Jump to content

muddyman

Members
  • Posts

    26
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

muddyman's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Noen som vet? Hvilket løp skal jeg velge til min Tikka T3 Tactical? "Bare" 51cm (20"). Jeg føler jeg ikke får utnyttet potensialet i denne. Vet jeg kunne ha bestillt 24" løp som tilsvarer 61 cm. Det går mye krutt til å øke hastigheten, men aner en forbedring hvis jeg kunne ha skiftet løpet både med hensyn til pressisjon og hastighet. Da kunne jeg ha bedret ladningene og fått mere stabile samlinger. Min gamle M98 kal 308 har 66 cm og går fabelaktig. Den er og blir ei "hore", men hvilken god pressisjon. Har ikke finnish, ser ikke ut, raklete, gravrust her og der, men med et tykkvegga pipe så skuffer den ikke. Bruksverdien overgår mange ganger markedsverdien. Kom gjerne med innspill.
  2. håper du er heldigere enn meg på den biten, har 2 jenter på 10 og 14. Og der har det vært noen tårer og stygge pappa når jeg har kommet hjem med rådyr og div. Men øyner et lite håp nå. eldste jenta lurte på om hun skulle ta jeger prøva . Hiv deg på, pappa betaler med engang. Så kommer kommentaren med engang, det kan du betale, men rettetanga som jeg har lyst på den vil du ikke kjøpe Jeg har to døttre fra før. Den ene liker friluftsliv meget godt. Den andre har vært og er enda utenfor min "påvirkning". Det handler om å motivere dem riktig. Små turer med matpakke og termos og et kamera med. Sørg for at de er varm og tør. Og et lite bål skader heller ikke. Da legger man et godt grunnlag for at de skal trives og blir bedre motivert. Mvh Kurt
  3. For å si det slik, så har hun selv en Sako 85 med en Sarowski Z6 1,7 - 10 x 42. Hun vet hva kvalitet er. Men hun setter andre ting høyere. Med våpna innelåst og flere bleiepakker på vei og litt dårlig nattesøvn, så blir hverdagen litt anderledes.. Men vi skal nok dra vesla til skogs og fjell med tider. En ny tid, en ny jeger..
  4. Litt stavefeil i ren glede. Med det er rettet nå.
  5. Etter at jeg var kommer midt i 40 årene og min kone nesten like langt, så fikk min kone endelig sin førstefødte datter. Ja, hun var så glad at hun mente jeg fortjente en gave. Som hennes mann, og helt uventet så fikk jeg en gave. Og det var ingen som helst gave. Ja, det var en Swarovski Z6i 1,7 - 10 x 42, og den var HELT NY. Gjett om jeg ble glad. Elg kanonen min trengte ny optikk, men dette var over all forventning. Den kjiipe OXO optikken ble demontert, og "smykke" montert. Min gamle M98 så med ett ut som den var over sminket, men det tror jeg er en midlertidig greie. skal nok leve lenge på dette. Da gjenstår det å vente på elgjakta med ny optikk montert. Det skal bli ei fin jakt. Og gutter, ta vare på kjærligheten, det er den vel verdt. På gjensyn.
  6. Takker for svar. Da har vi nok tatt avgjørelsen og lar den henge som den gjør. Der gjør den minst skade og bekymringer.
  7. Min kone er en ulykkelig eier av en Krag Jørgensen som henger på hytta. Grunnen til dette er at geværet aldri ble tatt vare på av den forrige eieren. Sluttstykket mangler og løpet er i så dårlig stand at det må kasseres. Dette var i utgangspunktet en "lang krag", men på et eller annet tidspunkt, så ble enten løpet kappet eller så ble det skiftet. Det antydes at geværet har tjenestegjort i militæret, men jeg har ikke fått det verifisert. Men mitt spørsmål er da om det å kunne sette det i stand. Er dette mulig? Jeg vet ikke, men med nytt sluttstykke og nytt løp så kan det bli en dyr affære. Er det noen her på forumet som har innspill og eller skal man bare la det være en kurositet på veggen? Det er ikke snakk om å bruke våpnet i noen grad, men det hadde vært gøy å kunne ha hatt det i funksjonsmeddig stand.
  8. muddyman

    Tikkaklubben

    Fant noe lignende hos Winge våpen. http://wingevapen.no/index.php?do=product&id=1278" target="_blank Er ikke dette samme saken mon tro? Nei, det er det ikke, jeg fant et 5 skudds for T3. jeg forleste meg feil i innlegget ditt.
  9. Heldiggris! Skal opp dit om 13 dager og være der i 10. Planlegger om mulig å flytte opp dit. Håper om en tur til østkysten og en hyttetur en eller annen plass. Noen som vet om alle kvotene for nordland/sør helgeland er delt ut?
  10. Jeg må si meg enig i deg. Jeg har selv ei gammel M98 i 308win, og har et par jakt kamerater som har sine mindre pene mausere i 30-06 på laget. Elgene detter som bare det. Men jeg var noe mere skuffet over min Tikka T3 300 WM. Elgen datt, men her skal jeg også nevne at den er noe "ny" for meg og at jeg må trene noe mere før jeg dømmer den for hardt.
  11. muddyman

    Tikkaklubben

    Endelig fikk jeg rotet meg til å vise frem min "dame". Tikka T3 Tactical 300 WM. Rifla er stortsett orginal men med noe duppeditter ettermontert. Bildene kunne nok ha vært bedre, men det fikk duge for denne gang. Har montert versapod og bakfot. Den siste er kansje noe overdrevent, men det hjelper da litt. Har også lyddemper, men har på rekyldemper (øresprenger) her. Leupold Mark IV 4,5 - 14 x 50 Jeg fikk skiftet ut plast "proppen" bak på sluttstykket med en i aluminium. En meget svak detalj som nok var undervurdert av produsenten. Skal legge ut bedre bilder etter hvert. Noen som forøvrig vet om det finnes magasin i metall til disse? Liker ikke å bruke den i -10 eller lavere på grunn av plasten. Jeg liker rifla godt, men er ikke helt tilpasset den da den ikke unaturlig "danser" litt mer i armene enn det 6,5 og 308 gjør. Men det blir bedre og bedre.
  12. Riflas forrige eier fortalte at da han var på bane med rekyldemper, så stoppet all annen skyting opp inntil han var ferdig. Vi alle har vel opplevd sjokkbølger fra sidemannen. Jeg prøver å finne meg private områder hvor jeg kan eksperimentere litt med ammo i fred og ro. Da har jeg med kaffe og virkelig koser meg.
  13. Hei Origo, jeg måtte bare bryte inn her. Jeg kjøpte en brukt Tikka Tactical 300 WM i fjor, og er meget fornøyd med denne. Den er litt vanskelig for meg å temme da jeg "bare" er vant med 308. Jeg fikk med lyddemper og flammedemper, og de begge reduserer rekylen meget bra. Brukte den sist høst som reserverifle på elgjakt, men glemte demperen og hørselvern hjemme. Det angrer jeg på ennå. Jeg regner med at jeg må være preget resten av livet på grunn av den elgen som kom til min post. 200 db rett i øregangen er ingen spøk og jeg hadde summetone i 3 dager etter det smellet. Jeg kjøpte en brukt Leupold mk4 4,5-14 x 50 som er grei nok. Liker ikke MOA greiene, men det funker. I tillegg, så lader jeg ammo selv og brukte 200 grs Oryx og 72,3 grs Norma MRP som elg ammo. Jeg må nok bruke mere tid på bane og "leke" mere med denne dama, for hun kan virkelig sparke. Ønsker deg lykke til med valget og håper virkelig at du får det til og at du blir fornøyd. Det er et meget flott våpen som du sansynligvis får stor glede av.
×
×
  • Create New...