekstra også. Ren spekulasjon fra min side, riktignok.
  12. Takk for all input i saken. Som antydet så "smattet" jeg på en 16 måneder gammel P220 X-six. Brukt på Finn til 20k. Andre, plagsomme, potensielle kjøpere begynte også å røre på seg, og tenketiden forsvant som dugg for solen - like raskt som isen i magen. Så da ble det en P220 X-six i 9mm med treskjefte og buet avtrekker (høres nesten ut som "med kulhode og rettetast"...). Satser på at det går greit likevel.
  13. Aps, har du P220 X-six'en i 9 mm eller .45? Er det i praksis bare single stack/double stack, som medfører litt forskjell i grep og kjernelinje som er annerledes på de to? Det var HH som "advarte" mot CZ TS sin 1000 grams avtrekksvekt - de anbefalte faktisk en Shadow.
  14. Takk for svar. Avtrekk som ikke kan justeres er selvsagt en ulempe, men jeg tror ikke avtrekksvekten skal være noen fare på denne, ettersom den er juster til 20N = ca 2kg. (CZ Tactical Sports ble valgt bort pga ca. 1000 grams fast avtrekk - antar den kunne ført meg opp i meget ubehagelige situasjoner... ). Fellesnevneren på gode og kloke råd er jo grei; kjøp så dyrt som du har råd til + litt til. Og kanskje jeg gjør det. Det andre rådet om å prøve "alt" er også bra, men for de fleste litt vanskelig å gjøre i praksis. Smatter også litt på en P220 X-six i 9 mm. Det er jo en slags "hybrid", ettersom P220 så vidt jeg har skjønt opprinnelig er .45 våpen. Nærmer vi oss Supermatch der, eller er det fremdeles et "hav" av forskjell?
  15. Takk for svar aps. Du berører i din siste linje litt av kjernen i problemet; "egenpresisjon utover det de fleste skyttere presterer". Det er klar at havesyken på noe nytt og blankt som koster 30k stort sett alltid vil være der. (Ellers bør det jo være fastlegen neste ) Men selv om økonomien klarer en supermatch uten at familien skal måtte merke det i kosten , så er det jo greit å koble inn hjernen av og til... Så oppfølgingsspørsmålet kan kanskje være om denne "Final Edition" med sine svakheter og mangler i forhold til Sig'er som er mye dyrere likevel går f.eks småtunede Shadow'er og Stock lll'er i samme prisleie (13 - 18k) en høy gang?
  16. Ventetiden er nesten over. 9mm søknaden er kommet med korrekt stempel, og har "brent" i lommen i over 10 dager allerede . 22'en skal straks på hyllen for godt (bare tuller ) Jeg har trålet Kammeret, Youtube og Mr Google for all tenkelig og utenkelig informasjon omkring emnet 9 mm til felt, NAIS og hurtig. Mye bra og litt klokere, helt klart - men også smått forvirret... Mye peker i retning av en Sig P226, P226 X5/6. Problemet er at det er så uendelig mange modeller å velge mellom. Og prisene varierer fra 5500 for en lite brukt, eldre, 226 på Finn til langt opp på 30k tallet for Mastershop modellene. Jeg skjønner forskjellen på de to ytterpunktene, men det blir litt værre "midt inni". Helt spesifikt er spørsmålene følgende: Hunters House har et våpen de kaller P226 X-five Final edition. 15mm match pipe, angivelig godt - ikke stillbart, SA avtrekk, helstål sleide/ramme. Utseendemessig (som betyr litt enda) er det helt i tråd med det jeg ønsker. Jeg finner lite om akkurat denne spesifikke utgaven på nettet. Eneste minus jeg umiddelbart kan se er faste sikter, men det kan vel rettes for en relativt beskjeden sum? Prisen er DKK 12k, med andre ord rundt NOK 15k når Dansk moms er trukket fra og Norsk moms er lagt på. I forhold til norske priser framstår jo dette som det rene røverkjøp. Dagstur en lørdag t/r Køben får man for under tusenlappen. Er det et "røverkjøp"? Er dette våpenet presisjons og kvalitetsmessig på høyde med de blanke og fine X-Five / X-Six som her på berget stort sett koster nye fra 22k og oppover? Hvis ikke, hva er forskjellen? Dersom den ikke er "helt der oppe", virker det likevel å være et brukbart våpen til felt, NAIS og hurtig? Og hvorfor kaller de pistolen for X-Five når dette ikke er preget på sleiden slik det er på de dyrere utgavene? Link: http://huntershouse.dk/kat1516-P226-mod ... ition.html På forhånd takk for kloke svar.
  17. Tom K og joska; rolig nå - det holder med en 586-2 for meg
  18. Støtter Malles opplevelser her i stor grad. Jeg har ganske hatt mange netter i telt, gapahuk og under åpen himmel opp gjennom årene, men "i det siste" hadde jeg følelsen av at kroppen måtte knekkes løs om morgenen. Ved en tilfeldighet kom jeg over siden http://www.hammockforums.net" target="_blank (Det er jo interessant bare i seg selv at 4-500 personer jevnt og trutt er logget på en side som kun omhandler hengekøyer ) Vi bestilte to Warbonnet Blackbird 1.7 med Mambajamba tarp for knappe to år siden, og har aldri sett oss tilbake Under tregrensen er det ikke lenger tvil - hengekøye er det som gjelder i tre sesonger. Vi har prøvd oss på -15, men det ble noe drygt uten "underquilt". Bortsett fra den litt kjølige vinternatten har vi hatt ca 20- 25 fantastiske netter. Hvis ingenting "haster" sover vi lett til 1030-1100, og da er det gjerne naturen som kaller. I motsetning til Malle har jeg sluttet å ta med bok fordi jeg aldri kommer ned en hel side før jeg sovner. Hengekøye passer ikke for alle. Når jeg bruker "vi" over, er det min yngste sønn og meg. Konemor har prøvd og nekter videre forsøk i den retningen En annen kamerat fikset to netter, så var det slutt. Det kan med andre ord være greit med en test før man investerer i noe som lett kan koste opp mot 15% av et OK kikkertsikte. Man må da passe på pengene sine Kan også anbefale: http://www.theultimatehang.com" target="_blank (som strengt tatt er en reklameside for den billige boken "The Ultimate Hang", men gir en del gode råd.)
  19. Kjøtt

    Norma NP trainer

    Lå ved siden av en som skjøt med NP ammo i går (Mauser i 30-06). Han bare ristet på hodet av resultatene. I tillegg så det ut som han skjøt med svartkrutt - "store skyer" med røyk kom ut av demperen. Jeg koste meg med min X-Bolt og mine Jaktmatch - "hull i hull" (etter min standard.... ) på 200 m banen. Ingen NP ammo på meg, nei.
  20. Og Outbacken har flutet løp Lekkert.
  21. Sitter nesten med samme dilemma. 202 Classic ble "lempet" ut av huset i går. Saueren var et glimrende våpen på nesten alle måter, men trestokk og litt under middels overflatebeskyttelse passer dårlig på Vestlandet. Var ganske klar på at R93 Professional var på vei inn i skapet, men så fikk jeg litt los på XT. Den er tyngre enn Outback, 0,3 -0,5 kg - alt etter hvor man leser, men stålkassen gir en bedre "følelse" enn alukassen på Outback. Og så er den jo en del tusenlapper billigere . Det blir nok XT for min del - hvis ikke jeg vikler meg inn i en eller annen Blasertråd og skifter mening - igjen.
  22. Etter 15 måneder nærmer han seg jo "stor gutt". Jeg vet ikke hvilken hund du har, en liten rase blir voksen raskere enn en stor. Min erfaring tilsier at voksne hunder normalt ikke vil herpe noe inne på dagtid dersom de blir normalt aktivisert ellers i døgnet. Mao. jeg vil tro at det som har skjedd av skader vil bli færre og færre gitt at hunden aktiviseres ellers i døgnet. På den annen side, det er helt kurant å ha hunden i bur. Dessverre så er det nok den tunge veien å gå. Begynn på scratch og tilvenn hunden gradvis. Det blir det samme som hjemme alene trening. Prinsippet er enkelt: hunden må roses før den begynner å kave i buret. Tiden i buret økes gradvis, men ikke oppover hele tiden. Noen ganger må man gå ned på tiden. Vitsen er jo at hunden skal skjønne at du kommer tilbake, men ikke når. Trygghet er stikkordet. Lett å skrive om, men ikke like lett å gjøre i praksis Lykke til
  23. Border Terrier som heter Rossi. Fra motorsykkelkjøreren Valentino Rossi. Var kanskje litt vel hektet på MC da han kom i hus
  24. Støtter MrMju. Sjekk ut Border Terrier. Opprinnelig en hi-hund, men brukes mye til kort drev på rådyr og hjort. Ypperlig sporhund. Vennlig mot hunder og folk (litt individavhengig, selvsagt ). Stille inne og aktiv ute. Lange ben i forhold til størrelsen = kan gå langt og lenge. Bjeffer lite, tøff og robust. Kjempestort bordermiljø i Sverige. Sjekk ut www.borderterriersallskapet.com
  25. Enig. Alternativt lære hunden til å sitte i bur uten å prøve å bryte seg ut. Det er litt "falitterklæring" å bare kjøpe et bur som er sterkt nok til å motstå hundens forsøk. Du kan ende opp med å komme hjem til en hund (valp?) som er fullstendig utslitt etter dagens "arbeid" - da kan det være lite overskudd igjen til trening og lek
×
×
  • Create New...